עזרה במציאת מילים

revgola

New member
עזרה במציאת מילים

היי לצורך עבודה באולפן למדריכים לריקוד עם, על כל הריקודים שאנו לומדים (תוכן ומשמעות השיר, רקע הריקוד, קשר בין הריקוד לשיר...), חסרים לנו מילות השירים הבאים, אודה אם מישהו יודע אותן ויוכל להעביר לי. הורה חדרה, מעגל, יענקל'ה לוי. מחול השבת, מעגל, יענקל'ה לוי. על שדה ויער, מעגל, יענקל'ה לוי. גאולים, זוגות, יענקל'ה לוי. שירי לי אחותי, זוגות, ישראל שבתאי. היכן אהובי, זוגות, ישראל שיקר. כאן בדרום, זוגות, מוטי אלפסי. כי הבשילו אשכולות, מעגל, מושיקו הלוי תמה תמימה, זוגות, מושיקו הלוי. מי לי יתן, זוגות, סעדיה עמישי. אהבה פשוטה, זוגות, רוני סימן טוב. מחול האוהבים, זוגות, שלמה ממן. תודה רבה רבה למי שיוכל לתרום מידיעותיו. רויטל

אני אעזור לך ב"אהבה פשוטה"

אהבה פשוטה (יש לי אהבה) ריקוד זוגות של רוני סימן-טוב משנת 1983. יש לי אהבה / מילים : יעקב שרת / לחן : יעקב הולנדר / שרים : הפרברים. אין לי חרוזים יפים לשיר לך לפזמון אין לי מיתרים לפרוט לך תחת החלון אין לי מליצות נאות ללחוש לך באוזנך אין לי כשרון אפילו לתאר יופייך. אין לי בית מהודר ואין מיזוג אוויר אין חשבון בבנק ולא מגרש קטן בעיר אין לי אלף ל"י משכורת אין לי חליפה של חורף אפילו אין לי דוד עשיר. פזמון : אך יש לי אהבה פשוטה אותי היא תמלא, גדולה כמלוא תבל. כן יש לי אהבה פשוטה ואת כולה אני רק לך אגיש יומם וליל. אין לי מכונית להושיבך בה לצידי אין לי גם קטנוע אל גבי שתצמדי אין לי שום אלבום של אומנות לך להראות אין לי תקליטים בשביל לשמוע או לרקוד אין לי ג'וב בכיר, אני אוכל על חשבוני לא שלחו אותי לחו"ל, נשארתי אלמוני אין סירה לי בכנרת אין לי מצלמה של סרט אין טלוויזיה במעוני. פזמון : אך יש לי אהבה פשוטה אותי היא תמלא, גדולה כמלוא תבל. כן יש לי אהבה פשוטה ואת כולה אני רק לך אגיש יומם וליל.

gold869

New member
"היכן אהובי"

שם השיר:"אהוב לבי" מילים ולחן: שלמה אזולאי, ביצוע: דורית מירן (אזולאי). הרקוד: "היכן אהובי" ריקוד זוגות של ישראל שיקר משנת 1985. אהוב לבי לאן הלכת, את לבבי שברת, הלב אשר נשאר כה עצוב, נשבר לעד מהמציאות. אהוב לבי היכן הלכת לאן לקחה אותך בת החן, האם אותי עדיין לא שכחת או שמא זה דבר לא יתכן אהוב לבי היכן הוא אמרו נא לי לאן הלך לאן, האם יחזור או שמא אבד הוא אולי הלך הוא ונדם. אהוב לבי אמרו היכן הוא האם מרגיש הוא את דמעות הלב האם יחזור אי פעם אליי הוא ויאמר לי שאותך אני אוהב. אהוב לבי היכן הוא אמרו נא לי לאן הלך לאן, האם יחזור או שמא אבד הוא אולי הלך הוא ונדם.

רויטל, מקווה שקבלת את המיילים שלי.

לגבי תמה תמימה ,לפי מיטב ידיעתי המילים לקוחות מספר הדיוואן, אבל שווה בדיקה עם מושיקו. להלן המילים של "ספרי תמה תמימה": לחן: עממי תימני יוצר: משה יצחק הלוי ספרי תמה תמימה ספרי נגיל בתימא בת מלכים החכמה אן מקומך ספרי לי. ענתה יונה: סעדיה, לי בפלטרין עליה ואני תוך לב אניה ביפי עוטה מעילי.

revgola

New member
תודה לכל מי שניסה לעזור

תודה רבה לכל מי שניסה לעזור וטרם מידיעותיו, בזכותכם הרשימה הצטמצמה לשישה ריקודים: הורה חדרה, מעגל, יענקל'ה לוי. על שדה ויער, מעגל, יענקל'ה לוי. גאולים, זוגות, יענקל'ה לוי. שירי לי אחותי, זוגות, ישראל שבתאי. כי הבשילו אשכולות, מעגל, מושיקו הלוי מחול האוהבים, זוגות, שלמה ממן. רויטל

מלים לשירים - גאולים

אשאל אלהי (גאולים) המילים: רבי שלום שבזי - מן הדיוואן אשאל אלהי יגאלה שבוים, יאסוף זרוים: בזכות מכונה אב המון לגוים, יזכו לחיים: עת יקראו בשמו יהו ענוים, יכ הם רצוים: העלה לארצנו בשיר וזמרה, וברון והדרה: אלו המילים נטו, ויש כאלו שחוזרות על עצמן, אני מניח שתסתדרי עם המקצב והמנגינה. בהצלחה...

