יעלה בפחות מ10 בהנחה ועקומות ההיצע והביקוש לינאריות ויורדות/ עולות, אתה מעלה את עקומת ההיצע למעלה (וימינה) ב10% והש"מ נמצא לפניו. בהנחה ועקומת הביקוש הייתה גמישה לחלוטין אזי זה היה בכל גודל ה10%
כי המחיר קבוע, וכך גם בשוק העבודה. מכיוון שזה כך כמות העובדים תעלה ב10% בדיוק וכל עובד מייצר יותר ממה שהוא ייצר מקודם ולכן יש תפוקה מעל ה10% (גם עליה בעובדים וגם בתפוקה- זה בעצם יעלה ב21%)
מאחר שבייצור עט אין כלל מכונות אנו נסתכל רק על העובדים ושם היחס הוא 10/4 או 2.5 המשמעות של אלטרנטיבה הוא מה אפשר במקום, לא משנה כמה מכונות יש שהרי אם אתה מחסיר מכונה זה לא גורם לך ליצר עוד עטים.
נראה לי קטנה מ1 מאחר והיו שני ירידות, אחת על (ולא של) עקומת הביקוש ב5% ואחת של הורדת עקומת ההיצע המחיר היה אמור לרדת ביותר מ5% אם זה היה גמישות 1 אבל הוא יורד בדיוק ב5 בערבון מוגבל!!!!!!!
אני אנסה להסביר איך אני מבין (אם יש דרך גרפית אשמח לדעת) אם ההוזלה של 5% היתה גורמת לעליה של 5% אז הגמישות היתה שווה ל-1. מכיוון שהכמות הנצרכת כתוצאה מההוזלה היתה אמורה לעלות עוד יותר (כי מוצר משלים הוזל) אז העליה בכמות היתה אמורה להיות גדולה מ-5% (במקרה והגמישות שווה ל-1) אבל מכיוון שהיא 5% אז זה סימן שהגמישות קטנה מ-1. זה נכון ? תודה רבה שוב..
לא ישתנה שאלה במקרו בכלל עקומת היצע העובדים ילך שמאלה ולמעלה (פחות הצע) ב7 הביקוש ילך ימינה ולמעלה (יותר ביקוש) ב7 ש"מ חדש בדיוק 7 מעל ש"מ ישן (אותו מס' עובדים). מאחר והם משלמים למדינה עוד 7 אזי יהיה אותה משכורת.