עזרה במשחק דפדפן

SnirHap

New member
עזרה במשחק דפדפן

שלום,שמי שניר =] אני וחבר שלי רוצים לפתוח משחק דפדפן בסגנון D&D (מבוכים ודרקונים),עכשיו (ואל תצחקו) אין לשנינו מושג איך עושים משחק דפדפן...אז אני רוצה לשאול איזה שפות תכנות אני צריך לדעת? תודה =]

SnirHap

New member
טוב..

ואם אני מזמין מתכנת למשחק כזה...הוא יוכל לעשות כזה דבר? כי זה משחק די מורכב..כמו משחק תפקידים כזה רק בדפדפן זה יכול לעבוד ולמשוך אנשים? ואם לא יש לך אולי רעיונות אחרים? תודה רבה

freak2100

New member
תחליף את JAVA בJSP...

JAVA זה לאפליקציות, זה לא במקום שפת צד שרת... היום כבר לא ממש משתמשים בJAVA באתרי אינטרנט, אלא בפלאש, חוץ ממקרים ספציפיים (לJAVA יש כמובן שימושים אחרים, למשל בפלאפונים) JSP, שזה JavaServer Pages, זאת שפת צד שרת שמבוססת על JAVA, והיא אכן מתאימה למטרה.

SnirHap

New member
אז איזה ספר אני צריך לקנות?

משחק דפדפן טוב וטיפה מורכב... נגיד (ואני לוקח דוגמא ביזארית) האטריק (Hattrick),שהוא כתוב על asp אם אני לומד טוב אני יכול לעשות משהו דומה?

SnirHap

New member
חשוב להזכיר

שאין לי שום ידע בזה,אני לא יודע מאיפה אני אמור להתחיל... יש לכם משהו להציע?

לועהארי

New member
תתחיל מג'אווה...

תתחיל מג'אווה, יהיה לך קל להגר אח"כ לJSP, תתחיל מכל ספר ג'אווה למתחילים (אני לא מכיר המלצות לספרים). תבין קצת על OOP, אובייקטים ומופעים ועל הקשרים בינהם, תמשיך משם לכיוון של מבני-נתונים ומסדי נתונים, ואז לרשתות והגירה ל JSP. קח לתשומת ליבך שיש גזיליון משחקי D&D כאלה, ככה שכדי למשוך המונים תצטרך איזה רעיון חדשני ומקורי, או לפחות ממשק גרפי נחמד. זו דעתי.

De-Panther

New member
../images/Emo3.gif אתה יכול לראות את בטלדאון|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שהתחיל עם גרפיקה זוועתית ובכלזאת אסף אלפי שחקנים במשך השנה שהוא קיים ככה שאני לא חושב שגרפיקה זה מה שמשנה כל כך במשחקי דפדפן...

לועהארי

New member
גרפיקה יפה דוקא יחסית למשחק דפדפן...

כמה משחקי דפדפן אתה מכיר עם גרפיקה יותר יפה מזה ? אני גם לא חושב שהגרפיקה היא מה שחשוב במשחקי דפדפן אבל בגלל שיש המוני משחקי D&D צריך איזה גימיק שאין לאחרים וגרפיקה מושת את העין היא דרך אחת להכניס אנשים. כמובן שאם אין משחקיות אז לא יעזור אם הוא יהיה נוצץ במיוחד.

De-Panther

New member
עכשיו גרפיקה יפה אבל בעבר הוא|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

היה רק מפה של העולם ועליה ריבועים ומשולשים וגם התמונות של כלי הרכב היו אנשי קו

Ultra Spidey

New member
ובגלל זה זו הייתה האופציה האחרונה שלי

כי אני לא מתיימר להבין דבר בג'אווה והמשפחה.

SnirHap

New member
מה ההבדל בין Java ל-Java Script?

כאילו ממש בקצרה,כי אני מחפש ספרים ויש Java ויש Java Script. ממש תודה לכם על תשומת הלב =]

De-Panther

New member
ג'אווה זו שפת תכנות לכל דבר..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

וג'אווה סקריפט היא שפת סקריפט(וזברה זה זברה
) ג'אווה סקריפט משמשת אותך כדי לתקשר עם השרת או עם הלקוח... נניח אתה כותב עמוד בASP אתה משתמש או בvbscript או בjavascript או JSCRIPT או איך שהם לא קוראים לזה שם... אתה יכול לכתוב פקודות לשרת(שהמשתמש לא יראה) כמו למשל גישה לדטה בייס וכלמיני נתונים שונים ואתה יכול לכתוב פקודות למשתמש כמו למשל אם המשתמש לחץ על כפתור מסוים תפתח לו תיבת שגיאה או תיבה שמבקשת נתון מסוים... או איזושהי פעולה שתתבצע בתוך העמוד עצמו בנוסף לזה אתה יכול בווינדווס לשמור קובץ בתור קובץ ג'אווה סקריפט(.JS) ואז הוא יבצע כלמיני פעולות כמו גישה לאפשרויות שונות במחשב... כתיבת קבצים... מחיקת קבצים... הצגת הודעות עם נתונים שונים על המחשב שלך... וכו' וכו'
(כן זה הסבר דיי רעוע ולא הכי מדויק... אבל הוא אמור להעביר את המסר
)

freak2100

New member
קשה קצת לעשות השוואה

בין שתי שפות שאין בינהן קשר
בעקרון שתיהן שפות תכנות (בעצם... לא בדיוק... JavaScript זאת שפת סקריפט, זאת אומרת שהיא לא בדיוק שפת תכנות, אבל סוג של), ושתיהן מתחילות ב "Java", אבל זהו. מטרות שונות, שימושים שונים, פלטפורמות שונות, סינטקס שונה.

freak2100

New member
לא. עזוב את JAVA...

מה נטפלת דווקא לJAVA? לך על php או asp, הן הרבה יותר נפוצות. בכל מקרה, לבניית אתרים (ומשחקי דפדפן נכנסים בהגדרה הזאת...), המסלול הוא קודם כל HTML (אחרי זה תוכל להתקדם לXHTML, אבל זה יבוא מעצמו), אחרי זה CSS, אחרי זה JavaScript (בלי קשר עכשיו לJSP, זה משהו אחר), אחרי זה שפת צד שרת (שזה ASP/PHP/ASP.NET) אם תרצה אחרי זה משהו עם יותר גרפיקה, כמו battledawn, תוכל ללמוד גם פלאש (שזאת לא שפה, זאת תוכנה, אבל משתמשים בה בשפת סקריפט בשם Action Script). שים לב שאף שפה מהשפות האלה לא באה במקום שפה אחרת, לכל אחת יש תפקיד אחר.

Ultra Spidey

New member
אני מחכה

לקטנוני שיבוא ויציין שHTML ו-CSS הן לא שפות תכנות, רק כדי שאוכל להעיר חזרה שבשום מקום לא צויין כך

De-Panther

New member
../images/Emo3.gifאני רוצה אני רוצה אני רוצה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אני רוצה לציין HTML ו-CSS הן לא שפות תכנות

למעלה