ניר
גם אם יקח שנתיים לחפש מורה טוב, זו תהיה עדיין הדרך המהירה ביותר ללמוד. (מ. פלדנקרייז) קשה מאד ללמוד דברים כאלו בצורה עצמאית, וגם אם תעשה זאת לא יהיה מי שיתקן את הטעויות שלך. בעיה נוספת היא סגנון הנפילות, לכל סגנון של הטלה יש נפילות שונות, ג´ודאים למשל רגילים ליפול כמעט מכל מצב, ובכל זאת בתור ג´ודאי היה לי מאד קשה להתרגל לנפילות של האייקידו אפילו שהם רכות בהרבה משל הג´ודו, (אולי אפילו בשל כך) הייתי נופל בצורה מגושמת ומסורבלת ואמנם לא קרה לי כלום כי אלו היו בלימות טובות (של ג´ודו) אבל הם היו מדי מסורבלות ומוגזמות בשביל אייקידו. ראיתי גם איקידוקות שיודעים לבלום בצורה מדהימה מהטלות של אייקידו ולעופף באויר ולבלום ללא כל בעיה, אך יבהלו כאשר יטילו אותם בהטלה בסגנון של ג´ודו שקיימת גם באייקידו (קושי נגה אם אני לא טועה) אפילו שזו הטלה פשוטה בהרבה מההטלות שעושים להם בדרך כלל באייקידו ובשביל ג´דאי זה נפילה סטנדרטית (ואני מדבר על חגורות שחורות) והסיבה היא שהם פשוט לא רגילים ליפול בסגנון הזה. נראה לי שאם תשאל את המאמן שלך תדע בצורה הרבה יותר ממוקדת על מה להתאמן. בנוסף לכך כדי לדעת לבלום טוב צריך להתאמן כל החיים וכל אימון, וכלל לא משנה באיזו דרגה אתה. באחד מהסמינרים (בג´ודו) שהשתתפתי המאמן התחיל את האימון בבדיקה מדוקדקת של הגלגולים של כל המשתתפים וכמעט לכל אחד היה לו מה לתקן, ואני מדבר על חברה מתקדמים שרובם חגורות שחורות, שמתאמנים ונופלים המון כל אימון.