עזרה בכפיה

OR371

New member
עזרה בכפיה

שלום לכם.. אני נמצאת במערבולת של בעיה משפחתית ולא מצליחה למצוא פתרון נכון לבעיה. מעוניינת לקבל קצת הכוונה. רקע: אבא שלי, בן 62, התדרדר לאורך 6 שנים האחרונות מבעל עסקים נחשב להומלס שתיין. לא אספר את כל התהליך, על מנת להקל על הקריאה, אך חשוב לציין כי מאז שאני זוכרת את עצמי, הוא היה שותה אלכוהול ככה 'בקטנות'. הדבר הפך למשהו יותר אובססיבי בשנים האחרונות, לאחר שהבראנו אותו מהרעלת אלכוהול שעבר. בשנה האחרונה הוא הוכר כנכה בבטוח לאומי על בסיס פיסיכאטרי של התמכרות, אך אינו מוכר כסובל מבעיה פסיכיאטרית ברורה. אנו מנסים לשכנע אותו לקבל טיפול גמילה והוא מסרב כיוון ששרוי בדיקאון עמוק ומאמין שסיים את תפקידו בחיים. גורמי הרווחה אינם מוכנים לסייע בכל דרך עקיפה בטענה ש'אם אינו משתף פעולה אנו לא מטפלים'. ידוע לי שהמצב הנפשי שלו כרגע, בעיקרו טמון בתלות באלכוהול, אך גם כאשר אינו שותה - הוא עדיין סובל מאותן תופעות. בלבול, שיכחה, אגירה של מוצרי מזון, חוסר התמצאות, אי שליטה בצרכים ועוד ועוד...בכל מקום אליו פניתי הודיעו לי שכל עוד אינו מזיק לסביבה או לעצמו, לא ניתן לכפות עליו טיפול. לא מצליחה להבין איך מקבלים את אי רצונו בטיפול שכן זה די ברור שהוא בהכחשה. נכון לתקופה האחרונה שכרנו לו חדר בדירה, ממנה זרקו אותו לאחר ששרף כמה סירים כי שכח שבישל...כרגע הוא אצלי וזה קשה מאד!!!! יש לי ילדים שמתמודדים עם התופעות ומשתדלים לא לקחת ללב. כשהוא בלחץ על שתייה הוא לא נעים, מקלל, חסר מנוחה, ער כל הלילה, מעשן 4 קופסאות סיגריות ביום ובוכה המון. קשה לי לחשוב על 'לזרוק' אותו לרחוב כדי שיבין עניין... בכל בדיקה רפואית שלקחתי אותו, הוא ידע איך לשחק אותה החולה הרגיל שסתם זקן וכואב לו הגוף, הרופאים לא מקבלים את הדברים שלנו לפיהם הוא לא כזה רגוע תמיד.לכן אינו מוכר כחולה נפשית אלא יותר כאלכוהוליסט. האם ניתן לקחת אותו פיזית למוסד ופשוט להשאיר אותו שם מבלי שיסכים? איך מקבלים אישור לשפוז בכפיה? האם ישנו פתרון הולם??? אשמח לתגובה תודה

גרא.

New member
or371,צר לשמוע מה עובר על אביכם בעת זיקנתו,

אי מאפשר כמובן לקחת אותו פיזית למוסד ולנטוש אותו שם.זה לא חוקי,וודאי שלא אנושי.אפשר לאשפז אותו בכפייה,אבל רק בהתאם לחוק,המצ"ב בקישור.אבל,כדאי לדעת שיש מתנגדים לא מעטים גם לצעד הזה של אשפוז בכפייה.רבים מהם הם מאושפזים כאלה בעבר,הטוענים שוב ושוב ויש בכך אקט לא אנושי של שלילת החרות מאדם,במקרים רבים שלא בצדק,ומאושפזים מספרים על לא מעט התעללויות הכרורות באשפוז.אדם בן 62 צעיר מדי לכניסה לבית אבות,אולי בית אבות סיעודי,אבל אפשר תמיד לבדוק את הנושא הזה. אם בכל זאת הנטייה היא לאשפז את האב אשפוז כפוי,כאמור,מוטב לעשות את זה כהלכה,בלשון החוק.

