עזרה בכתיבת עבודה

ביבית26

New member
עזרה בכתיבת עבודה

שלום לכולם שמי אביבית במסגרת לימודי בחוג לחינוך מיוחד, אני מכינה עבודה סמינריונית בנושא: כיצד משפיעה ההלכה היהודית על הדימוי העצמי של לקויי השמיעה? אודה לכם אם תיידעו אותי על מקרים שבהם חשתם מקופחים (או אולי, חוויתם אפלייה מתקנת) בשל הביטוי התנכ"י: "חרש, שוטה וקטן". ידוע לי, למשל, על זוג לקויי שמיעה שנאלץ לחוות טקס "משפיל" (לדבריו) ברבנות בשל לקות השמיעה שלו, ובסופו של דבר נישא הזוג ע"י כתובה מיוחדת, המיועדת ללקוי שמיעה. מה דעתכם? האם נתקלתם בסיפורים מעין אלו? בתודה מראש, אביבית

0ne Man

New member
שלום אביבית

את מעלה נושא מעניין שכבר דובר עליו רבות בקרב לקויי השמיעה, ואני שולח לך דיון "טרי" שנערך בנושא לא בזמן, בפורום לקויי שמיעה של המרכז. בעיקרון, כיום לא נחשב החרש בהלכה כפטור ממיצוות, והוא כיום כשר לכל המיצוות ביהדות וכשר למניין, וזאת בניגוד לעבר, לפני המצאת מכשירי השמיעה, שאז לא הירשו לחירש להצטרף למניין. בנוסף, כיום יש רבנים שמחתנים ללא בעיות זוג חירשים, וקיימת גם רשימת רבנים, שמוכנים לחתן כדת וכדין זוג חירשים. אמנם יש עדיין רבנים שעורכים כתובה "סוג ב'" לחירשים, אבל אני מאמין שהתופעה תלך ותדעך עם הזמן. בהצלחה בהכנת עבודתך!

ביבית26

New member
תןדה רבה!!!

עזרת לי מאוד. הדיון שצרפת מעניין מאוד ויעזור לי רבות בכתיבת עבודתי.

למעלה