רויטל, מצאתי לך עוד ריקוד

"גאולים"- השיר נקרא "אשאל אלהי יגאלה שבויים", המילים כמובן מהמקורות מספר הדיוואן, אני רשמתי לך רק את שלושת הפסוקים הראשונים(קיימים 7 פסוקים),מקוצר זמן כפי שאת יודעת. לחן: תימני עממי מילים: מהמקורות(דיוואן) יוצר: יענקל'ה לוי "גאולים"/ אשאל אלהי יגאלה שבוים א. אשאל אלוהי יגאלה שבויים -יאסוף זרויים בזכות מכנה אב המון לגוים - יזכו לחיים עת יקראו בשמו יהו ענויים -כי הם רצויים בזכות אשר גלה לנהרים - הוליד נקיים. ארבע דגלים הלכו גאולים חגו באלים אל תמסרה אותם ביד בזויים – יהיו קנויים אתה אשר תביט אלי עניים – שומר פתאים. ב.נעלה לארצנו בשיר וזמרה – וברון והדרה בזכות אשר נקרא שמה גבירה – יסכה ושרה ובנה אשר שמע בקול גבורה – נעקד כפרה וכלל בני יעקב שהם דוויים – כלם דחויים נבחר לעולה קרבן מעלה נפדה בחמלה. נתחלקו בניו שני חציים – גוים שנים ברך לנינו על שני גדיים – תבשיל עשויים. ג. יום אזכרה מקדש יהי לבבי – דואג בקרבי אראה לצורתו בתוך כתבי – אבכה ואין בי כח להעמיד שר צבא ותשבי – כהן ונביא ומשרתי עליון בבד עטויים – ובני לויים האל ירחם עמו ינחם על יד מנחם נבוא לאהלים שהם בנויים – ועדי עדיים כל טעמי תורה יהו גלויים – כצהרים. חג שמח!

מילים לשירים - מחול האוהבים

מחול האוהבים מעבר לאופק חמה נעלמה ושקט נפרש על הכול עננת ירדה על לבי בדממה אפל לרגליי המשעול לפתע הופיעו כחוט השני הלמו בי כיין ישן זכר מבט וחיוך ביישני ושוב נעלמו כעשן רק צליל של קולך באוזניי עוד ערב הולם לבי שענה ענה לו בצחוק של ילדות משובב רטט של רוך ועדנה חפנתי אותם בידיי אתמולי אספתי בטנא היום כפרי שבשל ואדם בסלי ברגע של חסד ותום לפתע הופיעו כחוט השני הלמו בי כיין ישן זכר מבט וחיוך ביישני ושוב נעלמו כעשן רק צליל של קולך באוזניי עוד ערב הולם לבי שענה ענה לו בצחוק של ילדות משובב רטט של רוך ועדנה

ראפי - אל תשכל לתת קרדיט

"מחול האוהבים" מילים : לאה עימנואל / לחן : אורי כהן ז"ל / ביצוע אינסטרומנטלי. ריקוד זוגות של שלמה ממן משנת 1978. בברכה. דבל'ה.

מילים לשירים - שירי לי אחותי

שירי לי אחותי מלים ולחן אביהו מדינה על מפתן ביתי אור הבוקר זרח מרחוק נשמע הד ישן ונשכח מי זימר לי את השיר ההוא, מי זימר אותו מי זימר לי את השיר ההוא,והושיט ידו על מפתן ביתי אור הבוקר גבה הצלילים נשמעו לי כמו שיר אהבה מי חיכתה לי, מי ציפתה לי מי השאירה את הדי שירתה. שירי לי אחותי, על ימי האתמול שירי לי על הכול, שירי לי אחות. שירי לי אחותי, עד יבוא לי האור את שירייך אזכור שירי לי אחות. אז הלכתי אלייך אילם ממילים בנתיב שהורו לי הדי הצלילים וחלמתי שעם סוף דרכי עוד אפגוש אותך וגם את תשירי עמדי שיר ישן נשכח. עם הדרך פסעתי עד בוא השיבה וגיטרה של ליל ניגנה אהבה מי פרטה על מיתריה ואליה היא חיכתה שאבוא. שירי לי אחותי, על ימי האתמול שירי לי על הכול, שירי לי אחות. שירי לי אחותי, עד יבוא לי האור מיתרייך אזכור, שירי לי אחות. יום אחד מצאתיך אבל כבר מאוחר גם הזמר חלף גם יומי אט נגמר מתייפחת, את גילית אז לי את סודך הגדול שאסור אסור לאיש לשיר, על ימי האתמול. על מפתן ביתי אור הבוקר גבה נעלמו הצלילים נעלמה האהבה מה נשאר לי, מה נותר לי רק לשיר, על מה ששוב לא יבוא. שירי לי אחותי, על ימי האתמול שירי לי על הכול, שירי לי אחות. שירי לי אחותי, עד יבוא לי האור דמעותייך אשמור, שירי לי אחות.

gold869

New member
"שירי לי אחותי"

"שירי לי אחותי" את המילים כתבה סמדר שיר, הלחן של אבנר גדסי. הביצוע המקורי היה של צדוק צוברי. נתן להאזין כ-30 שניות לשיר בביצוע של ישי לוי באתר של Mooma. שיר מס' 4. לשיר רקוד זוגות של ישראל שבתאי משנת 1981.

תודה על התיקון

פישלתי בגדול ביוצריו המקוריים של השיר. תודה שמנעת ממני ליפול עוד יותר.

למעלה