עזרה במציאת תחום...

עזרה במציאת תחום...

היי, אשמח לעזרתכם...אז ככה אני בעלת תואר ראשון ב"מעבדה רפואית" (סוג איחויי של ביולוגיה עם כימיה רק שממש לא מעניין). אחרי לימודיי ידעתי שאני לא מוצאת את עצמי במעבדה עובדת כל היום סגורה בלי אנשים/עם אנשים מתוסכלים....למרות זאת ניסיתי מזלי (גם כדי להרוויח כסף...). ממש לא אהבתי את מה שעשיתי, מה שגרם לי לא לתת מעצמי, לשחק אותה ראש קטן ולבסוף - לגרום לפיטוריי. החלטתי ללמוד הנדסה ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון לתואר ראשון נוסף. ההשלמות לזה הם רק שנתיים אך הם מאוד תובעניים, קשים ומתסכלים במיוחד שלא מצליחים אחרי שחורשים... בקיצור-טכניון לא כיף :( החלטתי לפרוש, אך לצערי אני ממשיכה בינתיים לעבוד במעבדות....איכס... מה עושים?....לאן ממשיכים?...איך יוצאים מהמעגל?

מזדהה איתך

גם אם תסיימי תואר ראשון נוסף בתחום ביוטכנלוגיה ומזון, אני לא יודע מהן אפשרויות העבודה בתחום ולא נראה לי שהן רבות, וגם אם כן אני מניח שמתחילים מעבודה במעבדות למיניהן לא? חשבת אולי על רפואה? - יש מסלול מקוצר לבעלי תואר בתחום של 4 שנים.

הבעיה היא....

שאני לא רוצה לתקוע לי את החיים בגלל עוד לימודים שאולי גם הם חסרי תועלת....בטוח אוכל למצוא אפילו עבודה שדורשת רק תואר ראשון (כמו למשל עבודה בבנק) וממנה להתקדם וללמוד קורסים....רק אני לא יודעת מהם האופציות (חוץ מבנק) ואיך אוכל לחלץ עצמי מהבוץ שאליו כבר שקעתי.... :( בכל מקרה, תודה רבה על התגובה והאכפתיות :)....אגב, למה אתה מזדהה?

אז מה עם רפואה?

להיות רופאה? יש תוכנית לימודים לאנשים בדיוק במצבך שעשו תואר ראשון בתחום מדעי החיים. התוכנית מכשירה רופאים ב4 שנים . בטח שאלו לימודים לא חסרי תועלת.. אני אשמח לפרט למה אני מזדהה אבל לא על גבי הפורום:) שלחי לי הודעה פרטית..

כיוון

הי לך, קודם כל התובנות שהגעת אליהן הן מצויינות אכן יש חשש טבעי שכאשר לא מצליחים או אוהבים או נהנים ממקצוע שהשקענו ולמדנו בו זה שאת המקצוע הבא גם לא נאהב, ואז כדאי להיות יותר זהירים. אבל אם נתייחס למסר שמדבר מתוך דבריך (הוא דיי סמוי:)) אז הוא אומר לא לבחור מקצוע כי כי זה יתן כסף, כי זה פרקטי כי מתחבר למה שלמדתי שאני טובה בו אלא האם זה טוב ומעניין לך, אז יהיה קל יותר לבחור מתוך אפשרויות רבות, אז לאחר דבריי אלו השאלה הראשונה שלי אליך זה האם התחום שלמדת בכלל מעניין אותך? במצב כזה חשוב שתשבי עמך ותאספי את כל הכישרונות והכישורים שלך וגם הרצונות שלך ולראות למה הם יכולים להתאים. ברור שגם עם תואר 1 אפשר למצוא עבודות כמו בנק אך כפי שציינת ואם אני שומעת נכון כדאי שזה יהיה משהו שיעניין אותך, דבר נוסף שהייתי עושה זה להתרשם גם מה הם המקצועות בתוך אתר דרושים כדי לקבל רעיונות של מקומות ואפשרויות נוספות עבורך שלא חשבת עליהן מקווה שזה תורם, בהצלחה,

