עזרה במיקרו

amir100

New member
עזרה במיקרו

אם מישהו/י יכול לעזור בהסרים לשאלות הבאות אודה לו מאוד מאוד
תשובות סופיות יש לי. תודה רבה רבה !

abalaba2

New member
15

יעלה בפחות מ10 בהנחה ועקומות ההיצע והביקוש לינאריות ויורדות/ עולות, אתה מעלה את עקומת ההיצע למעלה (וימינה) ב10% והש"מ נמצא לפניו. בהנחה ועקומת הביקוש הייתה גמישה לחלוטין אזי זה היה בכל גודל ה10%

amir100

New member
ראשית תודה רבה

על התשובות המפורטות
אגב התשובה פה היא שזה יעלה ביותר מ-10% ואני לא מצליח להבין למה..

abalaba2

New member
עקומות הביקוש אכן גמישות לחלוטין

כי המחיר קבוע, וכך גם בשוק העבודה. מכיוון שזה כך כמות העובדים תעלה ב10% בדיוק וכל עובד מייצר יותר ממה שהוא ייצר מקודם ולכן יש תפוקה מעל ה10% (גם עליה בעובדים וגם בתפוקה- זה בעצם יעלה ב21%)

abalaba2

New member
14

מאחר שבייצור עט אין כלל מכונות אנו נסתכל רק על העובדים ושם היחס הוא 10/4 או 2.5 המשמעות של אלטרנטיבה הוא מה אפשר במקום, לא משנה כמה מכונות יש שהרי אם אתה מחסיר מכונה זה לא גורם לך ליצר עוד עטים.

abalaba2

New member
11

נראה לי קטנה מ1 מאחר והיו שני ירידות, אחת על (ולא של) עקומת הביקוש ב5% ואחת של הורדת עקומת ההיצע המחיר היה אמור לרדת ביותר מ5% אם זה היה גמישות 1 אבל הוא יורד בדיוק ב5 בערבון מוגבל!!!!!!!

amir100

New member
לא בטוח שאני מבין...

אני אנסה להסביר איך אני מבין (אם יש דרך גרפית אשמח לדעת) אם ההוזלה של 5% היתה גורמת לעליה של 5% אז הגמישות היתה שווה ל-1. מכיוון שהכמות הנצרכת כתוצאה מההוזלה היתה אמורה לעלות עוד יותר (כי מוצר משלים הוזל) אז העליה בכמות היתה אמורה להיות גדולה מ-5% (במקרה והגמישות שווה ל-1) אבל מכיוון שהיא 5% אז זה סימן שהגמישות קטנה מ-1. זה נכון ? תודה רבה שוב..

abalaba2

New member
עזוב, אני עכשיו מבין שלא הבנתי את השאלה

ככה זה שעונים ישר אחרי מבחן במחירים... יש מצב שזה נכון, אני מציע שתשאל בקומונה של שנה א', אצלם זה עוד טרי ויש כאלה שעושים את המבחן עכשיו.

abalaba2

New member
17

לא ישתנה שאלה במקרו בכלל עקומת היצע העובדים ילך שמאלה ולמעלה (פחות הצע) ב7 הביקוש ילך ימינה ולמעלה (יותר ביקוש) ב7 ש"מ חדש בדיוק 7 מעל ש"מ ישן (אותו מס' עובדים). מאחר והם משלמים למדינה עוד 7 אזי יהיה אותה משכורת.

למעלה