עזרה בנושא קריירה

mbarokas

New member
עזרה בנושא קריירה

אני מתלבט אם ללמוד באונ´ ת"א תואר 1 בחשבונאת לבעלי תואר. יש לי תואר 2 ו 1 במנהל עסקים ואני עובד ככלכלן בחברה לייעוץ כלכלי - ניתוחי כדאיות, הערכות שווי וכיוצ"ב. אני מעונין בעתיד לעבוד כחשב, תקציבן, תמחירן וכד´. אמרו לי שכיום מתקבלים בעיקר חשבונאיים ולכן השאלה שלי אם ההשקעה שווה את המאמץ?

קלוזו

New member
כאחד שסיים את המסלול הזה בימים...

אלו מדובר בדרך ייסורים קשה מאוד ששום דבר שלמדת בעבר לא דומה לה ובסוף יש שני דובדבנים בדמות שני מבחני מועצת רו"ח ( בהנחה שלמדת את שנת ההשלמה בעלות של 20,000 ש"ח לערך) בפיננסית וביקורת שאחוז המעבר בהן נע סביב 50% במקרה הטוב. רק כדי שתקבל מושג אני למדתי למבחן המועצה בפיננסית 3 שבועות שבהם לקחתי חופש מוחלט מהעבודה ומשעה 9 בבוקר עד 11 בלילה כל יום וגם כשניגשתי לא הייתי בטוח. המבחן 5 שעות של סיוט. היום קיבלתי את התוצאה - 60 ! המסלול למרות שבידיעון כתוב שנתיים לקח לי 3 וחצי שנים עם כל הפטורים מה MBA ובלי שנת השלמה שלמרות שמה נמשכת בערך 7 חודשים של סיוט . עכשיו תעשה את החשבון אם כדאי. אם תרצה עוד פרטים פנה אלי

mbarokas

New member
תודה לך קלוזו

קודם כל מזל טוב שעברת את המבחן. למה מדובר בדרך ייסורים, בגלל התוכן של הקורסים? מה היה השיקול שלך לעשות תואר בחשבונאות אחרי שכבר היה לך MBA? האם בדיעבד היתה עושה זאת שוב?

קלוזו

New member
הקושי נובע מכך שמדובר למעשה....

בגילדה מקצועית של רואי חשבון שעושים את הכל כדי למנוע הצפת המקצוע ברו"חים נוספים שיורידו את רווחיהם מהמיקצוע. כמובן שהם יעטפו את זה המילים גבוהות ויפות כמו שמירה על רמה מקצועית נאותה, שמירה על אתיקה ועוד בבל"ת כזה כאשר בפועל הרמה המקצועית ירודה מאוד ועוד פחות מזה האתיקה - (בנק למסחר אמרתי? ) כתוצאה מכך מבחני המועצה שהם אלו שנותנים לך את הרשיון קשים מאוד עד בלתי עבירים ממקצועות מסויימים וממבחני המועצה ניגזרים הקורסים שאתה לומד באוניברסיטה. מדובר בכמויות חומר ובמיומנות פתירת שאלות שאתה צריך לרכוש על מנת לעבור את הבחינות שכדי להשיג אותה אתה צריך להשקיע ימים ושבועות - בקיצור בזמן הלימודים אתה יכול לשכח מזמן פנוי. עד הבג"ץ המפורסם בשנת 1996 אחוז המעבר בסופיות ב´ בפיננסית עמד סביב 20%-30% !! לאחר הבג"ץ הוא עלה דרמטית וכיום 50% - 60%
כלומר הם יתקננו את הבחינה שזה יהיה אחוז המעבר. בבביקורת המצב חמור עוד יותר. אם אתה לא ךומד במוסד להשכלה גבוהה הסיכוי של לגמור את המסלול נמוך עוד יותר כי יש מלחמה בין המכללות לאוניברסיטאות ומי שכותב את הבחינות הם המרצים של האוניברסיטאות ובבחינות האחרונות הפך המבחן במיסים בסופיות לבלתי עביר לחלוטין !!! כמו שאת/ה רואה בגלל כל באינריגות והקליקות והריבים והיוניוניזם של רואי החשבון העסק קשה מאוד. למה הלכתי לזה ? מאותם סיבות שאת/ה מנית/ה למעלה. חשבתי שכמו תואר שני מדובר אולי בלימודים קשים אבל בהחלט עבירים ועם הפטורים שקיבלתי חשבתי שזה יהיה קליל - מהר מאוד - כבר בקורס יסודות החשבונאות - הבנתי שאני באופרה אחרת לגמרי אבל כבר אי אפשר היה לסגת. אני מציע - תתחיל/י ואז תראי/ה איך הולך.