היי אפרת

תודה לתשובתך... כן, אני באמת מתמקדת בימים אלו למצוא כל מיני רעיונות / כיוונים לעבודות דרך אתרי דרושים למיניהם. וכמו כן, גם שואלת את עצמי מה מעניין אותי.... קשה לי לענות מה באמת מעניין אותי כי ישר מורידים לי את הרוח מהמפרשים של :"אין בזה עבודה"..."עבודה שוחקת"..."אין בזה כסף"...וכו'. מה שמעניין אותי באמת זה פסיכולוגיה. לא הלכתי בהתחלה ללמוד את זה כי לא חשבתי שיש עם זה מה לעשות הלאה וחבל כי יש המון כיוונים שהיום אני מצטערת שאין לי רקע בזה כמו- ייעוץ חינוכי. אני באמת לא רוצה לתקוע את חיי עוד...אני רוצה להתקדם לא רק בתחום של הקריירה, ואני מרגישה שלימודים נוספים יתקעו אותי בחיים, כרגע....בנוסף, אני לא יודעת אם יש לי כח נוסף ללמוד עם תואר ראשון...באמת שהוצאתי מעצמי את המיץ בתואר הראשון שעשיתי וכמה שהיה לי קשה (ולא מעניין) סיימתי בהצטיינות. בקיצור : HELP

יופי

שמחתי לשמוע שאת כן יודעת מה הכיוון:) ההורדה מהמפרשים אלו אמונות של אנשים זה הכל - אבל כן צריך לטפל בהם כדי שתצעדי לאן שאת רוצה יש המון פסיכולוגים שמשתכרים היטב ואף גובים הרבה כסף בשביל זה:) שיטה פרקטית- חפשי תמיד אמונות הפוכות או מקרים הפוכים למה שלימדו אותך. שנית, המהות זה מה שחשוב פסיכולוגיה זה תחום שעוזר לאנשים ברמה הנפשית יש היום הרבה דרכים אחרות לעזור באופן דומה - כמו טיפולים אלטרנטיביים למיניהם, קואצ'ינג ועוד המהות שלך לעזור או לשנות יכולה לבוא לידי ביטוי בהמון ערוצים, רק מלהסתכל באתרי לימודים אפשר למצוא תחת ערוץ - מדעי חברה, רוחניות וכד' המון אופציות זו ההתחלה, ואחר כך את יכולה ללכת למפגשי היכרות וללמוד על התחום - זה יתן לך בהירות. מאמינה ומאחלת שתמצאי את דרכך,

rozmari100

New member
עוד לא מאוחר מדי לגבי ייעוץ חינוכי

בד"כ דרישות הקבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי הן תעודת הוראה וניסיון של 3 שנים בתחום חינוכי-טיפולי. את יכולה להוציא תעודת הוראה במקצועות כימיה ו/או ביולוגיה ולהתחיל ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי. בצורה כזאת את ממש לא צריכה לעשות עוד תואר ראשון אלא בהתאם לניסיון האקדמי ולניסיון החיים שלך להתקדם לתחום שמעניין אותך. שווה לך לבדוק. אם זה עוזר – אז בבית ברל יש תכנית ותיקה לתואר שני בייעוץ חינוכי (אני מכירה באופן אישי) ושם יידעו לספר לך על דרישות הקבלה ללימודים יותר בפירוט. שיהיה בהצלחה ! אין גיל שהוא מאוחר מדי

תודה :)

אני לא מבינה : לא צריך תואר ראשון בחינוך קודם? מספיק תעודת הוראה בייעוץ חינוכי? אני מפחדת שגם זה לא יתאים או שלא יהיה לזה דרישות בשוק.... :(

מה עם הסבה לסיעוד?

יש המון ביקוש לאחיות, והמשכורת יוצאת יפה, כי עובדים לילות/שבתות, אה וכמובן המון מגע עם אנשים וסיפוק גדול..יש תוכניות הסבה לאקדמאיים כמעט בכל בית חולים.

amitysomer

New member
הצעה

תלמדי להיות אחות. יש לך תואר אז תוכלי לעשות הסבה של שנתיים שעולות בסך הכול עשרים וארבע אלף שקל. מחיר מבצע. ממה שביררתי מאחיות שעובדות ולא יועצי לימודים אינטרסנטיים, אפשר לעבוד גם בארץ וגם בארצות הברית. אפשרויות העבודה ממש רבות - כל מקום שעושים בו מחקר שקשור באנשים צריך אחיות, בחברוצ תרופות, בבתי חולים/אבות/ספר.בבתי מלון צריך שתהיה אחות. על אניית תענוגות או סתם אנייה גם צריך אחות. בקיצור בכל מקום שאנשים עשויים להזדקק לטיפול רפואי, יש שם אחות. יש גם בתי חולים פרטיים. זה מה שאני חושב עליו

למעלה