עזרה במציאת יעד

flint29

New member
עזרה במציאת יעד

איפה אפשר למצא עזרה במציאת/ בחירת המקצוע המתאים לי עפ"י כישורי ועל פי הדברים שאני אוהב לעשות? אני בן 32 - ללא כיוון, טוב במגוון רחב של דברים אבל בשום דבר לא התמקצעתי. אני מרגיש תקוע, האם יש מקום שנותן יעוץ שכזה?

יש מקומות כאלה...

בוקר טוב ושבוע נפלא :) יש הרבה מכוני הכוונה מקצועית בהם ניתן לקבל ייעוץ לגבי בחירת מקצוע מתאים - אני מניח שתוכל למצוא שמות בדפי זהב... אני עברתי בזמנו הכוונה מקצועית בהרצליה, ואם זה רלוונטי, אני אשמח לנבור בניירות שלי ולנסות לאתר לך את השם. במקביל, אני רוצה להציג בפנייך אופציה נוספת. קוראים לה, אימון אישי. במסגרת האימון, אתה מכיר את עצמך, את העוצמות שלך, את היכולות שלך, את הדברים שגורמים לך לנוע קדימה, את הדברים שאתה אוהב לעשות. בעקבות אימון אישי, תוכל לגלות מה המקצוע שמתאים לך, המקצוע שתרצה להתמקצע בו... באימון, תשאל שאלות שיעזרו לך לקבל תשובות והכוונה למי אתה ומה אתה רוצה. אם תרצה פרטים נוספים, אני אשמח לשתף במסרים אישיים. שיהיה המון בהצלחה ! נועם

flint29

New member
אני יודע...

במה אני טוב, מה הנטיות שלי, איפה אני חזק אבל כל הנקודות האלו מפוזרות לי ואני לא מכיר כל כך מקצועות קיימים שנראה לי שארצה לעסוק בהם. לא יודע אם מאמן ידע להתאים אותי למקצוע... בכל מקרה אני אשמח לדעת היכן עברת הכוונה מקצועית ! תודה נועם :)

mosdan

New member
הכוונה והתאמה

שלום אני שומעת ממך שאתה קצת מתוסכל, ובעיקר מודאג. אתה מעיד על עצמך כאדם "ללא כוון ותקוע". לא סיפרת על עצמך ומה עשית עד כה. כך שנשאר עם התחושה שלך..... כיום קיימים מגוון של מכונים וכן פסיכולוגים תעסוקתיים העוסקים בהכוונה מקצועית. חלקם מלווים אותך בבדיקות לכוון לימודים וחלקם נותנים לעשות זאת עצמאית ללא לווי. - הם בוחנים את החוזקות שאתה מעיד עליהם, מבצעים בחינות בעזרת שאלונים שונים ומייעצים לך על כוונים כלליים בהתאם לחוזקות שהצגת. ניתן גם לפנות לייעוץ גרפולוגי תעסוקתי שגם מציג משהו דומה. בעיני התהליך של הכוונה מקצועית חשוב אך לא שלם. לעיתים אנו חזקים בתחומים מסוימים אך לא כל כך אוהבים ורוצים להיות שם.... לכן אני מזמינה אותך לעשות עבודה מקדימה; נסה לענות על השאלות המצורפות: - .אתה בן 80 הבריאות שלך מצוינת, הגשמת את כל מה שרצית. עושים לך מסיבת הפתעה וכל אחד מאנשים הרשומים מטה אומר אליך 3 משפטים. מה היית רוצה שיגידו עליך ועל חייך. (גם אם היום לא היו אומרים את זה - דגש על רוצה) רשום את המשפטים, הפרד בין משפט ומשפט. בן/בת זוג, ילדים, עבודה/תחום מקצועי, חבר/חברה, בן משפחה מורחבת/שכן, ארגון שאת/ה חבר/ה בו. התייחס לתכונות אופי, שהיית רוצה שיראו בך, תרומות והישגים שהיית רוצה שיזכרו, השפעה שהיית רוצה לדעת שהייתה לך על חייהם. - איזה חלומות ילדות את/ה זוכר/ת שהיו לך. נסה להיזכר בלפחות ב-3 חלומות. רשום מה לדעתך מדליק בכל אחד מהחלומות. למשל - חלום של טייס , מה המדליק זה החופש, ההתרגשות להיות באוויר, האחריות שיש לטייס על חיי אנשים. - לכולנו יש פעילות אהובה שבה אנו מאבדים את תחושת הזמן. מהי אותה פעילות אצלך? מה אתה אוהב בה. - אם היית יכול/ה להפחית איזשהו סבל בעולם, איזה סבל/קושי/התמודדות של אנשים היית מפחית/ה? לדוגמה אצלי יש שניים: אנשים שלא מגשימים את עצמם, וחיי משפחה לא מספקים-משפחתיות שמתפרקת. - באיזה עניין אנשים פונים אליך? במה הם סומכים עליך? במה מתייעצים איתך? תתחיל עם השאלות האלה, תענה על השאלות בכתב! ותקרא את התשובות פעמיים שלוש - בטוח משהו מתחיל להיפתח? תנסה לראות איזה דברים חדשים אתה יודע על עצמך והקריירה/ייעוד שאתה רוצה עבורך! אריאלה מוזדן - קסיופיאה מאמנת קריירה ויועצת ארגונית הקשבה כבסיס להצלחה! נייד 0507877373 |סלינק|www.seastar.co.il

flint29

New member
אריאלה....

תודה רבה על התרגילים ! כבר העתקתי אותם על הנייר ואני מחפש זמן שבוא אוכל לשבת ולהשקיע זמן למחשבה על התשובות.

החלטה נכונה

שלום flint29 ברצוני להמליץ לך על ספר שכתב בעלי, בשם: "לדעת להחליט". הספר נכתב במיוחד לאנשים צעירים, בתחילת דרכם, ועוזר מאוד בבחירות בחיים. את הספר לא ניתן להשיג בחנויות הספרים, ניתן לראות עמודים לדוגמא באתר: http://www.zoom-in.info באתר יש את כל הפרטים ליצירת קשר. בהצלחה ושנה טובה, שולה.

למעלה