עזרה במציאת סורק.

The d o s

New member
עזרה במציאת סורק.

אודה לכם מאד אם תוכלו לומר לי איזה סורק לדעתכם הכי אטרקטיבי בשוק מבחינת איכות גרפית ומחיר. אני צריך סורק טוב לגרפיקה.. תודה מראש!

סנטימנט

New member
נסה לפרט יותר

מהם הצרכים שלך? לרוב העבודות הפשוטות מספיקים הסורקים הפשוטים שעולים 300-500 ש"ח. ואגב - אלו סורקים שמבחינת ביצועים נותנים תוצאות יפות מאוד (עומק צבע גדול, רזולוציה גבוהה)...

The d o s

New member
תמונות

אני רוצה לסרוק תמונות פילם ולקבל אותם במחשב באותה איכות של צבע ורזולוציה.

סנטימנט

New member
אתה מתכוון לסריקת תשלילים?

בשביל לסרוק תשלילים אתה צריך מתקן מיוחד ש"מתלבש" על הסורק מלמעלה. רצוי לקנות מראש סורק שיש לו מתקן סריקת תשלילים תואם.

The d o s

New member
לא תשלילים. פשוט תמונות .

תמונות רגילות לסרוק מבלי לאבד את האיכות..

סנטימנט

New member
אם ככה אז כל סורק בטווח המחירים

המינימלי (200-400 שקל) יתאים לך... הסורקים הזולים כיום מספקים תוצאות מצויינות!

Tal Ninio

New member
לא ממש מדוייק

סורקים בטווח המחירים שצויין מספיקים לעבודות משרדיות פנימיות ותמונות פרטיות. לשימושים מקצועיים הם אינם מתאימים מכיוון שחסר להם את התחום הדינמי הנדרש ותוכנות הסריקה שלהם אינן מספקות את האיכות הנדרשת. אם כוונתך להשתמש בסורק לצורך שימושי דפוס מקצועיים, אין מנוס אלא להשקיע סכום כסף משמעותי הרבה יותר. דוגמא טובה (אחת שעולה בראש מהר) - Microtek ArtixScan 1800. ניתן למצוא פרטים באתר של החברה - www.microtek.com גם לאפסון יש מספר דגמים טובים למדי.

amitais

New member
יש איזה רמת ביניים?

הסורק שהמלצת עליו עולה כ-11,000 ש"ח. אני מוכן להסתפק באיכות של הסורקים הביתיים, לפחות הטובים שביניהם. הבעיה היא שכיום איכות הייצור שלהם מחורבנת. פעם קניתי יומקס פשוט שהיה מעולה ועבד טוב במשך שש שנים (!). השנה, אחרי שהוא שבק סופית, החלפתי כבר שלושה סורקים שעלו כ-600 ש"ח. למזלי הייתה לי אחריות, אז לא נכוויתי. אז השאלה שלי היא: האם יש סורקים לא יקרים, בקצה העליון של רמת האיכות הביתית , אבל שיהיו אמינים ויחזיקו מעמד? אני מוכן לשלם 2000 ש"ח אם הסורק יתפקד כמו שצריך לאורך זמן, כלומר יותר משנה.

oren*

New member
אני עם סורק HP3300C כבר למעלה

משנתיים ומאוד מרוצה.

The d o s

New member
מישהו יודע מהם הקריטריונים הטכנים?

שאפשר לשאול כשקונים? מספר פיקסלים רזולוציה וכדומה? מהם התכונות שקובעות את איכות הסורק?

yossi_maoz

New member
טווח דינמי

הוא הנתון החשוב מכל. סורק בעל טווח דינמי גבוה יכול להפריד ניואנסים של גוונים בצורה טובה יותר. אתן לך דוגמה: סורקים שקופית של דוגמנית בעלת שיער שחור גולש. בסורק בעל טווח דינמי נמוך השיער יראה כמו גוש שחור עם מעט הפרדה בין האזורים הבהירים לכהים. בסורק בעל טווח דינמי גבוה ניתן להבחין בתת גוונים רבים בשיער, למעשה הטווח הדינמי הוא זה שמשקף את הנאמנות למקור... רזולוציה גבוהה יותר אינה בהכרח משקפת טווח דינמי גבוה יותר. עוד כלל שכדאי לזכור הוא שאתה "מקבל מה שאתה משלם בעדו". אתה לא יכול לצפות לטווח דינמי של סורק תעשייתי מסורק עם תג מחיר של מאות שקלים.

yossi_maoz

New member
בכל מקרה

כדאי לך לקרוא את ההסבר הטכני הזה: http://www.scantips.com/basics14.html

למעלה