עזרה במיון בולים

kerengil

New member
עזרה במיון בולים

אם יש לי כמה בולים זהים ואני צריכה להחליט איזה מהם ייכנס לאלבום - על פי אילו קריטריונים לבחור? אני מצרפת תמונה של 3 בולים שאפשר לנסות להגביר לפיה- איזה הייתם בוחרים? האם את התמונה הברורה ביותר (שלא מכוסה על ידי החותמת), האם את החותמת הגדולה ביותר? וכו' תודה!

לזה שבימין ולזה שבשמאל,

חסרות שיניים (נשמע קצת כמו פוליטיקה...) וזה למעשה פוסל את הבול. אם להשאר בשאלה עצמה, אם כולם באותה האיכות אני הייתי בוחר את זה שבו החותמת מכסה כמה שפחות את הבול.

doroni10

New member
ולגבי החלודה:

אפשר לבצע 3 דברים: א. לנסות ולהסיר הכתמים בעזרת תכשיר מיוחד (ניתן לקניה בכל חנות בולים) ב. להכניס את הבול אל האלבום כאשר הוא בתוך הוייד (Hawid), כך הוא לא יפגע באלבום ולא בשוכנים לידו. ג. א+ ב יחדיו ואז הוא יהיה מוגן כהלכה.

רוזן71

New member
ליילנד שלום....

בס"ד. כשהיינו קטנים חלודה היתה באמת שם נרדף לג'ינג'י. אגב, יש לך קשר לחסידות ברסלב? ומעניין לעניין באותו עניין, רבי נחמן מברסלב (1772-1810) היה אדמוני.

meytar

New member
באמת בדור שלכם ירדו הרבה על

ג'ינג'ים. לא יפה, וגם אל הבנתי למה. ג'ינג'י זה מיוחד:)

nissim60

New member
ג'ינג'ים / יות זה אחלה! אבל...

בולים חלודים זו צרה צרורה.

ליילנד

New member
נכון, אמרנו ג'ינג'י חלודה../images/Emo6.gif

לי אין קשר לדת בכלל. אני אוהבת את השמחה של הברסלבים, ורבי נחמן מברסלב. ולא לא ידעתי שהוא היה אדמוני, אבל הג'ינג'י המפורסם מכולם הוא מיודענו דוד המלך. אבל אבי בא מ"גור" דוקא, איזה דיכאון הם רציניים מדי לטעמי.
האם אתה ברסלבי (הבנתי שאתה דתי).

Lionizing

New member
צרות של עשירים

החיים אכן קשים כשיש הרבה ורק צריך להחליט במי לבחור... באופן כללי הפרמטרים להעדפת בול על פני בול אחר הם: 1) כתמים - כמה שפחות יותר טוב... 2) שיניים קצרות - כנ"ל 3) "חלונות" (thins") - אזורים בהם ניר הבול דק יותר כתוצאה מתלישה בד"כ. ניתן לראותם על גב הבול כאשר מחזיקים אותו אל מול האור. גם מאלו עדיף שלא יהיו. 4) איכות החותמת - חותמת טובה ניכרת בכך שהיא אינה מסתירה את פרטי הבול, בעלת הטבעה דקה (ללא מריחות דיו) ותכלול את הפרטים החשובים של החותמת (שם המקום במלואו, תאריך ברור). 5) הדפסה במרכז - רלבנטי בעיקר לבולים מוקדמים. ההדפסה צריכה להיות כמה שיותר קרובה למרכז הבול.

החומר שמסיר כתם או חלודה

מישהו היתנסה איתו ועם זה יעיל ועם זה לא פוגע בבול תודה

nissim60

New member
אני מוריד חלודה עם...

מי מלח פושרים. לא מזמן הורדתי חלודה מבול שהיה לי חבל עליו,עם אקונומיקה,כן לא להיבהל. זה החומר הכי יעיל בתנאי שנזהרים. הבול היום כמו חדש.אקונומיקה מחסלת גם פטריות . אם הבול הוא בהדפסת איכות ונייר משובח הצבע לא דוהה. באחריות.

meytar

New member
אני ראיתי באתר "התאגדות בולאי

ישראל" (אולי התאחדות, לא זוכרת) שאפשר להסיר את החלודה במים, בדיוק כמו שמורידים את הבול מנייר רגיל... אני מעריכה שהסרה עם החומר יותר "בטוחה" ויותר יעילה.

למעלה