עזרה בנוגע לאזרחות.

Hippie Jeannie

New member
עזרה בנוגע לאזרחות.

אני רואה שאני ממש לא הראשונה ששואלת בנושא, אבל לא מצאתי תשובה בפורום ולכן החלטתי לפרסם הודעה משלי
אני נכדה לסבא וסבתא ילידי פולין, ומעוניינת לקבל אזרחות כדי לקבל הנחה מאוד משמעותית בלימודים גבוהים בחו"ל. סבתא שלי עלתה לארץ לפני 1951 (הבנתי שזה מהווה בעיה) ואילו סבא שלי (שנפטר זה מכבר) שירת בצבא הישראלי, והבנתי שגם זו בעיה. אמא שלי (הבת שלהם), אגב, ילידת ישראל. מה האופציות העומדות לפני? האם זה אפשרי בשבילי להוציא אזרחות? אני מוכנה להשקיע את הכסף הדרוש, גם אם זה סכומים גדולים, שכן ההנחה בלימודים היא מאוד משמעותית ולכן זה משתלם לי. יש לכם מושג לאן אני צריכה לפנות, והאם זה בכלל אפשרי בשבילי להשיג אזרחות? תודה רבה
סתיו.

הלינקה

New member
ההנחה הזאת יכולה להיות יקרה מאוד

תלכי על הסבתא ותנסי לברר אם היא אזרחית פולנית, אם היא לא איבדה את האזרחות הפולנית על ידי ויתור, או בצורה אחרת. עושים את זה ע"י מילוי טפסים מתאימים בשגרירות. כעבור כשנה תקבלו תשובה.

ghatto

New member
כבר יש תקדים משפטי בפולין

שכחתץי ע"ש מי (ישראלי בכל מקרה) שקיבל את האזרחות על אף שהורין ויתרו עליה - לפי התקדים הוריו הוכרחו לותר עליה נגד רצונם.

טלמ

New member
סבתא שלי למשל לא חתמה

על מסמכי ויתור אבל עלתה בשנת 1950, זה יכול להוות בעיה? מעניין שבאו אליהם הביתה שליחים מהממשלה משהו להציע להם להישאר וזה...

M a g n u s

New member
המלצה לכל מבקשי האזרחות למיניהם

פשוט תעזבו את זה, אלא אם כן אתם עומדים בכל התנאים והחוקים היבשים. וגם אז- קשה לי להבין מדוע אזרחים ישראלים משקיעים את מיטב כספם וזמנם בשביל אזרחות פולנית, במיוחד כאשר הפולנים עצמם משתדלים ככל יכולתם לתת את ההרגשה שאתם פשוט לא רצויים במדינתם ולא ראויים להחזיק באזרחות פולנית. כל הבהלה, הערגה והמרדף אחר הדרכון האירופאי הנכסף פשוט מגוכחים, בעיקר כשמדובר בפולין ובחוקיה הנוקשים. מילא אם העניין היה פשוט כמו בגרמניה (שם כל צאצא של גרמני לשעבר יכול להוציא אזרחות גרמנית בקלות ותוך זמן קצר יחסית גם אם בעל האזרחות נפטר לפני מאתיים שנה), אבל למה לבזבז ת'זמן, לקבל יחס קר מהפולנים, להוציא אלפי דולרים וכל זה בשביל מה
בשביל לימודים חינם בבריטניה או בשביל "לקצר תורות בשדות התעופה"
כמדומני שהכסף שתוציאי בהליך בקשת האזרחות (בהנחה שיש לאשרר את האזרחות לסבתך, להעבירה לאימך ורק אז אלייך) לא שווה את ההנחה המשמעותית בלימודים, ובטח ובטח לא שווה את התורים הקצרים בנמלי התעופה. שוב- אם הפרוצדורה היתה קצרה ופשוטה יחסית כמו בגרמניה- אדרבה, אבל לעשות סלטות באויר ולהוציא אלפי דולרים רק בשביל להחזיק בדרכון פולני נראה לי חבל, במיוחד אם לוקחים בחשבון שבפולין ובייחוד בפולנים עסקינן.

deebeebee

New member
הלימודים הם לא חינם

והוצאות המחיה בלונדון ובעוד כמה מקומות מבוקשים הינם גבוהים מאד. לגבי 'קיצור התורות'- ראו הודעה נפרדת.

למעלה