עזרה בסוגי חופות

jackiv

New member
עזרה בסוגי חופות

מישהו יודע אולי איפה אני יכול למצוא מידע על סוגי החופות הקיימים בשוק וההבדלים ביניהן?אני יודע שיש הרבה סוגי חופות וכל אחת מיועדת לסוג אחר של צניחה וצנחן.האם יש מידע טכנולוגי שיכול לומר לי איזה סוג חופה לבחור והאם יש טובות יותר וטובות פחות? מה הסיבות שאבחר חופה אחת על משניה? רק החודש אני יתחיל לקבל את ה-Parashutist ולכן אני לא מודע למאמרים מסוג זה. ג´קי

oferbar

New member
חופות

תבחר כזו שנפתחת כל פעם!
מספר הדעות = מספר החופות. כל אחד יגיד לך ששלו הכי טוב. כבר היו לי מספר חופות שאמרו לי שהם משהו משהו והיו להן בעיות, כולל פיצוץ 2 תאים בפתיחה. בקיצור דבר עם אנשים, תקרא קצת באינטרטנט, ותקנה משהו במידה סבירה ומפירמה ידועה. שמיים כחולים עופר

FlyBaby

New member
dropzone.com

ג´קי אני מציע לך לכתוב הודעה בפורומים של dropzone.com יש שם פורום מיוחד לשאלות על ציוד והמון אנשים מנוסים שייתנו לך תשובות ודעות על הנושא חוץ מהפורום יש שם גם חלק שמוקדש רק לציוד ויש בתוכו דעות שאנשים רשמו על כל פריט ופריט,שווה בדיקה. !freeskies, freebeer, freesex, FREEFLY

jackiv

New member
תודה עכשיו אני בטוח בבחירה שלי

ראיתי את כל הציונים והסקירות שקיבלה החופה ואני יודע שבחרתי נכון. (Hornet). ג´קי

jackiv

New member
כתבה טובה

מצאתי כתבה בדיוק על הנושא הזה.חשוב לקרוא לפני שמחליטים: http://www.dropzone.com/gear/articles/WhatgearshouldIget.shtml תודה על ההפניה. ג´קי

כנסים

דמו!!! זוהי מילת מפתח יש לך צורך להחליט עוד לפני שאתה נכנס לכל החיפושים הללו את גודל החופה בד"כ עפ"י נסיון. ההחלטה הזאת תביא אותך לאיזה שהוא גודל ממנו תוכל להתאים לך את החופה המתאימה לך במגבלות שטח החופה. אגב כלל אצבע אומר שמחלקים את משקל הצנחן (בפאונד) בשטח החופה (ברגל רבוע) ומספר שמתקבל הוא מדד לגודל החופה הנדרש לדוגמה צנחן ששוקל עם הציוד כ 200 פאונד ויצנח עם מצנח של 150 יקבל ערך של 1.33. בד"כ מעל יחס של מעל 1.5 זהוא יחס של צנחנים עם מעל 100-150 צניחות וגם אז זה תלוי במועדון. ההחלטה לגבי החופה המועדפת כוללת מספר החלטות 1) פתיחה : מהירה - לפעמים על חשבון הצוואר, מצד שני נוחה לפתיחות מהירות בעיקר במצבי חרום (למרות שבפועל יוציאו אותך על הרזרבי אם זה יהיה נמוך מדי) איטית - אחללה לגב ולצוואר אבל יכול להלחיץ אם שכחתה את עצמך ופתחת 500 רגל ממה שאתה רגיל 2) סיבובים - 7 או 9 תאים בד"כ 9 תאים יותר חדות בתנועה שלהם, על סעיף זה תוכל למצוא גם חופות 21 תאים ויותר ואף חופות אליפתיות או מרובעות גם פה יש משחק של סיבובים חדים יותר. 3) הנחיתה - האם היא תהיה במהירות מאוד איטית או במהירות גבוהה, מאוד תלוי בפרופיל של החופה וגם במספר התאים. גם כאן חברה כמו איקרוס נתנה את דעתה בנושא והגיעה למצב שבו היא משפרת את שעור הגלישה בעקבות הוספת תאים למצנח. ולסיום הסבר על דמו. לאחר לקיחת כול ההחלטות בצורה "מרובעת" להוציא סכום זעום של מעל 1000$ על סוג חופה שמעולם לא התנסתה בה? ותחשוב על זה... בברכת שמיים כחולים אורי - הלוחם בשטחים

mindcool

New member
חופות דמו לנסיון

האם הדילרים בארץ נותנים לנסות חופות שהם מוכרים ? אם כן, מיהם ואיפה אפשר לנסות? מה גם שהשוק בארץ מאוד מצומצם ובהחלט קיימת האפשרות שתיהיה חופה שג´קי התעניין בה ואין אפשרות לקפוץ עליה. דבר אחד שאני כן יודע שאם בחו"ל אתה מתעניין בקניית מצנח אתה יכול לקפוץ על הרבה חופות "יד שניה" של אנשים שמעוניינים למכור ומצוא את האחת המתאימה לך ביותר. Blue Ones Dan

