עזרה בכיוון עבודה

עזרה בכיוון עבודה

שלום,
מתנצלת מראש על האורך.
אני די מיואשת כרגע מלמצוא עבודה וחשבתי לנסות לקבל עזרה כאן.
אני בת 32, לפני 12 שנים התחלתי ללמוד תואר ראשון במחשבים ומתמטיקה, הפסקתי אחרי סמסטר אחד כי אני יחסית חלשה במתמטיקה למרות שאני מאוד טובה במחשבים. עברתי ללמוד תואר הנדסאי בעיצוב ותקשורת חזותית (גרפיקה), סיימתי את הלימודים, אבל ממש בסוף הלימודים התחילו לי מיגרנות קשות שאני לא רואה ל 40 דקות כל פעם. המיגרנות נגרמו בגלל הריון, והוחמרו בכול פעם שהייתי מול המחשב או עם פלורוסנטים בחדר. מאז אני לא יכולה להיות עם פלורוסנטים ליותר משעה לפני שיש לי מגרנה, או מול המחשב ליותר משעה וחצי. למרות שאני ממש טובה בגרפיקה ונהנית מזה - אני לא יכולה לעבוד בזה. ניסיתי לשנות כמה כיוונים מאז, טיפלתי בתינוקים מהבית בתקופות שונות, עשיתי צהרון, לפני 6 שנים אחרי הכוונה מקצועית הלכתי ללמוד פדיקור רפואי ומניקור ושעווה ובניית ציפורניים. ניסיתי לעבוד בזה מהבית לכמה תקופות, אבל גיליתי שאני לא ממש טובה מול אנשים, וגם אני איטית מדי ופרפקציוניסטית, אז לא ממש הלך לי. עבדתי גם בתמלול, עבודה מתסכלת מדי עם הכנסה קטנה מדי. יש לי כרגע 3 ילדים, הקטן בן שנתיים וחצי, שמרתי על תינוקות כשהילדים שלי היו תינוקות. והשנה סוף סוף הוצאתי את הקטן לגן, אז אני שוב מנסה לחפש כיוון שיכול להתאים לי. לא מסוגלת להמשיך לטפל בתינוקות. בזמני הפנוי אני כותבת ספרי ילדים למרות שלא הצלחתי לפרסם בינתיים, וגם אני לומדת שפות ע"י צפייה בסדרות בשפות שונות - קוריאנית, יפנית, סינית, ותאילנדית. אני די נהנית מהשפות ודי טובה בזה, חשבתי אולי ללמוד שפות בצורה מסודרת יותר, אבל לא יודעת אם אני בכלל מתאימה לעבודה בתור מתורגמנית. אני יודעת שאני ממש מבולגנת בחשיבה, אבל אני בעיקר תקועה בגלל הקשיים שלי בלהיות עם מחשב ופלורוסנטים. כל תגובה תתקבל בברכה.

איפה לחפש את הפתרון?

שלום דיקלה,

אני שומעת את הייאוש והבלבול שלך ולבי איתך.
את נשמעת בחורה אינטליגנטית ומוכשרת, עם יכולת לימוד גבוהה מאוד והרבה תחומי עניין. אבל עניינים רפואיים ורגשיים מונעים ממך לממש את היכולות שלך בתחום התעסוקתי.
קטונתי מלמצוא לך פתרון על גבי הפלטפורמה הזו, שעם כל הכבוד לה היא מוגבלת. כפי שאת מתארת, נשמע שהפתרון יהיה לא רק בלמצוא את המקצוע הנכון עבורך, ואני ממליצה לך (אם מותר לי) למצוא מישהו מקצועי להתייעץ איתו כדי להבין מה יושב מתחת למגבלות החיצוניות שתיארת. מה באמת מונע אותך מלהגשים את עצמך.
אם נתייחס רגע לתפקידים אפשריים, אני אנסה לסכם את מה שאת בעצמך תיארת: זה צריך להיות תפקיד שאינו דורש עבודה על מחשב, שלא ממוקד בעבודה מול אנשים, שאינו דורש עבודה אינטנסיבית ותחת לחץ אבל שכן תואם את היכולות האינטלקטואליות שלך.
מממ... לא פשוט.
אולי משהו יותר יצרני? זה יכול להיות חקלאות, גננות, נגרות, עיצוב תכשיטים או כל עיצוב אחר? כך המוצר הסופי הוא המטרה וזה לא מחייב אותך לעבודה משרדית. מה את אומרת?

למעלה