עזרה במעבר לשבדיה

MKBadabing

New member
עזרה במעבר לשבדיה

שלום לכולם , כתבתי לפני שבועיים ב"ישראלים בחו"ל" ללא תגובה כל שהיא, אשמח לקבל תגובה בפורום זה. "הי , אני בן 30 ואני מאורס לבחורה שבדית מדהימה (גם היא בת 30) שהיא כל מה שקיוויתי אי פעם למצוא בבת זוג. חיינו שנה יחד בארץ ושנה בפראג שם היא לומדת שנה רביעית רפואה . כרגע אנחנו מנסים לעבור לשבדיה ולגור יחד, להתחתן ולהתחיל משפחה מתוך הבנה שייטב לה משמעויתית ללמוד בשבדיה בזמן ההריון / ילד קטן בבית. במסגרת כל המחשבות וההכנות לקראת המעבר לשבדיה אני ממש מוטרד ברמה התעסוקתית מכל ההליך. בארץ יש לי כבר את "המקום" שלי, אני פחות או יותר בכיוון הנכון ויש לי ביטחון תעסוקתי (לפני שנתיים הקמתי חברה פרטית משלי למסחר בתחום של המכאניקה) . אין לי תואר מלא (התחלתי והפסקתי אחרי שנתיים ) ואני מבין שאין הרבה סיכוי בשבדיה להתברג לחברה בלי תואר ושבדית שוטפת גם אם יש אנגלית טובה וניסיון רב . אני בחור חברותי בד"כ יוזם ופעיל מאוד , לאחר מספר ביקורים בשבדיה אני מאמין שאוכל להסתדר בשבדיה מבחינה חברתית אחרי תקופת הסתגלות ארוכה יותר או פחות. כרגע אני מגמגם בשבדית (למדתי כמעט שנה בארץ עם מורה פרטי) אבל זה לא ברמה טובה מספיק לדעתי וזה בטח רחוק מלהספיק ככלי עבודה. אשמח לדעת מה לדעתכם (חברי הפורום הנכבדים שמתגוררים ועובדים בשבדיה) האפשרויות שישנם עבורי בטווח הקרוב בינוני ורחוק ? האם ניתן לדעתך להסתמך על הניסיון שצברתי עד היום בתחום הזה כדי שאוכל לנסות להתקבל לעבודה בחברה דומה בשבדיה ? האם ידוע לכם על חברות ישראליות שמחפשות נציגים בשבדיה או חברות שבדיות שנדרשות לקשר ישראלי ? האם יש משקל בשבדיה לתכונות אופי כאלה או אחרות (יוזמה, חשיבה מאוד לא מקובלת ,נחישות ואסרטיביות) מספיק גבוה כדי להרגיש נח לצאת למהלך שכזה בתנאים הנוכחיים (ללא שפה ועבודה מבוססת ) ? ברור לי לחלוטין שאין פתרון בית ספר להגירה , שהדברים תלויים בהרבה גורמים שונים ואולי גם מעט מזל , ובכל זאת הייתי שמח לשמוע המלצה ועצה חמה ככל הניתן ממישהו שמכיר את שוק העבודה השבדי מקרוב . תודה מראש,

