עזרה במציאת רעיון

josiane

New member
עזרה במציאת רעיון

אני רוצה לעשות פעילות עם בצק סוכר עם כ-10 בנות 9 ליום הולדת של האחינית שלי. אני חשבתי לאפות קאפקייקס ושהן יקשטו אותם עם בצק סוכר, ( עיגול מעל וכמה צורות של פרחים, לבבות ... מעל). אבל אני חוששת שהפעילות תסתיים מהר מידי, וזאת לא הכוונה. יש למישהי רעיון מה כדאי לעשות על מנת שהפעילות תימשך שעה או שעה וחצי בערך? . אני רוצה שבסופו של דבר יהיה לכל אחת עוגה קטנה לקחת הביתה. תודה רבה .

net the jet

New member
הרעיון שלך יפה, וזמן הפעילות תלוי בבנות

יש כאלו שיכולות להתעסק שעות , ויש כאלו שתגמר להן הסבלנות אחרי חצי שעה, ולא תלוי בבצק סוכר, אלא כל סוג פעילות. מלבד קישוט קאפקייק את יכולה להציע להן להכין סוכריות על מקל ולקשט. ולאילו שלא ירצו לעסוק בבצק סוכר כל כך הרבה זמן, הייתי חושבת על משהו אחר שהן יכולות לעבור אליו .

josiane

New member
תודה רבה

יש לי עוד כמה שאלות אם אפשר: מהניסיון שלך, עדיף לתת לכל אחת אפשרות לקשט כמה קאפקייקס (2-3) . ואם כן כדאי לבוא עם דוגמאות מוכנות או שעדיף כל אחת תעשה מה שהיא רוצה רציתי גם לשאול לגבי הסוכריות התכוונת סוכריות מבצק סוכר ? איזה דוגמאות אפשר לתת לבנות 9 - 10? שלא יראה תינוקי מידי ומצד שני שיצליח להן (אף אחת מהן לא התנסתה עם בצק סוכר) מקווה שלא הצפתי אותך עם השאלות הרבות, אבל חשות לי שזאת תהיה חוויה נעימה ולא כישלון. תודה רבה, אילה

net the jet

New member
אין לי המון נסיון בהפעלות, אבל מהכמה פעמים

שהפעלתי ילים בגיל הזה, אני אישית מעדיפה בלי דוגמאות- כי יש ילדים שהם יצרתיים ביותר, אז לא לכבול אותם. אפשר להגיד- דמויות, פרחים וכ"ו... בד,כ יש איזה ילדה או שתיים מאד יצרתיות- שישר זורמות, ואז אחרות כבר מנסות לעשות כמובן אותו דבר... הייתי מכינה 2 קאפקקיקס לכל אחת, זה מספיק, ואולי מכינה את הסוכריות על המקל מראש, ורק נותנת להן לקשט- ושב, פרחים, לבבות. תכיני גם צבעים מוכנים מראש ( ז"א בצק צבוע ) בטוחה שזו תהיה חוויה ! סתם לספר לך, לפני שנה ערכתי הפעלה לקראת טו בשבט בכיתה של הבן שלי ( שנה שעברה היו בכיתה ז'... ) בנים ובנות. המטרה היתה שהם יכינו משהו ברוח החג לתקוע בקאפקייק, לקחת הביתה. אני כבר לא זוכרת מה נתתי כדוגמא, כי מיד 2-3 בנות והבן שלי, לקחו את זה למקום אחר לגמרי... היו בנים שעשו דברים שבכלל לא הייתי מעלה על דעתי , יותר "מדעיים" כמו כוכבי לכת משוישים וכ"ו...בקיצור- היו תוצרים ממש מדהימים. אל תרגישי לא נעים... שאלי מה שבא לך!

josiane

New member
תודה רבה, עזרת לי המון.

ביום ראשון יום ההולדת, אני מקווה שיהיה מוצלח, .

תתני מגוון חומרים

ותלכי לפי סיפור: הבית של עמי ותמי, מי הזיז את הגבינה שלי, ציפור הנפש וכו'... תעשי דוגמא אחת מראש והן כבר יגיעו עם הרעיונות שלהן. תקריאי את הסיפור מראש ואז כשהן " באווירה" תתני להן לפסל בצורה חופשית. את יכולה לעשות גם ,תחנות" : כדורי שוקולד, השחלת ממתקים על שיפוד עם ראש מבצק סוכר, עציץ ממתקים, קישוט סוכריה,קישוט על פתי בר ברויאל אייסינג, קישוט קרמבו וכו'... את צריכה להכין כלים לכל בת, עטיפות צלופן שיהיה מרשים, סרטים, ובצק צבוע ומוכן את יכולה גם להכין כרטיסים יפים " השתתפתי בפעילות של..."

למעלה