עזרה... בנות...?

monika

New member
עזרה... בנות...?

שמתי לב שבאיבר המין שלי (אני בת) השפתיים אפורות.. אחת השפתיים היא בצבע אפרפר כזה מוזר... זה לא אמור להיות ככה נכון?? מה זה??? מחלה כלשהיא? תודה

אין לך ברירה

כל אישה חייבת לעבור בדיקות תקופתיות בכדי לבדוק שהכל בסדר. במיוחד אם יש בעיות. אין לך ממה לחשוש.

מה אין ברירה...חייבת?

יבוא שוטר ויעצור אותה? זה יותר אחראי, יותר מומלץ, יותר הכל. אבל אין חוקים נגד או בעד זה. יש סטטיסטיקות, יש המלצות.

עיניין של השקפה

וכמה חשוב לך לשמור על הגוף שלך. חושבת שבגלל רגישות הנושא, ההשלכות, וחשיבותן - זה חובה. נכון שאפשר לחיות ולשרוד בלי. אפשר הרבה דברים.. את רואה את עצמך חיה עם בעיה, מחלה, משהו חריג שלא ברור לך בלי בדיקה וטיפול? בשבילך זה בגדר המצלה בלבד? אפשר להתסתכל על בדיקה תקופתית כהמלצה, אך בדיקה וטיפול זה חובה במידה ויש בעיה!

daniella1980

New member
בעיני חייבת ועוד איך

את יודעת כמה נשים מתות בשנה מסרטן צוואר הרחם? **רבע מליון** בעולם. 80 אחוז במדינות עניות אומנם אבל זה רק מוכיח את הטענה שמי שפעילה מינית ותחת מעקב רפואי תוכל למנוע את התמותה מהמחלה שהיא מאוד מאוד נפוצה (מה שמן הסתם לא קורה במדינות עניות). בארץ שלנו היא יחסית עוד נדירה, "רק" 550 מקרים חדשים בשנה (שמתגלים) - ואם נשים אלו לא היו עוברות מעקב רפואי ומגלות זאת בזמן בעזרת בדיקת פאפ (משטח צוואר הרחם), הן גם יכולות למות מזה. אגב, להדבק בנגיף שגורם לסרטן זה, זה מאוד מאוד פשוט, ביחסי מין עם אדם שנגוע בוירוס - וכאלו יש באחוזים גבוהים מאוד בקרב האוכלוסיה הפעילה המינית (לוירוס הפפילומה יש המון זנים, כמה מהם מסרטנים). מדובר במחלת המין הנפוצה ביותר מכולן אגב. בעיני מידע זה מספיק בשביל אישה שפויה, כדי לרוץ לרופא נשים, לפחות פעם בחצי שנה לבדיקה, ולעבור משטח צוואר רחם פעם בשנה. אולי עם קצת יותר ביקורים אצל רופא נשים טוב, פחות נראה פה שאלות הסטריות על משגלים נסוגים ופוסטינורים שנלקחים כמו סוכריות.

להרגע בנות...אני בהחלט הולכת כמו

שעון כל 6 חודשים לרופא הנשים שלי (מה גם שהוא איש מקסים) בגלל כל הסיבות שרשמתן ועוד. אבל לכתוב חובה? זה לא קצת שימוש לא נכון במילה? פיתחו נא מילון. חובה זה משהו אחר. אני שותפה להשקפתכן שזה הדרך הנכונה אבל לא נותנת להשקפה הזו לעוות את המציאות. אין חובה כזו מטעם שום גוף (כולל משרד הפנים, הבריאות והדתות) ללכת לרופא נשים. גם מי שיש לה וגם מי שאין לה בעייה בריאותית או אחרת.

daniella1980

New member
האמת שהמסר שלי הוא לא

אליך אלא אל הבחורה שהביעה התנגדות גורפת. וברור שחובה מבחינה טכנית לא קיימת, הבנת את כוונתי אני בטוחה, זכותה לעשות מה שבא לה עם הגוף שניתן לה, היא פוגעת רק בעצמה הרי.

ברור, אני הבנתי.

הבנתי שזה כוון אליה ולא אלי. אבל לנסח בצורה קיצונית ובמילים לא מתאימות את טובתה ובריאותה של השואלת... לא מתאים, לא מדוייק ולא משרת את המטרה לדעתי.

לדעתי זה יכול להיות פגמנטציה טיבעית

לאיזור, אבל אני במקומך הייתי הולכת לרופא/ת נשים או עור ומין, ושומעת את דעתו/ה. אם יש לך אחות או אמא או חברה שיקלו עלייך את הביקור אצל רופא שהן כבר מכירות, זה יכול לעזור לך רבות. רק בריאות ובהצלחה!!

אני לא מבינה מה הרתיעה הגדולה ללכת

לגניקולוג.. או אם את מתפדחת.. אז גניקולוגית.. גם לי זה לא ממש נעים ואני לא מרגישה סופר חופשיה לפתוח את הרגליים (ואצלי זה גניקולוג), אבל בשביל הבריאות שלי? הייתי מוכנה להזדיין איתו (למרות שהוא לא הטעם שלי) בשביל הבריאות שלי, והבדיקה רחוקה מזה אלפי מיילים.

למעלה