עזרה בנפילות

נירש

New member
עזרה בנפילות ../images/Emo13.gif

הי, אני לומד קונג פו ואני רוצה לשפר את יכולת הנפילה שלי. תהיתי אם תוכלו להפנות אותי למקורות שעוסקים בנושא באינטרנט, מכיוון שאני רוצה ללמוד את הנושא בצורה עצמאית (בלי לפנות למורה). תודה מראש, ופורים שמח
ניר

aiki-freak

New member
dont do it man.....

בתור אחד שעוסק די הרבה בנפילות.... אל תעשה את זה!!! אין לך מושג איזה נזק אתה יכול לגרום לעצמך... חפש מורה! חפש מורה! ו... חפש מורה!!!!

היי איקי פריקי !

ניר אמר שיש לו מורה אך הוא רוצה לחקור את הנושא הזה לבד ללא מורה והוא שאל אם יש דרכים לחפש מידע על זה דרך האינטרנט?? אל תדאג יש לו מורה, קוראים לו בן טל שחר ומילה שלי ושל ניר הוא שומר עלינו טוב מאוד! :) שלך באהבה, עידודו הלוחם

aiki-freak

New member
נו אז מה הבעיה?

אז למה ללמוד בצורה עצמאית? למה להסתכן? רק לידע כללי, כבר היו מקרי מוות כתוצאה מנפילות לא נכונות. גם מכה שנראית קלה, עלולה לגרום לזעזועי מוח, טשטוש, עילפון אפילו יום יומיים אחרי. אני באמת לא מבין למה ללמוד לבד אם יש מורה?????? וכן אני מכיר אתרים שעוסקים בזה... ולא, אני לא מתכוון לצרף אותם... לא רוצה את זה על המצפון שלי.

לא יודע למה הוא רוצה ללמוד זאת לבד!

תשאל אותו! אבל בכל זאת אני הייתי מתייעץ המורה!! ואייקי פריק תודה על הדאגה שלך, באמת רואים שאיכפת לך! דרך אגב אתה לומד איקידו? אתם לומדים שם נפלות נכונות כל הקרקע?? שלך באהבה, עידודו הלוחם

קוזושי

New member
ניר

גם אם יקח שנתיים לחפש מורה טוב, זו תהיה עדיין הדרך המהירה ביותר ללמוד. (מ. פלדנקרייז) קשה מאד ללמוד דברים כאלו בצורה עצמאית, וגם אם תעשה זאת לא יהיה מי שיתקן את הטעויות שלך. בעיה נוספת היא סגנון הנפילות, לכל סגנון של הטלה יש נפילות שונות, ג´ודאים למשל רגילים ליפול כמעט מכל מצב, ובכל זאת בתור ג´ודאי היה לי מאד קשה להתרגל לנפילות של האייקידו אפילו שהם רכות בהרבה משל הג´ודו, (אולי אפילו בשל כך) הייתי נופל בצורה מגושמת ומסורבלת ואמנם לא קרה לי כלום כי אלו היו בלימות טובות (של ג´ודו) אבל הם היו מדי מסורבלות ומוגזמות בשביל אייקידו. ראיתי גם איקידוקות שיודעים לבלום בצורה מדהימה מהטלות של אייקידו ולעופף באויר ולבלום ללא כל בעיה, אך יבהלו כאשר יטילו אותם בהטלה בסגנון של ג´ודו שקיימת גם באייקידו (קושי נגה אם אני לא טועה) אפילו שזו הטלה פשוטה בהרבה מההטלות שעושים להם בדרך כלל באייקידו ובשביל ג´דאי זה נפילה סטנדרטית (ואני מדבר על חגורות שחורות) והסיבה היא שהם פשוט לא רגילים ליפול בסגנון הזה. נראה לי שאם תשאל את המאמן שלך תדע בצורה הרבה יותר ממוקדת על מה להתאמן. בנוסף לכך כדי לדעת לבלום טוב צריך להתאמן כל החיים וכל אימון, וכלל לא משנה באיזו דרגה אתה. באחד מהסמינרים (בג´ודו) שהשתתפתי המאמן התחיל את האימון בבדיקה מדוקדקת של הגלגולים של כל המשתתפים וכמעט לכל אחד היה לו מה לתקן, ואני מדבר על חברה מתקדמים שרובם חגורות שחורות, שמתאמנים ונופלים המון כל אימון.

