עזרה בנות בבקשה

SARIT150684

New member
עזרה בנות בבקשה

יש לי ילד מקסים בן כמעט 3 שיש לו איחור בדיבור מחבר רק 2 3 משפטים ולא יותר הוא מגיב לשמו מצביע מגיל קטן יוצר קשר עין עם הסביבה ועם כולם ויודע לבצע פעולות מסובכות ביותר מגיל קטן אפילו הכל נראה בסדר חוץ מהאיחור בדיבור המשמעותי הזה רציתי לדעת אם בכל זאת יש סיכוי קטנטן לבעיה או לעוד כל מיני אבחונים שיוכלים לגלות אם הילד שלי הוא PDD או שאני יוריד אבן מהלב שלי והאיחוור בדיבור הוא בעיה אחרת ולא קשורה לPDD אני כל כך מודאגת מעצם העניין שהדיבור שלו לא רצוף ומחכה רק להתקדמות טיפת חלב לא מעורבת כלל הם ידעו על איחור בדיבור אבל סחבו איתי עד גיל 3 כי אין מה לעשות בקשר לילד עד שלא ימלאו לו 3 מישהי יוכלה אולי לפרט לי אולי איך אני יוכלה לבדוק את הילד שלי אם הוא בסדר מכל הבחינות של ההבנה ומה האיבחון לילד עם PDD איך עולים על בעיות תודה ויום טוב

את צריכה לפנות לרופא ילדים

ולבקש ממנו הפניה למכון התפתחות הילד. במכון הילד יעבור איבחון ויקבל טיפולים במידת הצורך. ילד עם עיקוב בדיבור (PDD או לא) צריך לקבל טיפולים אצל קלינאית תקשורת. רק קחי בחשבון שהתורים הם ארוכים (לנו לקח כמעט חצי שנה עד שהגענו לאבחון בהתפתחות הילד). אנחנו פנינו לקלינאית תקשורת פרטית עוד לפני האבחון, וממש רואים התקדמות בדיבור אחרי ש-3 חודשים אנחנו אצלה בטיפול. אפשרות שניה זה שתבקשי מרופא שלך הפניה לקלינאית תקשורת ותגשי לקלינאית תקשורת דרך הקופה (גם כאן התורים ארוכים, אבל יש סיכוי שזה יהיה יותר מהר). זה שהילד מצביע ומגיב ויוצר קשר עין זה מצויין, כל אלה סימנים מעודדים מאוד. יש עוד הרבה סיבות אפשריות לעיקוב בדיבור חוץ מ-PDD. תגשו לאבחון ותתחילו טיפולים אצל קלינאית תקשורת. שיהיה בהצלחה!

בעיה שפתית נטו לא מעידה על PDD

קשה לאבחן באנטרנט PDD זה מכלול של קשיים שבמרכזם תחקשורת בגיל צעיר יכלו לוהפיע חלק מ הסימנים הבאיים העדר גסטות קשר עיין לקוי משחק לא פונקציונלי חזרתיות ,הצמדות לטקסים,ולשגרה העדר משחקי דימיון גריה עצמית ,ניפנופי ידיים קושי שפתי כדאי לך להתיעץ עם בעלי מיקצוע כדי להיות שקטה שנה טובה

doroniz

New member
יעוץ מקצועי

דבר ראשון, יש כאן גם בנים.......וגם הם יכולים לפעמים לעזור. דבר שני, כמו ש"אבא של סער" ציין, אי אפשר לאבחן דרך האינטרנט ובודאי לא אנחנו (ההורים). אבחון נעשה ע"י אנשי מקצוע ובפגישות פנים אל פנים עם הילד ועם הוריו. פני למכון התפתחות הילד של קופ"ח (דרך רופא הילדים שלך) או לאחד המכונים הפרטיים. בהצלחה ושנה טובה, דורון.

איבחון מדוייק - חובה

אומנם אני בן ולא "בת" אבל בכל זאת ... איחור בדיבור אינו מעיד על PDD או שיכות כל שהיא לספקטרום , בכדי שהשיכות תהיה לבעיה יש סימנים נוספים האמורים להופיע , מה שאת מתארת אינו מסביר האם הילד שולט ומביע את עצמו במילים או שהוא אינו משתמש בשפה, בכל מקרה ממליץ לעבור איבחון ככל שניתן מהר יותר בכדי שתוכלי לעזור לו בהתאם לצורך. כדאי לבדוק האם לא מדובר באפרקסיה או דפרקסיה , בכל מקרה לבדוק! בהצלחה גדעון

dinr

New member
את יכולה לקרוא על PDD באתרים הללו

ולראות אם יש לו חלק מהסימפטומים. ובנוסף להכנס לפורום "הפרעות דיבור" ולשאול שם את השאלה.

למעלה