עזרה בלינוקס

Arielvista

New member
עזרה בלינוקס ../images/Emo53.gif

קודם כל, אני לא מבין |דגש|כלום בלינוקס. שנית, כתבתי אותה הודעה גם בפורום לינוקס וגם כאן. אולי זו שאלה לפורום הזה דווקא... ירשתי מערכת עובדת, מבוססת windows, שיש בה מחשב לינוקס בתור mail relay, כלומר כל דואר שנשלח לארגון נכנס ללינוקס, ומשם ב relay לשרת Exchange. מסיבות של ארגון מחדש של הרשת, אני צריך להגדיר ללינוקס שיעשה Relay במקום לכתובת 10.0.0.1 לכתובת 10.0.0.3 מישהו יכול להסביר לי צעד-צעד, כמו לילד קטן, איך עושים את זה?

Rיקושט

New member
על רגל אחת

(כי אני ממהר) אתה צריך לשנות את ה mx record של שרת הexchange לIP החדש. הגדרת הrelay בsendmail היא בעצם לפי הMX (שם DNS) בכל מקרה תבדוק את ההגדרות בקובץ
/etc/mail/mailertable​
השורה שבעצם עושה את הrelay נראית ככה:
mail.mycompany.com SMTP:[exchange2000.mycompany.com] The mail.mycompany.com is actually the MX record of your domain and it points to the mailrelay. The exchange2000.mycompany.com is the MX Record of your Exchange 2000 server in your DNS server​
הכתובת של האחרון מן הסתם תהיה כתובת פנימית ולא חשופה לרשת אבל כן נגישה לmail relay. (הערה: זה רלוונטי לגרסאות הsendmail האחרונות, אם לא מתאים לך חפש בgoogle לפי מילות המפתח שזרקתי לך כאן, בהצלה.)

Arielvista

New member
תודה, אני אנסה

...לעשות עם זה משהו ביום ראשון. אגב ראיתי שענית לי גם בפורום לינוקס, תודה.

gaydahan

New member
אל תשכח firewall

רציתי רק להזכיר לך שאם אין לך איזו שהיא תוכנה שמושכת את הדואר מבפנים וגם אם יש אני מניח שקיים firewall בדרך אז תצטרך לשנות גם שם הגדרות ולאפשר גישה לכתובת ה IP החדשה מבחוץ פנימה

למעלה