עזרה במטבח בבקשה

עזרה במטבח בבקשה

יש לי כמות נכבדה של טופו ואני מחפשת מתכון שיהיה קל, בלי טיגון וכמובן שקל להסב אותו כך שיהיה בלי גלוטן.
למי יש רעיון מה לעשות עם זה?

Anathema Device

New member
רעיונות

להשרות טופו חתוך לפרוסות/קוביות/רצועות במארינדה לכמה ימים (נוזל עם תבלינים שאת אוהבת. רוטב סויה הולך מצוין, אפשר סילאן, אפשר מיץ לימון/חומץ, אפשר שום/בצל, אפשר קומבינציה ו/או תבלינים אחרים. אפשר אפילו סתם מלח + מיץ לימון)

ממרח פקאנטי (http://veg.anonymous.org.il/art390.html) לעצלנים - במקום לטגן שום ובצל להוסיף אבקת שום ואבקת בצל.
קוטג' טופו (http://veg.anonymous.org.il/art492.html) - לדעתי שמרי בירה לא חיוניים

לזניה http://blog.fatfreevegan.com/2006/03/my-favorite-lasagna.html (הסבה ללא גלוטן - אפשר להחליף את הדפים בפרוסות חציל או קישוא)

shez5

New member
פשטידת תפוחי אדמה

אמנם לא הכנתי עדיין אבל נראית מדהימה וקלה נורא להכנה
כמעט כל מה שיש בה זה טופו ותפוחי אדמה

תקללידי בגוגל פשטידת תפוחי אדמה טופו
אולי גם תובסיפי את המלה
טבעונית
אם לא תגיעי אחרת

בהצלחה:)

shez5

New member
לא, כוכבית

מבשלים את התפוחי אדמה קודם ואז אפשר עם ממעך. אפילו ידני. אפילו עם מזלג. כנל לגבי הטופו.:)

מגניב!!

תודה רבה לך :)
נראה לי שאכין גם מרק מיסו... עם רוטב סויה.

אגב, משום מה הרוטב סויה ללא גלוטן מלוח ברמות קשות וכשהכנתי את הטופו האפוי זה יצא מלוח מידי :/

Anathema Device

New member
רוטב סויה תמיד מלוח
אפילו המופחת נתרן

ואין לי מושג אם יש גם מופחת נתרן וגם ללא גלוטן.
אפשר לדלל במים כדי להגיע למליחות נסבלת.
במרק מיסו הייתי מתפרעת עם אצות על חשבון רוטב סויה, אבל זה הטעם שלי.

ella100

New member
כמה זה הכמות הנכבדה? מספיק לרעיון או שניים?

אני מאד אוהבת להפוך את הטופו לממרח,עם
גרעני חמניה ודלעת (קלופים),בזיליקום.אם יש תפוח אדמה מבושל,קישוא,עדשים מכל סוג-נהדר לצרף.לא לשכוח מעט שמן זית,
מלח,פילפל.

אפשר להכין קציצות.

סתם כך להשחים קוביות או פרוסות,במחבת עם מעט שמן וקארי.

אפשר להכין את הנשנוש טופו בתנור,שהביאה shez5.

וכל רעיון ויצירתיות והתאמה לטעמים שלך.

נאמר את זה ככה

היה מבצע שווה בסופר על טופו אורגני :p

ולא כל כך הבנתי איך להכין את המתכון הראשון...

ella100

New member
הכוונה לממרח?

אם יש בסביבתך קוצץ כלשהו אז להעזר בו.אם לא,תשתמשי
במגררת או מזלג.
את מרסקת/מפוררת את הטופו עם כל מה שנראה לך.הבחירה
היא שלך.יכול להיות רק טופו עם פפריקה,מלח,פילפל,שמן זית
או כל צרוף שבא לך ושאריות שיש במקרר.
אם יש תפוח אדמה מבושל או עדשים מבושלות,בצל חי או מטוגן,שום.
בעזרת הגיוון,את יכולה להכין 2 או יותר ממרחים.
תתחילי,אם בא לך,מהרכב שהכי זמין לך והמועדף עליך ממה שיש לך.
זה מעולה על טוסט,בפיתה או ליד סלט.

כאמור אני אוהבת להוסיף גרעיני דלעת וחמניות (יש בהם אבץ ועוד וסתם טעים).

noa555555

New member
שקשוקה טופו ענקית עם ירקות

אני מכינה לפעמים ממש סיר כזה, עם בצל , גמבות , עוד ירקות כיד המלך, וטופו מגורר דק או מפורר דק ככל האפשר. בדרך כלל אני משתמשת באיזה שלוש חבילות טופו לזה.
זה נשמר יופי אפילו שבוע במקרר בקירור טוב, ובאחריות, נעלם כלא היה מהר מאד.. אפשר לאכול בצלחת, בפיתה, כתוספת למשהו אחר או בפני עצמו, הכל הולך, וזה טעים נורא . שמתי פה בפורום כבר כמה פעמים מתכון הכנה כללי . אבל פשוט תאלתרי ירקות וטופו בסיר , כולל עגבניות חתוכות (טגני בצל ואז את העגבניות ואת הגמבות חתוכות לקוביות , ואז תוסיפי כל מה שאת רוצה - קישואים , חצילים , גמבות , כרישות , עלים ירוקים כיד המלך והטופו המפורר כמובן ותבלי עם טיפת אבקת קארי , פפריקה מתוקה, שום ..... מה שאת אוהבת . ותני לזה זמן בישול יפה עד שנראה לך מוכן בטעימה. בסיר מכוסה חלקית, כדי שיצאו הנוזלים קצת . בכל יום שעובר זה טעים עוד יותר משום מה. הטעמים מתאחדים שכזה כמו בתבשיל מעולה. יאם יאם.

למעלה