עזרה בעיצוב בגינה...

• פותח הנושא tchx
  • פורסם בתאריך

tchx

New member
עזרה בעיצוב בגינה...

חשבתי לשתול עצי הדר וברושים אורך הקיר 9 מטר גובה 1.2 . כמובן שאצבע אותו קודם. מה דעתכם .??? תודה!!!!!!!!

Rוני

New member
לא הייתי שותלת ברוש

ברושים מונעים נביטה באזור בו הם נמצאים אבל עצי הדר זה רעיון לא רע את צריכה מרווח של כ-4 מטר בין אחד לאחד

tchx

New member
מה צריך לנבוט שם???

ואולי לשלב 3 הדר ושני ברושים (איך הסקת "צריכה"....... אני הוא )

baruchnp

New member
את הפורום מנהלות שתי "נקבות"

ולכן הפניה נעשית בצורת נקבה בברירת המחדל. שים לב ותקרא בסעיף 473 ב' בתקנון הפורום, מומלץ מאוד לעיין בתקנון לפני הגלישה בפורום. ביחוד שים לב לסעיף 498 טז' שאומר שעל אף שהכתיבה נעשית בלשון נקבה, הכוונה היא לנקבה וזכר יחד. בכל מקרה, עכשיו ברצינות, בקיר של 9 מטר, אין מקום לא לשלושה עצי הדר, ובטח לא לשלושה עצי הדר יחד עם שני עצי ברוש.

גבי 26

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo68.gif

נקבות הא....אבל שוות

Rוני

New member
כל האזור מתחת לברוש יהיה ערום

ואומלל אם תכננת דשא או פרחים הסיכוי שיתפתחו הוא נמוך ואם לא תכננת חבל על המקום
הפניה בלשון זכר, למען הסר ספק, אבל גם נקבות יכולות לקרוא

tchx

New member
עצי הדר בגלל.

לדעתי גם יפים גם שימושיים אוכל לשתול עם בני ועוד מספר שנים לקטוף ולאכול מפרותיו ברושים יותר לגיוון אין לי צורך באטימה מוחלטת מהשכן אחרת הייתי בונה חומת עץ על קיר הבטון חוץ מזה אני יכול לגלוש 3 מטר ברוחב כך שהם ל אחייבים להיות בשורה בדיוק

צפנתי

New member
הכלים אצל השכן יותר מענינים...

מה זה שם? בכל מקרה, כמות הדשא ניראית לי עצומה, הייתי שותלת שיחים גדולים עם נפח למעלה (למשל עץ השמן) מעצבת אותם כעץ קטן של 3-4 מטרים, שישענו על הקיר ויתנו קצת "אופי"...ועם השנים יווצרו פינות חמד באיזור הקיר שניתן יהיה לשבת תחתן. צמוד לקיר הייתי מוציאה את הדשא ושתלת משהו אחר. מה הכיוון של הקיר יחסית לדשא? הדשא מצפון/דרום/מזרח/מערב לקיר? מה השימוש של איזור זה בחצר? אתם יושבים שם או שיש פינת ישיבה אחרת? מה אורך ורוחב כל השטח?

tchx

New member
הבנתי שעץ הדר צריך

בסך הכל שני מטר אחד מהשני אז אפשר ארבעה אפילו המדשאה גודלה 22*10 כאשר בצד שמול הבית שתולים כבר עצים ( פיקוסים אני חושב ) ובצדדים חומות ריקות אני מחפש לשתול משהו פרקטי ולא רק נוי!!!!!!!!!!

tchx

New member
אין צורך בפינת ישיבה

ישנה כבר אחת גדולה ביציאה מהסלון במרכז הגינה נ.ב אצל השכן אלו אדניות אדניות זה העסק שלו.

גבי 26

New member
איזה אדניות יש אצל

השכן? הוא בונה? מייצר? ממה? אולי יהיה לו איזה סטארט אפ פה..

רוּפֵן

New member
חושש ש'הבנת' לא נכון...../images/Emo10.gif

2 מטר, זה מרחק קטן מדי בין עץ הדר אחד למשנהו. אולי זה יתאים ל 2 עצי הדר ננסיים אך לא לזן רגיל. (Rוני כבר כתבה לך למעלה, "לפחות 4 מטר " !) תחליט מה אתה אוהב? אולי כמה סוגי 'הדר ננסי' - למוןקוואט, תפוז סיני.. אולי פיטנגו ? או איזה עץ פרי טרופי כלשהוא..?!

tchx

New member
מה עם ברוש טוטם

מה המרווחים בניהם שצריך ואולי בניהם אדניות עם שיחים קטנים ופרחים מה שכן אני חייב עץ הדר אחד לפחות!!!!!!!!! ואיני יודע ממה האדניות שלו נראה לי אבן אני אשאל אותו!!!!!!

oferessel

New member
אתה יכול לשתול 6-7 עצי

לימקוואט וקומקוואט חליפות. רק זכור שהם צריכים שמש ומים (הרבה).

tchx

New member
היכן ניתן להשיג..

ברושים כאלו ומה בערך עלות של 7 כאלו תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מייקלה1

New member
ברוש טוטם ראיתי במשתלת רגב

בבית אלעזרי [ליד צומת בילו].לא ראיתי מחיר.

למעלה