עזרה בנושא שינה

פופקסי

New member
עזרה בנושא שינה

הילד בן 3.3 ולא מוכן לישון לבד אלא אם מישהו יושב לידו הוא לא מוותר הוא יכול לצרוח שעות על גביי שעות ומכיון שיש תינוק בבית אני לא יכולה להרשות לעצמי שהוא יצרח ככה שעות כי זה מעיר את הקטנציק מה עושים נמאס לי כבר פשוט נמאס

gidi123

New member
התמדה

אני ככלל למדתי שילדים פורצים גבולות כל עוד זה אפשרי, והם מנסים ללא הפסקה, והם חוזרים למסלול כאשר הם לא מצליחים לפרוץ את הגבול. ילדיי, תמיד מנסים לבוא לישון אצלנו במיטה, כאשר אני מאפשר את זה יום אחד, למחאת הם מתייצבים ליד המיטה שלי שעה מוקדם, וככה זה נהפך מהר מאוד שהם ישנים איתנו כל הלילה. הדבר היחיד שיכול לעצור את זה , זה הקרבה של 3 לילות, שבהם אני עומד על כך שהם לא ישנים ומחזיר אותם למיטתם על אף כל צעקותיהם. לכן המלצה שלי, קחי אורך נשימה ותחליטי שאת מקריבה 3 לילות שלך ושל התינוק בבית. תסבירי לפעוט שהיום בלילה הוא ישן לבד כי הוא גדול ובוגר, ואמא תבוא כל 5 דקות לבדוק אותו ולראות שהכל בסדר. שימי אותו לישון, תגידי לילה טוב ותיצאי. תכנסי כל 5 דקות, תגידי לו לילה טוב ושתבואי שוב עוד מעט..אם הוא צועק, שימשיך לצעוק, אל תעני לי, אחרי 5 דקות תכנסי ושוב תסבירי לו שהוא צריך לישון לבד ושאת עוד 5 דקות נכנסת שוב להגיד לו לילה טוב. אם הוא קם בתוך ה 5 דקות, תחזירי אותו, מבלי להתעכב לידו. לא להתייאש, להמשיך ככה, בהתמדה, מבלי להשבר, אפילו שיהיה כבר 12 בלילה, זה בסוף עובד. התמדה משתלמת. בטוח עובד. אומנם את מקריבה 3 לילות, אבל אח"כ, הילד יישן לך לבד, לאט לאט תתחילי להכנס פחות עד שיהפוך רק פעם בערב. בהצלחה. הכל מתחיל ממך.

למעלה