עזרה במשהו...חשוב

עזרה במשהו...חשוב

שלום......אני לא יודעת אם כאן אני אמורה לקבל את העזרה ולא יודעת אם הבעיה שלי היא קשורה לכאן-הפורום הזה נראה הכי קרוב אל הבעיה שלי לפעמים נניח אני עוברת ליד פחית-אני חייבת לחזור אחורה גם אם היא קילומטר ממני אני חייבת לחזור אחורה ולבעוט בה. אם למשל אני אומרת איזו מילה-לפעמים אני צריכה להגיד אותה עוד כמה פעמים. להיד אותה לעצמי.או שלמשל אני עושה תנועה כל שהיא אני חייבת לעשות אותה עוד פעם. זה לא קןרה כל הזמן אבל כשזה קורה זה הורג אותי. אני פשוט חייבת לעשות את זה שוב ושוב לא יודעת למה.. יש לכם פיתרון!? אשמח לשמוע עליו... לולה.

@עמית

New member
היי לולה :)

זה בהחלט נשמע שייך לתחום שלנו. לדעתי, קשה להיפטר מזה לבד וצריך עזרה של פסיכולוג. הטיפול לזה הוא טיפול מסוג ``התנהגותי-קוגניטיבי``, טיפול שבו מתרכזים בהווה ולא חופרים בעבר. אני יכול לנסות לתת עצות, אבל לא נראה לי שהן תעזורנה (והן עלולות להפוך לחלק מה``טקס``). למשל, בפעם הבאה שתתיקלי בפחית, תנסי להגיד לעצמך: ``הפעם, רק הפעם, אני אותר לעצמי, ולא אבעט בפחית``. אם זה מצליח - בפעם הבאה להגיד - ``הצלחתי פעם אחת - סימן שאני מסוגלת לא לבעוט בפחית ושום דבר לא קרה, אני אנסה גם הפעם.`` וכך הלאה... כל פעם לחשוב על המקרה הנוכחי ולא מה תעשי בפעמים הבאות. אם זה לא עובד לפחות תנסי את הדבר הבא: ברגע שאת רוצה לחזור אחרוה ובלבעוט בפחית, תעצרי ותחכי, נגיד כחצי דקה (לא צריך לספור, אלא בערך). אם אחרי זה עדיין תרגישי צורך לבעוט, תבעטי. תנסי את זה כמה פעמים, ואם זה יעבוד, תגדילי כל כמה פעמים את משך הזמן של ההפסקה. נגיד בפעם הבאה תחכי כדקה.

תודה על העצה אבל.....

זה לא רק העניין של הפחית. לפעמים אני למשל מכינה לי תה\שוקו אני חייבת לשתות הכל עד הסוף אפילו שבסוף יש את האבקה הזאת אני חייבת לשתות הכל הכל זה משגע אותי... לולה.

*קסנדרה

New member
לולה ולמה לא לשתות עד הסוף ?

לולה מה נורא אם את שותה את השוקו עד תומו ?? כשהייתי ילדה קטנה בכל פעם שהגישו לי שוקו, שידלו אותי לשתות אותו עד הסוף כי כך צריך, ולסיים את האוכל בצלחת עד הסוף כי חבל לזרוק. ולעשות הכל עת תום. ולבעוט בפחית ??? אז כמו שהציעו לך, תנסי, לא הולך ??? תבעטי פעם בחבית, תכאב לך הרגל ואז, אולי לא תרצי לבעוט יותר, אפילו לא בפחית. ולחזור על המילים שוב ושוב ??? אז פני לפסיכולוג, הוא כבר יסביר לך הכל, כולל עניין השוקו והפחית בהצלחה :) קסנדרה

קורווין

New member
למרבה הצער קסנדרה, זה לא עובד ככה..

OCD הוא לא דבר שאפשר להגיד לו, ``תנסה לא לעשות את זה``. זה פשוט לא אפשרי. לולה, לדעתי את לא סתם שייכת לפה, אלא הגעת הביתה! יש לך עוד תופעות בסגנון? או שזה הכל? פחדים שונים ומשונים שאת עלולה לפגוע באנשים? פחדים לא הגיוניים? משהו בסגנון הנ``ל? דברים שאת חייבת לעשות לפני השינה או כשאת קמה בוקר? אני יכול לנחם אותך שיש תרופות! בד``כ הן עובדות! יש תקווה!

קורווין......