mindcool

New member
היה אפשר לחתוח את המתח בסכין

אבל בסוף השארת הודעה (מה זה מצחיקה)
קצת מאוחר עכשיו לדבר
אז נדבר מחר... --- Dan

jackiv

New member
שאלה לגבי החישוב של החופה

אני מבין שפאונד זה בערך כפול 2 .ז"א אם אני שוקל 75 ק"ג אז זה 150 פאונד? המצנח שוקל עוד 8 ק"ג.ואז אני מחלק את זה לגודל החופה.לדוגמא חופה של 150 היחס יוצא 1.05.אני מחשב נכון?והאם זה טוב או רע.מצטער שלא כל כך הבנתי. ג´קי

Ron Miasnikov

New member
פאונד - 2.2

והחישוב הוא משקלך + משקל כל הציוד והבגדים והנעליים וכו´ (משקל היציאה מהמטוס). כך שאם אתה שוקל 75 + נאמר 8 ק"ג הריג = 83 83*2.2 = 182.6 אזי היחס לחופה של 150 הוא 1.21. מן הסתם, חופה של 170 מתאימה יותר. בכל אופן לכמות הצניחות שלך עכשיו. ותזכור - מהר זה לאט ולאט זה מהר. תלמד טוב את החופה הגדולה יותר ועם הזמן רד לחופה הקטנה. למהר לרדת בגודל החופה, מעבר לסיכון, לא מוסיף למקצוענות.

Ron Miasnikov

New member
ועוד פרט חשוב..

היצרנים בדר"כ מפרטים בפרסומים שלהם מה המשקל המומלץ (מינימום ומקסימום). כשהמינימום מתייחס לצנחן מתחיל והמקסימום למתקדמים. ישנם שאף אומרים בפירוש שהמצנח לא מתאים לסטודנטים או למתחילים עם פחות מ X צניחות. (בקיצור - אתה אולי יכול לקפוץ עם 150 של הורנט, אבל לא עם 150 של סייבר 2 ) כדאי להכנס לאתר של החופה שמעניינת אותך ולבדוק שם.

jackiv

New member
תודה רון.

אני כבר בחרתי את שלי.אני יסביר לך בטלפון. ג´קי

ניתרו

New member
Sabre 2

בטח שהוא יכול לקפוץ עם Sabre 2. המצנח הזה בא להחליף את ה Sabre שהוא כידוע אחד ממצנחי המתחילים הפופולריים ביותר. סרגיי

Ron Miasnikov

New member
מה אתה קופץ??

סרגיי, לא הייתי כותבת אם לא בררתי קודם. אתה מוזמן להכנס לאתר של PD ולקרוא בעצמך (לינק מצורף)(ושים לב להערה שלהם מתחת לטבלה) אכן סייבר 2 הוא לא מצנח עצבני, אבל עדיין לא מומלץ להעמיס עליו יותר מידי כשמתחילים. (בדילנד דיברתי רבות עם סקוט מילר - טסטר של PD וקיבלתי ממנו המון אינפורמציה)

FlyBaby

New member
סייבר 2

מה שהחברה אומרת לא בהכרך תופס על כל צנחן, יש כאלה שמטיסים חופה יותר טוב ויש כאלה שפחות... מה שמיוחד בסייבר 2 (כמו בהורנט) זה שהוא מתנהג בצורה שונה לגמרי בכל עומס כנף, ככה שאם מעמיסים אותו בצורה שמתאימה לנסיון שלך הוא הוא יתאים לך הסייבר 2 נבנה בדיוק כמו ההורנט כדי להתחרות איתו אחרי שראו כמה הוא פופולרי בכל העולם (לא רק באירופה, גם בארצות הברית)

jackiv

New member
אני לא יכול לקפוץ עם Sabre2 מהסיבה

שהוא עולה בסביבות ה-1800 דולר לעומת Hornet שעולה 945 דולר חדש. עומרי הפנה אותי לחנות בארה"ב שהיא בינתיים הזולה ביותר שמצאתי. ג´קי.

Ron Miasnikov

New member
יש יותר זול

החנות הכי זולה על האינטרנט שאני מצאתי היא aerostore חנות מצויינת עם שירות לקוחות מופלא!! )וסייבר 2 שם עולה פחות מ 1500 דולר. נכון, לא זול כמו הורנט(. בכל מקרה - גם אם חסר משהו בקטלוג של החנות, אפשר להתקשר ולשאול, בדר"כ אפשר למצוא שם הכל. מאד מומלץ!!

למעלה