עזרה במציאת חבילה

kobyshachar

New member
עזרה במציאת חבילה

הסיפור ארוך, אבל בשורה תחתונה הזמנה מחו"ל של משחקים נעלמה/נגנבה מסניף הדואר ביד אליהו. חברת הדואר הישראלית לא עשתה מאמץ מיוחד לאיתור הגניבה ואני אבקש את עזרתכם. אני מניח שלגנב לא יהייה מה לעשות עם המשחקים המוזמנים ולכן אם אתם שומעים על מישהו שמציע משחקים למכירה אודה לכם אם תשלחו לי מסר. תודה על שיתוף הפעולה, קובי. רשימת המשחקים: Caylus Power Grid Ra Saint Petersburg Goa Amun-Re El Grande Samurai

ycyclop

New member
עצוב

האם יש איזה שהו כיסוי? הרי קיבלת הודעה על החבילה כך שיש לך הוכחה שהחבילה היתה בידהם (ובד"כ היה גם שובר שווי חבילה)

kobyshachar

New member
תהליך ארוך

כרגע זה עומד שעלי לפנות לספק בארה"ב ולדווח שהחבילה נעלמה, למרות שברור שהיא הגיעה לארץ. לחבילה יש ביטוח שמכסה חלק מהשווי (אם מוסיפים את דמי המשלוח - זה מכסה בערך חצי), אבל אני מניח שזה יקח הרבה זמן עד שהפיצוי יגיע אלי. אני עדיין מנסה שחברת דואר ישראל תכיר באחריות שלה ושעניין הפיצוי יסגר בארץ - כאמור זה סיפור ארוך. אמנם עצוב, אבל תמיד צריך להסתכל על הצד השמח של החיים. אני יודע, אמרו את זה קודם, לפני, זה לא משנה...

IirionClaus

New member
סיפור דומה...

לפני כמה שנים קלפי Magic שהזמנתי לא הגיעו. שילמתי עליהם במזומן (שלחתי מזומן בדואר) אז הנחתי שהמוכר פשוט "נעלם", סיכון ידוע בהזמנה באינטרנט, בייחוד במזומן. חצי שנה אח"כ קיבלתי מכתב מרשות הדואר, עם מעטפה פתוחה- מסתבר שהמוכר שלח את הקלפים אבל המעטפה איכשהו נעלמה בתוך מנגנון הדואר, נפתחה בשלב כזה או אחר, ובסוף מצאה את דרכה אלי. מיותר לציין שלא קיבלתי כלום (חוץ מהתנצלות...) עם זאת, מוזר שחבילה אבדה. אולי אפשר למצוא איזשהו תקנון של רשות הדואר לעניינים האלה?

טלד

New member
מהנסיון שלי

גם לי יצא ליפול בדברים דומים (אבל לא עם חבילות כ"כ גדולות). פשוט הפסקתי להזמין דברים בדואר מאתרים שלא לוקחים אחריות על כאלה בעיות. אז נכון שזה אומר לא להזמין תמיד מהכי זול, או שלא תמיד יש מבחר גדול. אבל שום דבר לא שווה את הכאב לב...

kobyshachar

New member
אין כאב לב

ח'ברה, זה לא סוף העולם. עשיתי הרבה הזמנות מאתרים שונים והכל היה בסדר גמור, גם הפעם זה יסתיים בסדר, רק כמו שאמרתי זה יהייה תהליך ארוך. בימים אלו אני נמצא בקשר עם חברת הדואר הישראלית כדי שתיקח על עצמה את האחריות, הרי ברור שהחבילה הגיעה לסניף הדואר ביד אליהו. הם מפנים אותי לשולח, ועדיין לא פניתי אליו, כאמור אני מצפה לסגור את זה בארץ. לחבילה יש ביטוח, כך שאם אני אפנה לספק אני אקבל פיצוי, אולי לא על כל הסכום, אבל גם זה משהו. למדתי את הלקח, לא לעשות הזמנות גדולות...

Temporary2

New member
../images/Emo201.gif

בעסה. אולי כדאי לבקש להסיר את השרשרת הזו מהפורום, אם הגנבים מבינים קצת מה הם עושים אולי הם יבואו לכאן ? למרות ש... קשה לי להאמין שהם יודעים כמה שווה מה שיש להם בידיים, ואיפה אפשר למכור את זה.

gamerdave

New member
מה עם מכס?

לא היית אמור לשלם המון מכס על החבילה הזאת? זו סיבה שאני מעדיף הזמנות קטנות וגם אם יאבד ההפסד לא נורא לפי חוקי המכס חבילה שערכה כולל משלוח יותר מ50 דולר חייבת במכס ונעקצתי פעם קשות בסיפור הזה.

ycyclop

New member
תשובה וחשבון

מכס = 12% מע"מ = 15.5% אבל אם עושים דואר אויר לחבילות אז הפאונד הראשון עולה ~16$ וכל פאונד נוסף 3$ מחשבון שעשיתי בד"כ הסף לפיצול חבילות הוא ~150$ עם עלות משלוח בד"כ משלמים מע"מ מעל 50$ ולעפמים גם מכס. למרות שבתקופה האחרונה יותר מקפידים על נושא המכס.

kobyshachar

New member
תודה

תודה על הסימפטיה, התמיכה והעצות. אני מניח שלא ציפיתי שבאמת המסר יעזור למצוא את החבילה, אבל היה משהו מנחם בתגובות.

למעלה