dotandvir

New member
אני יכול לשתף אותך בניסיון שלי

חי בשוודיה מזה כ-5 שנים ועברתי מבלי לדבר אפילו מילה אחת בשוודית גם בגלל סיבות של זוגיות (אבל הרבה יותר מורכבות משלך). כשעברתי לשוודיה לא גמגמתי אפילו בשוודית - פשוט לא ידעתי לדבר מילה בשוודית (אם לא מחשיבים את המילה TACK כשוודית וגם את חברתה HEJ הבין לאומית) - כיום אני דובר שוודית שוטפת ועובד מזה ארבע וחצי שנים באותה החברה אומנם בתחום לגמרי שונה ממה שעשיתי בישראל אבל באותו סוג מקצוע (אני בוגר מדעי המחשב בטכניון). אני חושב שבמקרה שלי היה לי שילוב מוצלח של מזל ונחישות ובעיקר תזמון - החברות בשוודיה לא מאוד אוהבות לגייס אנשים שאין להם רקע שוודי ולא דוברים שוודית - זה נכון, מה שלא אומר שאין פה תאגידים גדולים ובינלאומיים שכן מגייסים דוברי אנגלית (כמו זה שאני עובד בו). בשוודיה יש חברות כמו VOLVO, ABB ועוד כמה גדולות וידועות שזקוקות לאנשים בעלי ידע במכניקה. אני מניח שיש גם תעשיה זעירה יותר שבה הידע הזה יכול לבוא לידי שימוש. כמובן שאין להשוות את ההיצע בחלקים השונים של שוודיה וכדאי מאוד לדעת איפה תגורו ולפי זה לכוון את החיפוש. אם בת זוגך מסוגלת לבחור היכן לגור אחרי סיום הלימודים אני מציע שתתייעצו עם מישהו שקרוב יותר לתחום שיוכל לספר לכם היכן כדאי לנסות (רופאים חסרים בכל שוודיה). על הניסיון שלך בודאי ובודאי כדאי שתסתמך. מה עוד יש לך להסתמך עליו? לגבי התכונות הישראליות יותר (אסרטיביות, חשיבה מחוץ לקופסה ועוד) הייתי מסתמך עליהן בזהירות. היו מקרה אחד או שניים בתחילת הקריירה שלי פה שאני מבין בדיעבד שעברתי על כמה קווים אדומים (הכל היה מכוונה טובה אבל אני לא בטוח שזה התפרש ככה ולשמחתי החברה שאני עובד בה היא מאוד רב לאומית והם רגילים לחריגות מכללי הפרוטוקול בהתחלה). אני חושב שהרבה יותר קל להקים משפחה בשוודיה מאשר בישראל (לא מניסיון שכן אין לנו ילדים) לאור חופשת הלידה הנדיבה, חינוך חינם מגיל שנה ועד עולם, טיפולי שיניים בחינם עד גיל 18, חופשת מחלה לילדים ותנאי תעסוקה שלא גורמים לך להתנצל על כך שבחרת להיות הורה או מענישים את הגבר במשפחה (שאמור להרוויח יותר ולכן מגיע לו פחות זמן עם הילדים). נראה לי שאם אתה יודע שמצאת את בת הזוג שלך ואם אתה נחוש להצליח אז תצליח בכל מקום. אם תגורו באזור שטוקהולם נשמח לפגוש אתכם. דותן נ"ב אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לפנות במסר או להעלות אותן על גבי הפורום לרווחת הקוראים העתידיים

TrigATUSA

New member
מסקרנות בנושאי תרבויות אירופאית

היית יכול לתת דוגמאות ספציפיות של דברים שעשית שאתה חושב שבהם "עברת קו אדום"? בנוסף, אילו חברות למשל אתה חושב שישכרו בשבדיה אנשי IT ללא ידע בשפה המקומית?

dotandvir

New member
אני בטוח שזה לא ממש מרתק את שאר יושבי הפורום

פעם אחת (בערך חודש אחרי שהתחלתי לעבוד) טיפלתי בבקשה של לקוח שוויצרי לתכונה חדשה בתוכנה שלנו, שמנהל המוצר סירב להגיד לי מתי אפשר יהיה למסור אותה ללקוח כי אין לו לוח זמנים לפיתוח שאלתי אותו איזה מין מנהל מוצר הוא (הלכתי אחר כך להתנצל בפניו על הבוטות בשאלה). פעם אחרת ישבתי בישיבה שדנו בה בשאלה שנראתה לי לחלוטין לא מעניינת (מה יכתבו על כרטיס ביקור של העובדים בצוות - שבסוף בכלל לא קיבלו כרטיס ביקור) וששאלו אותי מה אני חושב שצריך לכתוב שם עניתי שאני חושב שעדיף שאנשים יותר מנוסים יענו במקומי. הסתבר שפשוט הייתי צריך לחזור על מה שמצא חן בעיני ולא לעורר תשומת לב. אני בטוח שיש עוד מקרים שבהם עברתי על קווים אדומים ולא שמתי לב. זה עוד קורה לי מדי פעם שאני מגיב לא כמו שוודי וזוכה למבטים המומים אם כי זה לא קורה הרבה (נניח פעם פעמיים בשנה). דותן

dotandvir

New member
ראיתי שפספסתי שאלה

לגבי החברות בתחום ה-IT שתגייסנה עובד שלא דובר שוודית - קשה לתת להן אפיון. חברות בינלאומיות נוטות יותר לגייס עובדים שלא דוברים שוודית - אריקסון למשל מלאה בשכאלו אבל רוב אלו שאני מכיר בעלי תארים מתקדמים (בד"כ דוקטורט), בנקים הם גם מועמד רציני אם כי בשוודיה פחות ממדינות אחרות שיצא לי לראות וכמובן גופי ייעוץ גדולים (PWC ודומיהם). גם חברות קטנות עלולות לרצות לגייס מישהו שלא דובר שוודית אבל הסיכוי הרבה יותר נמוך. שוודיה נראית לך בתור יעד אפשרי להגירה? (אני מניח שאתה שואל עבור עצמך) דותן

TrigATUSA

New member
לא ממש לא

אבל החיים שלי (בהפסקות) באירופה ותמיד מעניין להוסיף לכישורי ההישרדות

dotandvir

New member
OK

אם אני זוכר נכון אתה גם עובד בתחום הפיננסים וה-IT ודווקא מזה יש לא מעט בשוודיה. דותן

למעלה