עזרה במציאת אימוץ

lich3

New member
עזרה במציאת אימוץ

שלום. לצערי אחרי 8 שנים בהם גידלנו כלב מעורב (כנעני וזאב) שאימצנו מSOS אנו נאלצים להוציאו מביתנו ועד לרגעים אלו אני מסרבת להאמין שזה המצב.... מדובר בכלב מחונך אך לפני כשנה הפכנו להורים ולאחר שתי תקריות קלות יחסית של תקיפה איננו מוכנים יותר לקחת סיכון. חשוב לי להדגיש שבימים כתיקונם הוא והתינוק מסתדרים, הכלב נהג ללקק את הילד והילד שלנו פשוט מת עליו אך לאחר שהיום הכלב נשך נשיכה שטחית יחסית את התינוק שלנו הומלץ לנו להכניסו להסגר ל-10 ימים. מחר בכאב לב בעלי לוקח אותו. בתום עשרת הימים הללו עלינו למצוא לו פתרון. ברור לנו שיהיה קשה מאוד למצוא בית לכלב מבוגר, בעיקר בהתחשב בעניין עם התינוק. אני נואשת אך לא רוצה להרים ידיים ללא נסיון. אם יש פה מישהו בעל ידע על מקום או אדם שמוכן לעזור גם בתשלום אני אשמח לעצה. קראתי פה מספר ביקורות על כלביית גבע כך שאשמח לשמוע גם עליהם, אך בכלל אם מישהו מכיר אדם פרטי שמתעסק בכך, שוב גם בתשלום אשמח לשמוע. אנא היו רגישים בתגובות.אני יודעת שמסירה היא המוצא האחרון ,ולכן לא בחרתי בכך אחרי התקיפה הראשונה וניסיתי לפתור את העניין.האמינו לי לבי דואב אך איני מוכנה לסכן את ילדי בשלישית.

קרמיט524

New member
מאלף? טיפול בהתנהגות?

אני מנסה להיות עדינה, ואני לא יכולה לשפוט. אבל כלב זה בן משפחה. האם ניסיתם להבין ממה נובעת הנשיכה? האם זה נסיון למשחק, או ממש תקיפה? חשוב לדעת כדי להבין איך לתקוף את הבעיה ולפתור אותה. אבל ההמלצה שקיבלתם לגבי ההסגר היא מוטעית, ומי שהמליץ לכם אותה הוא בעיניי חסר אחריות. ההסגר זאת טעות איומה. המטרה של הסגר היא אחת בלבד - להחזיק את הכלב בבידוד עד ששוללים סופית את האפשרות שהוא חולה במחלה מסכנת כמו כלבת, דבר שהוא כמובן לא רלוונטי במקרה של הכלב שלכם. ההסגר הוא לא אמצעי ענישה לכלב. ההסגר יגרום לכלב להיות יותר תוקפן ולסבול מטראומה, מה שיכול להחריף את ההתנהגות שלו. אני ממש ממליצה לכם לרדת מהרעיון הזה ולהתקשר במקום זה מחר בבוקר למאלף התנהגותי טוב. חפשו כאן בפורום המלצות על מאלפים ומטפלים התנהגותיים טובים. בינתיים, רק תדאגו בשביל השקט הנפשי שלכם להרחיק את הכלב מהתינוק. זה אמור להיות פשוט. תדאגו לעשות את זה. הכלב לא צריך ללקק את הילד ולא צריך להתקרב אליו. תמנעו מהילד לזחול אל הכלב.
אל תעשו דברים מתוך פניקה. תנסו לקחת את הזמן ולחשוב. אין כאן שום מצב חירום שמחייב שינוי מיידי. פשוט תדאגו בינתיים שהילד והכלב יהיו רחוקים עד שתבינו את הגורמים לבעיה ותפתרו אותה. אני מקווה שתעשו את הדבר הנכון, ומקווה שהעניין ייפתר בלי לפגוע באף אחד.

sivi1964

New member
כן לכל מילה של קרמיט.

ממליצה לפנות מיידית ליוסף טוויטו מעין עירון(ליד כרכור/פרדס חנה)
יש לו את כל הכלים לאבחן את הכלב,ולייעץ לכם מה ניתן ואפשר לעשות.
בנתיים בצעו הפרדה מלאה בין התינוק והכלב.

ניסיתם לפנות למאלף? אם כן...