חיים 11

New member
בגישה שונה

אחרי מעבר של שני תארים בתחום מינהל עסקים,עבודה בתחום הנלמד ככלכלן הייתי לוקח מעט פסק זמן לנפש ולאו דווקא ממשיך לשקוע בתחום המספרים והביקורת ובוודאי לא לומד ראיית חשבון על מיטב בחינותיה( "דובדבן"?-או סיוט ממושך לא ברור לי המירוץ המטורף של 0900:2300 אך ורק ללמוד עוד משהו בפיננסית ).לעניות דעתי אם תשלב את כישוריך ככלכלן עם ידע בתחום ענף אחר, למשל הבנה בתכשיטים ,כדי להיות כלכלן בענף התכשיטים זה גם ירחיב אופקים וגם יעניק יותר עניין בעבודה ובחיים.מובן,שכל רעיון אחר לקריירה עשוי טוב יותר להתאים לך לפי נטיותיך ,אך מן הסתם לו רצית בחשבות היית בוחר ללמוד ראית-חשבון מלכתחילה,הלא כן?

mbarokas

New member
אין הצדקה

העניין הוא שאני מעונין להמשיך ללמוד משהו, אני לא רואה את עצמי לומד משהו מלבד תואר שני בכלכלה, דוקטורט במנהל עסקים או תואר ראשון בראיית חשבון. לא יכול ללמוד פתאום פסיכולוגיה, משפטים או כל דבר אחר שלא קשור לתחום. נראה לי שללמוד ראיית חשבון קצת יותר קשה מבחינת הזמן, אבל זה יותר משתלם. הבעיה היחידה זה מה שאמרת בקשר לנפש - האם זה שוחק בצורה לא בריאה? אם כן אז שום דבר לא שווה את זה.

חיים 11

New member
עוד הסבר:

הבה נתבונן :פלוני-אלמוני השקיע בתואר ראשון במנהל עסקים כ:3 שנים ,אחר-כך לימודי תואר שני במנע"ס:3 שנים נוספות בערך (פלוס-מינוס שנה תלוי בעומס הלימודים ועומס העבודה ).עתה הוא יוצא ליישם לימודיו עוד 4-5 שנים לפחות (פחות מזה התשואה מהלימודים מעטה מידי).עתה:האם היית ממליץ לו ליטול עליו עוד עול לימודים בהנחה שתהייה תשואה כלכלית נוספת לאחר מכן ובהתעלם מהגורם האנושי?אם כ"כ חשקה נפשך להעמיק בחשבונות אפשרי לעשות תרגיל פשוט ולוודא אם זה מתאים לך,כמו לקחת לידיים ספרי תירגול חשבונות ולפתור מספר תרגילים.טוב לך?אז אולי שווה גם לעסוק בחשבונאות או חשבות .לא טוב? פגשתי כלכלן מאושר...

קלוזו

New member
אין חשבונאות דומה כלל לכלכלה ואם...

האיש רוצה להיות חשב או משהוא דומה עדיף שילמד חשבונאות. כלכלה יכולה להיות רקע לעוסק בחשבונאות אבל לא במקום. להיות חשב או CFO תמיד עדיף להגיע מחשבונאות כי כמה קורסים שלא תיקח בניתוח דוחות וכיוב´ וכמה ספרים שלא תיקרא מאיש בעמדה כזו מצפים בין השאר "להנדס" את הדוחות הכספיים ולכן צריך להכיר חשבונאות מהקרביים ואני בכלל עוד לא מדבר על חברות שקשורות לשוק האמריקאי שלגביהם אם אתה לא חשבונאי ומכיר את כל כללי החשבונאות האמריקאים ( שנילמדים ונישאלים במבחני מועצה בארץ) אין לך הכלל סיכוי - לכן אם האיש אמר שהוא רוצה להיות חשב ובעתיד CFO כדאי ורצוי שילמד חשבונאות ואם יש לו רצון ויכולת בכלל עדיף. אבל לדעתי חשוב שידע מה הקשיים שעומדים מולו ויערך אליהם - אני לא ידעתי ולכן לקח לי שנה ללמוד איך ללמוד חשבונאות
.

mbarokas

New member
מסקנות...

מסתבר שהחלטה ללמוד חשבונאות אינה פשוטה כמו כל תואר אחר מהשורה וכניראה שבהמשך להבהרות של שניכם זה דורש שקילה של הענין בכובד ראש. כנראה שעדיף להיות כלכלן מאושר ממעושר. אני בטוח שאנשים רבים נתקלו בדילמה הזאת, אז המסקנה לי ולהם שאם נכנסים לזה אז לדעת שנותנים לפחות 3 שנים מחיים.

למעלה