עזרה בסוג של נענע

מדברון

New member
עזרה בסוג של נענע

שלום לכולם זה שנים שאינני בסיני, בעבר בהר הגבוהה - האיזור של סנטה קטרינה הינו שותים תה עם נענע בשם הערבי חבג (habag). אז נאמר לי שזאת נענע קטנת עלים, האם נכון הדבר? והיכן ניתן למצוא בארץ? תודה רבה מראש מדברון

סן תאי

New member
לא בדיוק נענע קטנת עלים

להערכתי אתה מתכוון לצמח שבפי הערבים נקרא "חבק" וזהו למעשה הריחן המצוי שנקרא גם בזיליקום ושבעיקר משמש כצמח תבלין. הערבים עושים ממנו תה נפלא שעוזר לפעולת העיכול (מתכון בטוח). את הריחן כמובן תוכל למצוא כמעט בכל משתלה.

lior218

New member
חבק נכון אבל בהחלט לא ריחן

סוג של נענע לרוב עגולת עלים, בפי המרוקאים "פליאו", נענע ריחנית במיוחד מזכירה את ריח הברגמון של ה"ארל-גריי" פה ושם אפשר להשיג במשתלות. אם מזדמן לירושלים אפשר לארגן לך כמה קני שורש.

adigreen

New member
האם ניתן לגדל באדנית

כמו נענע רגילה וכיצד הצמח מתרבה? תודה אלעד

Boojie

New member
חיפשתי קצת בספרים

ומצאתי את הממצאים הבאים: בספרה של דרורה חבקין, "על תבלינים וצמחי מרפא", מופיעים הפליאו (נענע ריחן או Lavender mint) והחבק (נענע קטנת עלים) בנפרד, ומהתמונה הם בהחלט נראים כצמחים שונים. כאן אפשר למצוא אזכור תואם. ב"טעם החיים" וב"המדריך השלם לצמחי מרפא בארץ ובעולם", שניהם של ניסים קריספיל, למרות פרק מפורט למדי על נענע שמכיל התייחסות לכמה זנים שונים, אין אזכור לחבק בפני עצמו, אבל מצוין ששמה הערבי של נענת הכדורים הוא חבאק אל-בר או חבק אל-בור. וכמו כן, בהתאם למה שנאמר פה על ידי מישהו אחר, חבק או אלחבק הוא גם שמו של הבזיליקום, ואין לבלבל ביניהם.

מדברון

New member
../images/Emo51.gif אם כבר אז עוד בנושא נענע|פרח

עתה יש לי שאלה קצת יותר מסובכת....עדיין בסיני ההר הגבוה. נזכרתי שלאחר חורף מבורך בלבד, היתה גדלה ב"פרשים"(שהם בקעות שטוחות בין ההרים) נענע שאנני יודע את שמה אך הבדואים קראו לה חבק עטשן ז"א צמא וזאת כי לא מוצאים אותה כל שנה, מכאן אני מסיק שמדובר בחד שנתי הצמח לפי זיכרוני מופיע במרבדים נמוכים כ10 ס"מ ובצבע סגול מי מכיר ? זה היה התה הכי משובח שאני טעמתי. תודה מראש מדברון

למעלה