אז אולי אפשר לתת עוד צ'אנס לעוד מאלף?
אני מבינה אותך, גם אני אמא לילדים... אבל במקומך לא הייתי עושה דברים נמהרים בלחץ... לכלב תוקפני בן 8, יש מעט מאוד אופציות להתחיל חיים חדשים. במקומך לא הייתי מכניסה אותו להסגר (אם את לא חייבת) כי את יודעת אם הוא קיבל חיסון כלבת (ואני מקווה שהוא אכן קיבל)... כרגע הייתי מפרידה לחלוטין בינו לבין התינוק ומזמינה מאלף שיוכל להבין איתכם ועם הכלב מה הבעיה. יש בעיות שאפשר לפתור...
אם את מחליטה בכל זאת למסור אותו, נסי לעשות את זה בצורה אחראית.

מיההס

New member
ישנו מאלף מקסים באזור חדרה

עד כמה שזכור לי שמאוד יכול לסייע במציאת פתרון. אולי מישהו מחברי הפורום הותיקים זוכר את שמו. יש לו גם פנסיון.

dani666

New member
מי בדיוק המליץ "להכניסו להסגר ל-10 ימים" ? ומה בדיוק ...

... אתם והאידיוט שהמליץ זאת מצפים לגלות בעקבות ההסגר ?
&nbsp
אלא אם כן אתם מקווים שהכלב ימות בהסגר עקב היחס שיזכה לו ואיכות המקום והבעייה (?) תפתר מבחינתכם, לא רואה כל היגיון בשטות הזו.

KallaGLP

New member
מה הסיבה להסגר? הסגר נועד למנוע מגע בין הכלב לסביבה

למקרה שהוא חולה בכלבת. 10 ימי הסגר נועדו כדי לשלול בוודאות אפשרות של כלבת. אם מישהו מתלונן נגד הכלב שלכם על נשיכה, אז אין ברירה, אך כאן ההחלטה היא שלכם בלבד. פרט לטראומה ההסגר לא יועיל לכלב בכלום.
במקומכם הייתי מפרידה מיידית בין הכלב לתינוק. אם אין אפשרות להפריד בבית, יש פנסיונים שהתנאים בהם טובים בהרבה מאשר בהסגר. ובינתיים הייתי מנסה למצוא מאלף/מטפל התנהגותי מומלץ, כפי שהוצע. ורק בהמשך הייתי מחליטה, בהתבסס על הממצאים והמסקנות של איש מקצוע ובשיקול דעת, איך להמשיך הלאה. אם לא תהיה ברירה בסוף, לא הייתי מוסרת את הכלב לסתם מישהו (כי אז רוב הסיכויים שימצא את עצמו ברחוב או ברשימת המתה באחד ההסגרים), אלא באמת מוצאת עבורו מסגרת של פנסיון שבה יטופל כמו שצריך

marx04

New member
שלומם וטובתם של ילדינו הם מעל הכל

שלום לך,
כאב לשני ילדים וכבעלים לשתי כלבות, אני שותף לתחושותיך ולדעתך ששלומם וטובתם של ילדינו הם מעל הכל, גם מעל טובתם של הכלבים שלנו (אם זה המצב).

