עזרה בכבידה

• פותח הנושא rdswe
  • פורסם בתאריך

rdswe

New member
עזרה בכבידה

היי יש לי בוחן בכבידה ביום חמישי ויש לי 2 בעיות, אשמח לעזרה בהם: 1. לווין שמסתו 750kg מקיף את הארץ במסלול מעגלי. זמן המחזור של הלווין 95 דקות. מטאוריט שמסתו 250kg הנע בקו משיק למסלול הלווין ובמנוגד לכיוון תנועתו, מתנגש בלווין ושני הגופים נצמדים ונעצרים. מהי כמות האנרגיה הקינטית שאבדה בהתנגשות? הפתרון שלי: בעזרת הזמן מחזור גיליתי שמהירות הלווין היא 7612 מטר לשניה. עשיתי משוואה של שימור תנע, מכאן גיליתי שמהירות המטאוריט הייתה גדולה פי 3 ממהירות הלווין. חיברתי את האנרגיה הקינטית שהייתה ללווין ואת האנרגיה הקינטית שהייתה למטאוריט ויצא לי שסה"כ האנרגיה שנאבדה היא: 8.69 כפול 10 בחזקת 10 ג'אול. בספר יצא בדיוק חצי מזה. אני לא מבין איפה יכולתי לטעות, אשמח לעזרה, תודה.

rdswe

New member
הבעיה השניה:

אני לא מאמין שישאלו על זה בבוחן, אבל אני אשאל ליתר ביטחון... לא הבנתי את הנושא של גאות ושפל. כלומר, לא הבנתי למה זה קורה (הירח מושך את המים או כי כדור הארץ מתעוות?), ולא הבנתי למה השפל לא קורה בנקודה הכי רחוקה מהירח אלא באמצע. אשמח להסבר, תודה.

bambipoop

New member
תשובה

נניח שכדור הארץ נייח והירח סובב סביבו (הסיבוב היומי של הירח כמובן שהוא בגלל סיבוב כדור הארץ) אנחנו נבין ששני גופים אלו מחוברים בניהם על ידי קו בילתי נראה, קו זה הוא כח המשיכה. כדור הארץ כבד פי 80 מהירח כך שמרכז המשיכה יהיה קרוב יותר למרכז כדור הארץ, המרחק בערך 3000 מייל ממנו לכוון הירח. כדור הארץ והירח מסתובבים בעצם סביב נקודה זו. בגלל סיבוב זה נוצר כוח צנטריפוגלי על פני כדור הארץ. היות והארץ והירח בשווי משקל הכוח הצנטריפוגלי והשפעת משיכת הירח על הארץ יהיו בשוויון http://cgate.co.il/meteor/tide.htm.

bambipoop

New member
יכול להיות

ששואלים רק על האנרגיה הקינטית של הלווין ולא הלווין והמטאוריט? יכול להיות ששכחת שהמשוואה של אנרגיה קינטית היא חצי מכפלת המסה בריבוע המהירות?

למעלה