עזרה בניתוח זמן ריצה

• פותח הנושא sf8f
  • פורסם בתאריך

sf8f

New member
עזרה בניתוח זמן ריצה

אני צריך אלגוריתם שעובד על גרף אציקלי מכוון (DAG) וסופר את מספר המסלולים קיימים מקודקוד A ל-B. אין צורך לציין את המסלולים. צריך זמן ריצה של O של E+V. האלגוריתם שחשבתי עליו: PATHS(A,B p=0 for each outgoing edge E from A if E connects to B then P=P+1 else P=P+PATHS(E.destination,B return P אבל אני מתקשה לנתח את זמן הריצה. הייתי רוצה לדעת מה זמן הריצה של האלגוריתם (עם הסברים אם אפשר) וכמו כן לדעת אם עמדתי במשימה. תודה

GuestOfHonor

New member
../images/Emo45.gif

ואם השאלה באה מאיפה שאני חושב שהיא באה, אז מותר להשתמש בToplogical sort ואפילו רצוי

kivatinetz

New member
DFS

אולי אתה יכול לעשות DFS מהקודקוד A. DF עובדת בזמן O שך E+V.

sf8f

New member
תודה על העצות רבותיי

אם לומר את האמת יש לי את התשובה לשאלה ואני מבין אותה היטב. יחד עם זאת אני מעוניין לדעת לנתח את זמן הריצה של האלגוריתם שנתתי (שהוא ככל הנראה לא עומד בסטנדרטים הדרושים) וזאת מתוך סקרנות אינטלקטואלית אם תרצו לקרוא לזה, או סתם בגלל שנראה לי שזה יכולת שרצוי שתהיה לי. אז אם מישהו מתנדב להסביר לי את זמן הריצה אודה לו מאד. כאמור, אינני זקוק לעצות איך לעשות זאת בדרכים אחרות.

Blade2

New member
איך שאני רואה את זה, זה ליניארי

בגלל שזה DAG, אין מעגלים, מובטח לך שתבקר בכל צומת פעם אחת לכל היותר. לכן אתה גם תעבור על כל קשת פעם אחת לכל היותר. אתה מבצע פעולות בזמן קבוע בכל קשת, ולכן בסך הכל: O(V+E) zz

למעלה