עזרה במחקר

OraionSan

New member
עזרה במחקר

אני רוצה לכתוב ספר שמתרחש בעיראק בשנת 2700 לפנה"ס. מישהו יכול להמליץ לי על חומר טוב לקרוא בנושא? וגם בספר שאני רוצה לכתוב יש סצינה שכבשה חולה והרועים לא מבינים מה יש לה אבל שבחור שמבין בחיות בא ומטפל בה. מישהו יודע איפה אני יכול לקרוא על מחלות של כבשים ושיטות עתיקות לטפל בהן?

yak141

New member
ההמלצות שלי

שלום! כחומר רקע הייתי ממליץ לך לקרוא את
Kramer S N, The Sumerians , Chicago, 1963​
אמנם הספר קצת ישן אך הוא מכיל הרבה חומר מכל תחומי החיים של השומרים וכתוב בצורה מעניינת מאוד. אם איני טועה היו מומחים לוטרינריה בתקופה זו, אך לא זכור לי טקסט העוסק בכך. בדוק ב:
Foster B, "Animals in Mesopotamian Literature" in BJ Collins, A history of The Animal World in The Ancient Near East, Leiden, 2002​
יש סיכוי שתמצא שם את מה שאתה רוצה, או לפחות הפניות לטקסטים רלוונטיים... בהצלחה :)

Lakedaimon

New member
לגבי שומר

שהיא האימפריה השלטת באזור באותה תקופה, אני ממליץ על: Crawford, H. 1991. Sumer and the Sumerians. Cambridge. לגבי דת ומיתולוגיה, אני ממליץ (כרגיל) על ש.שפרה - "בימים הרחוקים ההם" לגבי וטרינריה בתקופה העתיקה, אין לי מה להוסיף על ההמלצות שניתנו לך ע"י קודמי. לגבי מחלות של כבשים, אני חלש בכבשים. אבל הקישור הבא אולי יעזור: http://scholar.google.com/scholar?hl=en&q=sheep+intestines+disease&as_sdt=2000&as_ylo=&as_vis=1 אם אחד המאמרים ששם לא זמין לך, שלח
ואוריד אותו למענך מקישור אקדמי. בהצלחה, ואם אתה חושב שתוכל להרוויח משהו מהעלאה של פרקים (לצורך משוב ארכיאולוגי) שלח PDF, ונמשב!

OraionSan

New member
המשך

איפה אני יכול להשיג ספרי היסטוריה טובים באנגלית? פשוט אין לי כרטיס אשראי בינלאומי בשביל להזמין מחו"ל, והספרייה העירונית וסטימצקי הם המקורות היחידים לספרים בעיר שלי- והם לא מקורות טובים לספרים באנגלית. כמו כן המליצו לי בפורום אחר לפנות למכון לארכיאולוגיה- מישהו יכול לתת לי כתובת אימייל או מס טלפון או משהו?

OraionSan

New member
אה, ועוד שאלה

מישהו יכול להמליץ על חומר שיכול לעזור לי להבין איך נראו יערות הארזים של לבנון בתקופה שבה מתרחש הסיפור?

אין ספק שיערות אלה היו עבותים

ותמיד שימשו כמקור לעץ לבניית אוניות ומבנים מונומנטליים. לא הייתי מתפלא אם יער הארזים המיתולוגי המופיע בעלילות גילגמש (לוחות 4-6 וביצירה הנפרדת גילגמש וחומבבה) מכוון לאזור הלבנון (תוכל למצוא את שני הסיפורים בספרה של ש. שפרה "בימים הרחוקים ההם").

OraionSan

New member
שאלה נוספת

בשביל לכתוב כמו שצריך את הסצינה ברומן שלי שבה אנקידו מחבל במלכודות של הצייד, אני צריך למצוא מקור טוב למידע על מלכודות של ציידים ודרכים לפרק אותם. כמו כן הייתי רוצה לקרוא על טקטיקות צייד של תרבויות שבטיות בשביל ספר אחר שלי.