אין לך מושג עוד כמה דברים יש לי שמפריעים לי לנהל מהלך חיים נורמלי..... אגב-מה פשר הכינוי שלך?! אני לא עושה דברים כשאני קמה\הולכת לישון....אלה עושה דברים במהלך היום. דברים קטנים, ממש קטנטנים, שמפריעים לי כל כך. אם אני חוזרת כמה צעדים אחורה-אנשים חושבים שאני דפוקה בראש, משוגעת כזאת. רק כי אני לא יכולה לעצור את עצמי מלבעוט בפחית\לשבור את הענף הזה שהיה על הריצפה. כדורים!? לא ידעתי שיש לזה טיפול.... אשמח לשמוע על זה עוד. לולה.

קורווין

New member
דווקא יש לי מושג...

הייתי שם you know... יש לזה טיפול מאוד מאוד יעיל. כדורים ממשפחת ה-SSRI (שזה Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) מעלים את ריכוז הסרוטונין במוח, חוסר בסרוטונין הוא כנראה הגורם להפרעה והכדורים האלה פותרים את הבעיה. את בטח מכירה את השם ``פרוזאק``. זה אחד מהשמות של ה-SSRI. יש עוד הרבה במשפחה. עמית הוא הכתובת לפנות אליה בכל הקשור לתרופות... הוא רוקח הפורומים... קורווין הוא דמות בספרי ``אמבר``... משם הכינוי.

Yael_sw

New member
רגע....

יש דרגות שונות של OCD בטח, נכון? אם למשל בנאדם חייב להרים כל לכלוף שהוא רואה על הרצפה- ממש כל לכלוך, אפילו מקל של ארטיק, או קליפה של פרי- ולזרוק אותה לפח, אפילו אם הוא עבר את הלכלוך כבר לפני כמה דקות, ואותו בנאדם מבקש אישור כל הזמן עלדברים שהוא עושה- הוא צריך שאנשים יגידו לו מה לעשות ואם מה שהוא אמר נכון או לא... אני לא מצליחה להיזכר עכשיו בעוד דברים, אבל יכול להיות שהOCD מתבטא במספר מאוד קטן של תופעות?

קורווין

New member
בעיקרון, כן.

יש כמה דרגות של OCD. אני לא אתייחס לחלוקה המקצועית, כי היא מאוד לא ברורה... היא גם תלויה במטפל ולא בקריטריונים ממשיים. מההיכרות שלי עם משתתפי הפורום ואחרים הסובלים מ-OCD, ישנם חולים שהפחד שלהם הוא כללי ולא ממש מוגדר, בעוד ישנם כאלו שהפחד שלהם הוא ספציפי מאוד וחזק מאוד. גם לאלו יש רמות שונות. יש אנשים עם כמה פחדים עוצמתיים ואחרים פחות, כאלו עם פחד אחד ולא ממש רציני, וכן הלאה וכן הלאה... הפרעה מאוד רבגונית אנחנו... למה?

Levinzone

New member
אני פשוט מתעניינת

עוד שאלה- הפעולה האלה נובעות בהכרח מפחד? אותו אדם שחוזר אחורה כדי להרים מקל של ארטיק מהרצפה, עושה את זה בהכרח מפחד שיקרה לו משהו רע אם הוא לא יעשה את זה, או שיכולות להיות סיבות אחרות?

קורווין

New member
בעיקרון כן.

כל הפעולות מונעות מפחד, או יותר נכון לומר, חרדה. ההפרעה שייכת למשפחת הפרעות החרדה. החרדה לא חייבת להיות מוחשית או אפילו מודעת, אבל היא שם. לא תמיד התחושה היא ש``משהו רע יקרה`` אף על פי שלעיתים קרובות זה בדיוק מה שקורה. הפחד הוא לפעמים כללי ופיזי מאוד.

Levinzone

New member
תודה רבה...

יש לי חברה [אני יודעת שתמיד כשאומרים את זה בעצם מדברים על עצמך, אבל באמת שזאת חברה :)] שאני חושדת שיש לה OCD, אבל כמובן אני לא חושבת שאני יכולה לאבחן דבר כזה (ממש לא), אבל לפי מה שקראתי עד עכשיו ולפי ההתנהגות שלה וכל זה.. נתתי לה את האתר של הדסה והיא עשתה את השאלון שם, ולפי השאלון באמת כדאי לה ללכת לבדוק את זה... אז תודה רבה, ואני אדווח לכם אם האבחון שלי נכון או לא (במידה והיא תלך ) -יעל-

2am

New member
כדורים

אני רק רוצה לומר שכדורים ממש עוזרים לכל ה תופעות ה אלו לפחות לי

למעלה