עזרה במציאת קרובים

עזרה במציאת קרובים

מנסה לפתור חידה בת 42 שנים ולאתר(ככל הנראה נסיון אחרון) שארים/קרובי משפחה של אדם שידוע לי רק שמו הפרטי - מנחם. בהיותי חייל בשירות סדיר ובמהלך מלחמת יום כיפור מצאתי ספר תנ"ך זה כשההקדשה מוצמדת בסיכה לעמוד הראשון. למרות כל המאמצים והנסיונות מאז ועד היום לא עלה בידי לאתר מיהו אותו מנחם. השבוע בנסיון נוסף ביקרתי בארכיון צה"ל, איתרתי 8 אנשים ששירתו בחטיבת גבעתי בתקופה הרלוונטית ושמם מנחם.( שמורים אצלי , כמובן, שמות משפחתם) אך אין בארכיון רישומים לקורסי מכי"ם מאותה תקופה. רעיונות לכיוונים נוספים? אם לא אצליח לאתר למי נמסר הספר החלטתי לתרום אותו למוזיאון גבעתי.

שרי סילבר

Active member
הרעיון היחיד שעולה בדעתי כרגע
בהקדשה בתחתית-הדף נראה כאילו מי שחתום על ההקדשה הוא אדם בשם מורל'ה (אני מקווה שאני מפענחת נכון.).

המורל'ה היחיד שעולה בדעתי הוא דר' מרדכי (מורל'ה) בראון, שאכן, בין התפקידים השונים והרבים שמילא היה גם בגבעתי:

http://tinyurl.com/p7mrp87

אולי יעלה משהו אם תחפש מהכיוון ההפוך, קרי, מצד משפחתו של מורל'ה בראון (אולי היה קרוב-משפחתו של אותו מנחם? אולי חברו הטוב, ויידעו במשפחה במי המדובר?). אגב, הפרטים אודות מורל'ה בראון מצויים גם ב-Geni, כך שאולי ניתן ליצור קשר עם מי שהעלה את הפרטים כדי להגיע אל קרוביו.

שרי סילבר

Active member
עוד אפשרות
יתכן שלוותיקי-גבעתי יש ארגון, וכדאי לנסות לפרסם את הסיפור דרכם. מגיגול אני רואה שהם פעילים בפייסבוק, ויש אזכור לפעילויות של וותיקי-תש"ח. אולי מי מהוותיקים היה עם אותו מנחם באותו קורס, ויידע לספר במי המדובר.

גם כיוונים אלה..

נבדקו בעבר אך ללא הצלחה עד כה.

תודה...

תודה שרי. בנסיונותי בעבר שוחחתי עם מורל'ה. לצערי, לא זכר במי מדובר ואפשר להבין זאת בגלל מרחק הזמן.

למעלה