Lakedaimon

New member
חפש על המונח desert kites

אלה הן מלכודות הציד אליהן אתה מתכוון, כפי שהן מופיעות ב: Betts A. and Helms S. 1987. The Desert "Kites" of the Badiyat Esh-Sham and North Arabia . Paléorient. Vol 13. pp. 41-67 Picalause V. , Cauwe N. , Lemaitre S. , Vander Linden M. , Van Berg P.-L. 2004. Desert-kites of the Hemma Plateau (Hassake, Syria). Paléorient. Vol. 30. pp. 89-99

תראה, ההיסטוריה, גם של התקופות הקדומות,

ארוכה למדי. האם תוכל להיות יותר ספציפי? באיזה תקופה/אזור אתה מתענין? אולי תוכל גם לפרט באיזה תחום (היסטוריה מדינית, מגדר, חיי יומיום וכו'). אולי כך יימצא מישהו שיכול לעזור.

OraionSan

New member
אני עובד על גרסת רומן של עלילות גילגמש

ואני מנסה להבין את כל הפרטים על גילגמש ועל דמויות אחרות (גם שוליות) שמוזכרות בסיפור ועל המקומות ועל חיי היום יום... בקיצור אני רוצה ליצור רומן ממש אפי, כי את גירסאות הרומן הקיימות של גילגמש שאני קראתי (את הרומן של סילברברג ואת הרומן של הרלד ברלם או איך שלא קראו לו) לא אהבתי, הם שניהם נכשלו בללכוד את התמצית האמיתית של האפיקה (לפחות לפי ההשקפה שלי).

Lakedaimon

New member
האם אתה מנסה לשמור על הממד האפי?

כלומר, האם אתה מנסה לשמור על התרחשויות על טבעיות? או לנסות ולכתוב משהו מקבי ל"שירתה של טרויה" - המקבילה לאיליאדה ו"ערפילי אבאלון" המקבילים לאגדות המלך ארתור?

OraionSan

New member
כן ולא

האלים לא הולכים להופיע ישירות בספר, אבל יש רמזים לקיומם. סילברברג כבר יצר רומן שמתאר גירסה מציאותית של האפיקה. כל המפלצות ובני האלמוות כן הולכים להופיע כמו שהם מופיעים באפיקה, רק שאני מתכנן להוסיף לזה שכבה נוספת שמבוססת על הפירושים שלי- ולמזלי הסגנון המעורפל של האפיקה מאפשר לי לעשות את זה בקלות.

Lakedaimon

New member
זה תלוי באיזו עיר אתה

בספריות המכונים לארכיאולוגיה של חיפה, בר אילן, ירושלים, ת"א וב"ש הכניסה היא חינם אך לא תוכל להשאיל. השאלה היא גם באיזה נושאים אתה מחפש. אתה יכול להיכנס למאגר הספריות הארצי ולחפש ספר מסים או נושא מסוים - ואח"כ לגשת לספריה הקרובה ולחפש אותו. כתובות מייל של המכונים ומספרי טלפון אתה יכול לראות דרך אתרי המכונים באוניברסיטאות.

אוקיי, אלה הספרים שאני מצאתי

בספריית אוניברסיטת תל אביב. לשנים הראשונים יש גם תצוגה מוגבלת ב-google books search. Daily life in ancient Mesopotamia Sumer and the Sumerians לספר הזה אין תצוגה, אך אולי תמצא אותו בספריה: On people, signs and States : Spotlights on Sumerian Society, C.3500-2500 B.C. אני מציע שתעשה כמוני. תגיע ל-google books search, תכנס ל"חיפוש מתקדם", תכניס ב-"החזר ספרים עם הכותרת:" Sumer או Sumerians. ראיתי שיש הרבה תוצאות, אולי אפילו תגיע לספרים שלמים.

תשובה מחקלאי

א.כדי להבין כיצ נראה יער הלבנון כדאי שתראה צילומים או סע לבקר בסקויה פארק בארה"ב הסקויה והארז בני אותה משפחה עצים ענקיים בגובה וברוחב גזעם זקופים וחזקים גדלים יחסית בצפיפות באזורים מושלגים באזורים ים תיכוניים ב.כבשים שיוצאות למרעה בתחילת העונה (עשב ירוק )לאחר בצורת או כליאה ממושכת שבה אכלו רק חציר וקש יבש מתנפחות מאבדות את מרצן ויכולות למות בנקל זה קורה מגזים שנוצרים בתהליך העיכול ולא תמיד מבינים מה מקור הבעיה הפיתרון הפרמטיווי והפשוט הנהוג עד היום הוא לדקור אותן בשיפוד בשקע הרעב בצדה השמלי של הכבשה (בין הבטן לרגל האחורית ) והגז מתנקז מיד החוצה והפצע נסגר תוך יומיים שלוש ללא כל עזרה

למעלה