עזרה בנוגע לשאיבה

shSHaAnNiI

New member
עזרה בנוגע לשאיבה

בתי בת 7 שבועות והיא על חלב אם בלבד (הנקה/ בקבוק שאוב. לרוב הנקה).
מההתחלה לא היתה לי כל בעיה בשאיבה ותוך כמה דקות בלבד הייתי ממלאה יותר מ- 100 מ"ל.
פתאום בימים האחרונים כמעט ולא יוצא לי חלב. עכשיו למשל אני מנסה לשאוב כבר המון זמן ויצא קרוב ל- 30 מ"ל בלבד!
קודם כל- האם זה אומר שבהנקה לא יוצא לה חלב? היא נראה בהנקה רגועה כרגיל.
האם יכול להיות שיש לי צינורית חסומה או דלקת? איך אפשר לדעת?

תודה!

כמויות חלב...

ניתן לוודא כמויות חלב באופן הבא: תעקבי אחר כמות חיתולי הפיפי ביום. צריכים להיות 5 חיתולים רטובים לפחות.
עליה במשקל: אם יש לך ספק - קפצתי לטיפת חלב, ושיקלי את היונקת.
אם היא עולה במשקל מרטיבה מספיק חיתולים ורגועה - כנראה שאין בעיה עם הכמויות.
&nbsp
לגבי שאיבה - שאיבה תמיד פחות אפקטיבית מהנקה ישירה. גם המשאבות המתוחכמות - מנסות לחקות דפוס יניקה...
ועכשיו נשאלת השאלה מה מטרת השאיבה?
אם את שואבת פעם ב... בשביל להשאיר בקבוק - אפשר להגביר את הכמות של השאיבה אם תשאבי בזמן ההנקה - צד אחד יונקת וצד שני משאבה (אפשרי... ומסייע לכמויות)
אם המטרה היא לשאוב על בסיס יומי (פעם ביום) - נסי לשאוב בשעה קבועה - כדי שהגוף יתרגל.
שימי לב - שאיבה בהחלט יכולה להגביר את כמויות החלב. חשוב להבין מה מטרת השאיבה, ובאיזו תדירות - כדי שתתכנני נכון ניהול הנקה ושאיבות...

נכון מאוד

אכן צריך שים לב לכמויות ששואבים על מנת להימנע ממצב של ייצור יתר
מה שיכול להיות מאתגר ולא נעים כמו מצב אחר של אי איזון בייצור חלב (כלומר במצב של חוסר)

shSHaAnNiI

New member
תודה על התשובה, עוד שאלה...

קודם כל אני צריכה לשאוב על בסיס קבוע מכיוון שאני חוזרת ללימודים ומכיוון שקשה לי להניק מחוץ לבית.
&nbsp
השאלה שלי היא מדוע יכול להיות שפתאום אני לא מצליחה לשאוב ושאין לי כמויות? עד עכשיו, מההתחלה, הייתי שואבת כמויות יפות תוך כמה דקות. פתאום זה כבר לא ככה (אני שואבת פחות או יותר מאותם זמנים).
&nbsp

מנסה לענות

בטח מיד יכנסו המומחיות.
בינתיים אני עונה מידע אישי בלבד (ורק מציינת שכל התשובות שלי הן אך ורק מניסיון ההנקה הפרטי שלי, וכל התשובות אינן תחליף להתייעצות מקצועית)

אופן הווצרות החלב בשד:
במהלך ההריון רקמת השד מתחילה להתכונן ולייצר קולוסטרום. במהלך הימים הראשונים שלאחר הלידה - מופרש מהשד קולוסטרום. לאחר כחמישה ימים מתחיל להיווצר החלב ה״בשל״. ומורגש הגודש המוכר.
השלב הבא הוא התייעלות של השד. במקום לייצר ולאגור חלב, השד מתחיל לייצר כמויות לפי דרישה.
ככל שעובר הזמן, והמערכת יעילה יותר - החלב נוצר תוך כדי ההנקה - כדי לענות על דרישות היונק, ופחות לצרכי אחסון.
משאבה שואבת פחות טוב מיונק, ומגרה פחות את ייצור החלב.
יחד עם זאת, חשוב להדגיש, שבהחלט יש מה לעשות! ובהחלט ניתן לספק לתינוק את כל המזון שלו עם משאבה, ואין שום הכרח לשלב תמ״ל !!!
יש פה בפורום (בלשונית ״כלים ומידע״) המון מידע על שילוב שאיבות.
מה שאני עושה כרגע זה:
1. להקפיד על אוכל ושתיה מספיקה במהלך היום.
2. להקפיד על שעות שינה מספיקות בלילה... (מאוווד משפיע).
3. להקפיד לשאוב בשעות קבועות. (מעלה את הדרישה בשעות אלו)
4. להתחיל לקחת חילבה או תוספים אחרים שמסייעים בהגברת חלב אם.
&nbsp
מקווה שמשהו מזה יוכל להיות לעזר

למעלה