היי ניר קזושי צודק....

תתיעץ עם בן! הנושא הזה גם מעניין אותי מאוד למרות שתירגלתי אותו פעם אחת עם בן, ואני רציתי עוד אני גם אבקש ממנו מתישהו תרגילים לנפילות נכונות... אז אני מציע שפשוט תלך אליו לפני השיעור ותשאל אותו, הוא ישמח להראות לך בזה אני בטוח! עוד משהו- זו טעות חמורה לנסות לתרגל נושא שכמעט ואתה לא מכיר אני חושב שכדאי לך ללכת לבן, ולחסוך כאבים, בעיות. תלוי אם הוא אומר לך לנסות לחקור לבד בצורה כלשהי אז אני מסכים אבל סתם ככה, עדיף התייעצות ראשונה עם בן! וניר שאני לא אראה אותך עם סימנים כחולים באימון שמעת!!
שלך באהבה, עידודו הלוחם שלא הולך לשיון

אני למדתי בעבר ג´ודו 4 שנים!

ולימדו אותנו לבלום בצורה נכונה על המזרון! עכשיו אני לומד דניס הישרדות כבר 4 שנים וזה ג´ודו, קרטה וג´וג´י צ´ו. ושם גם לימדו אותנו בלימות על המזרון. אני עכשיו גם בקונג פו וגם בדניס הישרדות, אני כבר בקונג פו עוד מעט 10 חודשים. אז ככה בשיעור הראשון שלנו בנפילות אני פשוט בלמתי עם היד ופשוט מהבלימה חטפתי מכה. חשוב לציין שתירגלנו נפילות על הקרקע, אני תמיד חשבתי שבלימה גם על הריצפה עוצרת את הנפילה גם עם זו נפילה על הקרקע והבלימה כואבת אך זה כלל לא נכון. מאז הבנתי שהבלימות שלמדתי הן למזרון ולא לריצפה, ולמדנו איך ליפול על הריצפה קצת, אבל בהמשך אנחנו נילמד הרבה יותר! שלכם באהבה, עידודו הלוחם

נירש

New member
תודה אנשים

התלבטתי אם לבקש עזרה בנושא הזה או לא, כי צפיתי את התגובות האלה. קיוויתי עם זאת שמישהו יכוון אותי - אני לא מדבר על נפילות מהטלות או נפילות רציניות, סתם איזשהו מקור מידע שיתן לי מידע כללי על הנושא. תודה בכל מקרה.

voguemaster

New member
איזה סגנון ד"א ?

ואיזה סוג של נפילות ? באיזו סיטואציה ? אני גם לומד קונג-פו, ואנחנו בד"כ לומדים ליפול תוך כדי העבודה שלנו, כמובן שבעזרת חבר בד"כ.. עבור דברים מסובכים כמו הטלות, תמיד יש מזרנים... אלי

נירש

New member
השיטה נקראת לאו חו

ואני לא יודע בדיוק מה אני מחפש. רציתי קצת להתוודע לנושא הנפילות, לקבל התרשמות כללית, לא כדי להכניס את זה תכל´ס לעבודה (כי אני עדיין מתחיל).

Yin

New member
ניר, דווקא באינטרנט יש המון נפילות

בעיקר של שרתים, אומנם, אבל ניתן ללמוד גם מהם. ולא לשכוח אחרי כל נפילה- Reboot.

למעלה