עזרה במעבר להולנד

bathorylittle

New member
עזרה במעבר להולנד

שלום, אני ובן זוגי מתגוררים מזה 3 שנים בגרמניה, וחושבים על מעבר להולנד. מכיוון שיש לי אזרחות הולנדית, האם מישהו יודע אם אני יכולה לקבל איזשהו סיוע מהמדינה במעבר, למשל לימודי שפה או עזרה עם שכ"ד בחודשים הראשונים. מישהו פה עבר תהליך דומה? אשמח לכל עצה, תודה רבה!

bathorylittle

New member
ברור לי שבכל פורום בסדר גודל כזה יש כמה צינים

שלא אוהבים לעזור, אבל אולי בכ"ז מישהו?
תודה

אספרסו2

New member
גם אם

לצנינים בעיניך תגובתי זו, אני לא ציני ובהחלט רציני. גם היידי וגם אני עשינו את הצעד הזה וגם אחורה פנה. אלה אם כן אתה חפץ בנסיעה במנהרת הזמן ונהנה להגיש את הלחי השניה.

מלפפiן

New member
עד כמה שידוע לי, אין כיום עזרה מיוחדת

למהגרים הולנדים (או לא הולנדים). סהך הכל הולנד היא לא מדינה מעודדת הגירה. קורסי השפה הם כבר לא בחינם, ולגבי שכר דירה, לא חושבת שיש עזרה אבל לא בטוחה. ידוע לי על שכר דירה מסובסד לאנשים שגרים מינימום 5 שנים בעיר מסוימת, אבל נדמה לי שזה גם רק למעוטי יכולת ולא פתוח לכל אחד. בכל מקרה מציעה לך לבדוק את זה בשגרירות או דרך אתר ההגירה ההולנדי ind.nl והערת אגב, אספרסו הוא לא ציני, הוא פשוט לא ״מת״ על המדינה השטוחה. שיהיה בהצלחה!

bathorylittle

New member
הולנד הרבה הרבה הרבה יותר יקרה מגרמניה

וזה ממש מבאס, כי שם יש לי משפחה שזה הדבר שהכי חסר לי פה. בגרמניה אנחנו חיים טוב אבל בהולנד רמת החיים תרד בטוח לפחות בהתחלה ולכן אם היתה עזרה זה היה נחמד. באמת נמשיך לחשוב על זה... אבל נשמע לא מזהיר. תודה על התגובות :)

למעלה