OR371

New member
תודה

לתגובה המהירה. חלילה אין לנו כוונה למנוע ממנו כל זכות בסיסית, אני יודעים כי ישנה דרך לטפל בו תחת כל מוסד שמתעסק בכך. המטרה היא לגרום לו להתחיל כי אין לו מוטיבציה כלל. כפי שמתואר בתגובתך...וכפי שנאמר לי ביתר המקומות, המצב לא ניתן לפתרון הגיוני ועלינו 'לסבול' את המצב ביחד איתו. הבעיה שישנם סובבים שלא בריא להם להיות חלק מכך, כמו הילדים לצורך העניין. אין לי ספק שאם אני כאם הייתי במצב כזה, ילדיי היו נלקחים ממני. האם העובדה שהם עוברים מה שעוברים מאדם אחר מקלה על מצבם? מבחינה רגשית אנו נמנעים מלעשות צעדים שעלולים לפגוע בו ודוקא כן הומלצו לנו על ידי הפסיכאטר המחוזי, כמו, ברגע שמתפרץ וזורק כוס (דבר שקרה) להזמין משטרה...לא נעשה את זה כדי לא להעמיד אותו במצב לא נעים. האם אין מתנדבים שיודעים איך להוביל אדם כזה לכדי החלטה להסכים לקבל טיפול? אין לנו כלים להתמודד....

ובכן...

תהליך הטיפול במכורים לאלכוהול מחייב מוטיבציה ושיתוף פעולה של המכור. חלק מתופעת ההתמכרות היא ההכחשה של המכור שהוא בכלל מכור - מה שאת חווה הייטב. ברוב המקרים רצוי שהמכור לאלכוהול יעבור הערכה ראשונית ואבחון ביחידות הייעודיות ברשויות המקומיות, באשר לחומרת ההתמכרות ודפוסי השתייה. אחרי הערכה זו אפשר להתחיל את תהליך הטיפול שמתחיל בגמילה גופנית באשפוז או במסגרת אמבולטורית, והמשכו בטיפול פסיכו-סוציאלי ושיקומי. בשל הסיכון הבריאותי (עד כדי סכנת חיים) הכרוך בגמילה הגופנית מאלכוהול, ההליך חייב להיות מלווה בפיקוח רפואי במסגרת שבצוותה מצוי רופא נרקולוג, מומחה לטיפול בגמילה מאלכוהול. כדי לקבל מידע יותר ספציפי איך עליך לפעול, צרי קשר עם אחת היחידות של עמותת אפש"ר שיוכלו להפנות אותך ליחידות העירוניות הקרובות למקום מגורייך לטיפול בנפגעי אלכוהול מידע על הטיפול בנפגעי אלכוהול ועל היחידות של עמותת "אפשר" ניתן למצוא באתר משרד הרווחה ובאתר של עמותת "אפשר" טלפון 03-6733228. דוגמה למקום המטפל באוכלוסייה עם תחלואה כפולה כאביך: http://www.shatil.org.il/organization/44841. כדי להיות מופנים למקום כגון זה צריך להתחיל את התהליך ברווחה ולהתוודע לעמותת אפש"ר בהצלחה

OR371

New member
מסכן חיים?

למה הכוונה מסכן חיים? כרגע כשהוא אצלי, אני לא מאפשרת לו להכניס שתיה בכלל. איפה אפשר לקבל הנחיות להתמודד עם שתיין?

זה שאת לא מאפשרת לו

להכניס שתייה לא אומר שהוא לא שותה. הוא לא עובר אצלך גמילה, אלא מקבל קורתת גג תמורת זה שהוא מראה לך שהוא לא שותה אצלך. היי בטוחה שאת היומית שלו הוא כבר שותה איפה שהוא.

הנחיות

איך להתמודד באותה עמותה שכתבתי לך הרימי טלפון והתחילי להתייעץ

התמכרות וכפייה

התמכרות, ללא מצב פסיכוטי המלווה אותה, אינה נחשבת למצב בו אפשר מבחינה חוקית לטפל בכפייה. התמכרות היא בעיה משפחתית, שכן היא משפיעה על כל בני המשפחה. ישנם מטפלים ספציפיים המטפלים בהתמכרויות, ולעיתים תדרוך המשפחה יכול לסייע ולהוביל לשינוי אצל המכור -אבל לא תמיד.

למעלה