עזרה ביצירת ADVENTURES

itaym02

New member
עזרה ביצירת ADVENTURES

למי שזוכר מתקופת הC64 היו משחקים שנקראו בשם כולל ADVENTURES. הייתה משימה שעליכם היה לבצע. כל המשחק היה מורכב מתמונות סטאטיות. הניווט בין התמונות (מסכים) נעשה אך ורק בעזרת פקודות טקסט, וכך גם כל פקודה שניתנה לגיבור. דוגמאות: attack orc pick up sword push button וכו וכו. אני מנסה לעצב כזה משחק כרגע על פלטפורמה של C#. האם מישהו מכיר אלגוריטם טוב לעיבוד פקודות טקסט (ראה דוגמה). תודההה

Ultra Spidey

New member
ננסה לעזור..

למרות שהניסיון שלי בC# לא כ"כ רחב (סקריפטים לUO), הנה משהו להתחיל איתו: התוכנה תחכה לקליטת STRING מהמשתמש ותחלק אותו למילים (לולאה שבכל פעם בודקת אם האות שעכשיו מתמקדת בה היא רווח, אם כן אז יש מילה חדשה). את המילה הראשונה תשווה למילה מהמאגר (ATTACK, PUSH, PULL, WEAR וכד'..), אם קיימת אז תמשיך למילה הבאה ותבדוק האם הדבר אפשרי. אם לא קיימת אז תציג שגיאה.

itaym02

New member
תודה על התשובה ולאן מכאן...

תודה. זו התחלה טובה - אני מנסה לבנות אלגוריטם שיהיה תקף לכל המסכים, ולא משהוא שעבור כל מסך אני אצטרך לבנות מחדש את הערכים שלו. מה שנתת זה כיוון טוב. יש למישהו רעיון איך להמשיך? אני צריך אלגוריטם, לא ממש זקוק לקוד בC#, לכן אין חשיבות אם יודעים C# או לא.

ekampf

New member
מכיר פרולוג?

פעם עשיתי משהו עם פרולוג וזה ממש פשוט לעשות את זה... צירפתי לינק למדריך של פרולוג. אם תסתכל למטה ב-Appendix יש דוגמא בשם nani search שזה בעצם משחק adventure זעיר :) בנוסף, יש פרוייקט בשם C# שיודע להמיר פרולוג ל-C#. אף פעם לא השתמשתי בזה אבל זה שווה בדיקה.

למעלה