עזרה בכיוון מקצועי

עזרה בכיוון מקצועי

שלום, אני מחפש מה להתחיל ללמוד. אני אוהב מאד מתמטיקה וחישובים ודי טוב בזה, גרוע באנגלית (3 יח"ל וגם זה בקושי...) ולא מת על מחשבים. לא בא לי לעבוד בתפקידים שדורשים אסרטיביות או ראש גדול. בנוסף אני מחפש לימודי ערב.
אין לי שמץ של מושג אילו תחומי עבודה מתאימים לי... אולי כלכלה? אם כן אז איזה תחום נוסף? באיזו עבודה עובדים בניתוח שוק ההון (אם יש דבר כזה בכלל?), כי יש מצב שזה יכול לעניין אותי. בקיצור- אשמח שתפתחו לי את הראש.

shaycohen2

New member
דרושים יותר פרטים

אתה מתעניין בתואר אקדמי או הכשרה אחרת?
יש לך בגרות מלאה?
אילו מקצועות הגברת בתיכון?
איך הציונים שלך?

כשאתה מדבר על ניתוח שוק ההון אתה מתכוון למסחר בבורסה באופן עצמאי או על לימודים תיאורטיים יותר (כמו למשל תואר ראשון בכלכלה).

אם תיתן יותר פרטים, יש סיכוי גדול יותר שנוכל לעזור לך.

אנסה להרחיב

יש לי בגרות מלאה, אבל רק 3 יחידות אנגלית, כך שלאוניברסיטה כנראה לא אצליח להתקבל. אני מעוניין ללמוד תואר ראשון. אם אני מתעניין בתחום המספרים כלכלה זה הכיוון שלי? חייבים לצרף לזה עוד תחום? אם כן איזה? באילו מקצועות אפשר אחר כך לעבוד עם תואר כזה? מה הפסיכומטרי הנדרש?
תודה.

shaycohen2

New member
תשובות

"מתעניין במספרים" יכול להוביל לכמה כיוונים.
בין השאר, תואר במתמטיקה, פיזיקה, סטטיסטיקה, הנדסה וגם כלכלה. השאלה היא מה מבין אלה מושך אותך יותר.
תואר בכלכלה יכול להיות משולב עם תחום נוסף כגון מנהל עסקים ויכול גם לעמוד בפני עצמו.
בין השאר, אפשר להשתלב בעבודה בבנק או בבית השקעות, לאחר הסמכה של מנהל תיקים (נדרשת בנוסף לתואר).
הציון הפסיכומטרי הדרוש משתנה ממוסד לימודים אחד לשני. מכללות רבות לא דורשות ציון פסיכומטרי כלל.
בכל מקרה, אני ממליץ לסקור את מגוון התחומים הרלוונטיים ולקבל החלטה על סמך עניין, אפשרויות תעסוקה ועוד.

אשמח לענות על שאלות נוספות במידה ויהיו.
שיהיה בהצלחה!

shaycohen2

New member
כיוון אפשרי

אם החלטת בסופו של דבר שלימודי כלכלה זה הכיוון שלך, מומלץ להתעניין במכללת רמת גן (ראה לינק בתחתית ההודעה).
תנאי הקבלה סבירים, הטיפול בסטודנטים הוא כמו במכללה, אך התואר הוא של האוניברסיטה הפתוחה, כך שמרוויחים מכל העולמות.

שיהיה בהצלחה!

כלכלה ולוגיסטיקה

נראה לי שבאמת הכיוון הוא כלכלה. אם אלמד כלכלה ולוגיסטיקה (למרות שלוגיסטיקה זה ממש לא הכיוון שלי ולא מתאים בכלל לכישורי) אוכל אח"כ להמשיך לעבודה בתחום הכלכלה בלבד? אילו תעודות אצטרך להוציא אחרי התואר? (כמו מה שפירטת על מנהל תיקים. מה עוד אפשר?) האם לימודי כלכלה ולוגיסטיקה הם קשים? צריך הרבה אנגלית?
תודה.

shaycohen2

New member
תואר דו חוגי

זה שאתה עושה תואר דו חוגי כלשהו לא מחייב אותך לעסוק בשני התחומים. זה פשוט פותח לך מגוון רחב יותר של אפשרויות.
אם זאת, אין הכרח לעשות תואר דו חוגי אם אין שני תחומים שמעניינים אותך.
במכללת רמת גן לצורך העניין, ניתן ללמוד כלכלה כמקצוע יחיד או לחלופין לשלב בין כלכלה ואחד התחומים הבאים:
סוציולוגיה, חינוך, מדע המדינה ויחסים בין לאומיים, ניהול, תקשורת, פסיכולוגיה, חשבונאות ומדיניות ציבורית.
תעודות נוספות להן תזדקק תלויות בתחום הספיציפי שבו תבחר לעסוק. בחלק מהתחומים לא תצטרך כל הכשרה מקצועית נוספת.
מבחינת קושי- זה תלוי למה אתה משווה.
בשביל הלימודים עצמם, אין צורך ברמה גבוהה של אנגלית.

למעלה