אני מבקש להעיר מספר הערות:
1. בראש ובראשונה, דאגו להפריד באופן מוחלט בין התינוק שלכם לבין הכלב שלכם, כך שלא יהיה כל סיכון נוסף לנשיכה או לפגיעה בתינוק.
כאשר התינוק משחק לו על השטיח בסלון או על רצפת המטבח, סגרו את הכלב במרפסת או באמבטיה. לעומת זאת, כאשר התינוק ישן במיטה שלו בחדר שלו, סגרו את הדלת, ואפשרו לכלב להסתובב באופן חופשי בבית.
2. אין שום קשר בין ההסגר לבין מציאת פתרון. הסגר נועד לוודא שהכלב שנשך או שרט את האדם הנפגע - אינו חולה בכלבת. במקרה שלכם, אני מניח ומקווה שהכלב מחוסן כנגד כלבת. אם לא, למיטב ידיעתי ניתן לבצע את ההסגר בביתכם - שהרי המטרה היא להשגיח על הכלב במשך 10 ימים מרגע הנשיכה, ואם הוא לא מת תוך פרק הזמן הזה, סימן שהוא לא חולה בכלבת ולא יכול היה להדביק את האדם שננשך בכלבת.
3. את צודקת שסביר להניח שתתקשו מאד למצוא בית שיסכים לאמץ את כלבכם, במיוחד בהתחשב בכך שהמסירה היא על רקע נשיכת תינוק. בית פוטנציאלי לכלב כזה יכולה להיות חווה מרוחקת וכדומה, אך גילו של הכלב עלול להיות לכם לרועץ.
4. אני מצטרף להמלצות על פניה למאלף/מטפל התנהגותי מקצועי, בין אם זה יוסף טויטו או אבנר רז מכפר רות או אחרים.
5. בכל מקרה, גם אם הפתרון שתבחרו בו יהיה מסירתו של הכלב, זכרו כי כבעלי הכלב האחריות שלנו היא לדאוג לו לכל צרכיו, ועל כן מן הראוי, לעניות דעתי, שתבדקו כי האדם או הגורם שתמסרו לו את הכלב אכן מתכוון באמת ובתמים לדאוג לו, לטפל בו וולגדל אותו כראוי.
כמו כן, טרם תמסרו אותו, פנו אל עמותת SOS חיות, ובדקו אם הם מעוניינים לקבל אותו בחזרה (אינני יודע מהי המדיניות שלהם במקרים כאלה).

בברכה,

אורי.

lich3

New member
משרד הבריאות

מאחר ואתם בפורום על כלבים וכנראה שהנושא בלבכם קחו מידע אמיתי-הסגר אינו החלטה בידי הבעלים.כאשר אתה מגיע עם תינוק נשוך עם פצע פתוח לטיפול, מחויבים לדווח למשרד הבריאות והוא הקובע ונותן צו שעליך לקיים.כן,גם כשהכלב מחוסן צריך לדווח.כך שאלא אם כן אתם מתכוונים להסתיר פציעה של תינוק או לשקר על מקורה בהיגעכם לטיפול,או אם אתם מוכנים לקחת את הסיכון הקטן ביותר לפגיעה בבריאותו של הילד אזי הבחירה בהסגר אינה בידיכם. אגב במקרה שלנו הלכנו למשרד הבריאות והם אישרו לנו הסגר ביתי בבית שלנו בסוף. ואני אנסה לדבר עם המאלף בחדרה לראות אם יש לו פתרון, אבל רק מי שיש לו תינוק בן שנה עם פנס וחתך מתחת לעין שהוא צריך להביט בו כל בוקר יכול להבין כמה ההחלטה להילחם על הכלב נשמעת מוסרית אך היא לאו דווקא כזו. יש לי אחריות כלפי התינוק שהוא כרגע הרבה יותר חסר אונים מהכלב,ובדירה כמו שלנו אין מסוגלות אמיתית להפרדה והילד לא צריך לשלם מחיר נוסף על עקומת הלמידה של הכלב ושלנו. בכך מקרה אלא אם כן יש לכם עצות קונקרטיות עם המלצות קונטרטיות על גופים שעוזרים,אז אני מוותרת על העזרה פה כי כפי שציינתי לא סתם הגענו להחלטה להוציא את הכלב. מאחלת לכם לא לעמוד בדילמה כמו שלי.

KallaGLP

New member
את טועה אם נדמה לך שיש לנו ספק כלשהו

באשר לחשיבות בריאותו של התינוק או שאיננו מבינים את הדילמה שלך. היות שלא סיפרת קודם את הפרטים שסיפרת הפעם, לא יכולנו לדעת שהפציעה הייתה ברמת חומרה שהצריכה פנייה למרכז רפואי, קודם כתבת שהפציעה הייתה קלה, ולא סיפקת פרטים, אז מאיפה היינו אמורים לדעת מה בדיוק קרה? אם גורם רשמי כלשהו קבע שיש צורך בהסגר, אז כמובן שאין ברירה, וטוב שהמירו אותו בהסגר ביתי.
בכל מקרה, אני חושבת שניתנו לך עצות מאוד קונקרטיות ופרקטיות של פנייה למאלף ו/או לפנסיון, כולל שמות. באמת מנסים לעזור לך פה, ואם משהו לא הובן נכון - הסיבה לכך בחוסר במידע מספיק ולא שום סיבה אחרת.
אני מקווה שתמצאו פתרון שייטיב גם אתכם גם עם הכלב. אין ספק שביטחונו של התינוק זה משהו שלא מתפשרים עליו.

למעלה