עזרה ביצירת דמות

Serpent Axis

New member
עזרה ביצירת דמות

לכל מי שמכיר את V:TM וגם לאלו שלא כל כך, אשמח לעזרה קטנה בקשר לשני דברים אצל דמות שאני עומד לשחק. ראשית, סיפור הרקע שאני לא מצליח לארגן כמו שצריך משום מה ושנית הסטטיסטיקות שלו שלא כל כך מסתדרות לי. נתחיל ברעיון שלי לדמות: דמיאן לבלנק (Damien LeBlanc) היה נער חביב שגדל כבנו הבכור של עורך דין מצליח בניו אורלינס, לואיזיאנה. שנות ילדותו עברו תחת עינו הביקורתית של אביו וחגורתו, במידה ודמיאן לא הכיר בסמכותו או הראה סימנים של חוסר-משמעת. בהגיעו לגיל 18, מלחמת ויאטנאם חיכתה לו במקום הקולג' המפואר עליו בנה אביו של דמיאן. הבחור הצעיר חש חובה לצאת למלחמה והחלטתו זו של דמיאן להתגייס אכזבה את אביו וקיררה את יחסיהם עוד יותר ממקודם. הטירונות של חיל הנחתים הייתה ארוכה וקשה עבור דמיאן, למרות שהוא מצא חברים חדשים (ויריבים חדשים) - ולשם שינוי יחסיו לא נקבעו על ידי מעמד חברתי כלשהו - אבל הוא היה נחוש בדעתו לעבור אותה בהצטיינות. מפקדיו של דמיאן שמו לב במיוחד ליכולתו להוות השראה ודוגמא לאחרים, שמירתו על משמעת עצמית גבוהה והפגנת נחישות יוצאת מן הכלל. למרות שדמיאן, מהיותו רק אדם ועוד אדם צעיר, חווה רגעי משבר לא קלים בזמן האימונים המפרכים והיחס המכפיש של המפקדים, הוא דאג לשמור אותם לעצמו ואף לא הזכיר אותם במכתביו מחשש לא מוסבר שמישהו אולי יקרא אותם וידווח עליהם לממונים עליו. עם סיום תקופת האימונים של דמיאן המוראל שלו גבר, עובדה אותה זכר היטב כאשר עלה למטוס שהטיס אותו אל מחוץ לארה"ב בפעם הראשונה בחייו. חרף כל האימונים, דמיאן לא היה מוכן להתמודדות עם הזוועות של המלחמה. הוא איבד חברים בדרכים נוראות בהיתקלויות אקראיות בג'ונגלים וחורבות ערים, הוא ראה את סבלם של אזרחי ויאטנם ושל שאר החיילים, הוא היה עד לטירופו ההולך וגודל של הקצין הממונה עליו ונשאר מפקד זוטר בודד עם שני צוותים קטנים של נחתים בלבו של ג'ונגל עוין כשעליו להוביל אותם לבטחון - שלא לומר, לנצחון - דרך הסביבה הבוגדנית, מארבים אקראיים ומלכודות קטלניות ששוכנות נסתרות סביבו. דמיאן הצליח להוביל את החיילים שלו לכיבוש מהיר של יעד אסטרטגי חשוב במקום של מחנה אויב בג'ונגל שנקרא ע"י החיילים של דמיאן בשם הקוד הלא רשמי "גבעת הארורים". דמיאן נותר במקום עם צוות קטן המונה פחות משישה חיילים, ביניהם שניים פצועים קל. נסיונות חוזרים ותכופים של האויב לכבוש מחדש את המקום אילצו את דמיאן להילחם עם תחמושת אוזלת, חיילים פצועים, תנאי הגנה מכפירים וללא אספקה. מזלו שיחק לדמיאן וכוח חילוץ אמריקאי הגיע למקום כשנותרו רק שני חיילים - דמיאן וחייל אחר שכולם קראו לו "סקלטר" - לאחר שחזר הביתה מהמלחמה, זכה דמיאן לאותות ומדליות שונות אבל הן לא פיצו על זוועות המלחמה או על אובדן חבריו. הם גם לא הקלו על קבלתו בבית הוריו, אביו, שהתמנה בזמן המלחמה לשופט, התייחס לדמיאן בזלזול גובר על חזרתו מלחימה כושלת ולא נחוצה. הוא כינה אותו "צלבן עיוור" ואכן, דמיאן חזר לארה"ב כשהוא מנופץ-אשליות (Disillusioned, סלחו לי על התרגום). אך תחושת החובה שלו והמסירות לצדק הפיחו תקווה בלבו של אביו. אביו ציפה שדמיאן יחל בלימודי חוק ומשפטים בקולג' יוקרתי וילך בדרכו של אביו ויהפוך לעורך דין. אביו, דורש ונוקשה ככל שיהיה, דאג להזמין חברים ותיקים מהמשרד בו עבד לארוחת ערב כדי להכיר לדמיאן את גרייס, בתו של אחד מעורכי הדין הנוכחים, בכוונה ברורה לחזק את משיכתו של בנו לחוק ומשפט. דמיאן וגרייס מצאו חן זה בעיני זו מהרגע הראשון שנפגשו בו והוא מצא בה נחמה מהעולם האפל אותו הכיר בויאטנאם. מכאן והלאה אני רוצה שדמיאן: * יתגייס לאקדמיה המשטרתית, בניגוד לציפיות אביו. *ימצא את עצמו במהרה משרת ביחידה המשטרתית המיוחדת או בתפקיד בעל אחראיות שדורש מיומנויות חקירה ובילוש או אולי בVice Squad או אף גיוס לFBI. * יאלץ להתמודד עם מות אביו וגירושין מגרייס. *ימצא את עצמו בלבו של מצור מתמשך של השבת על העיר בה הוא נמצא כרגע. * לשלב את טקסי היצירה שלו (חשבתי שאולי הוא ימונה כשומר על שריון או חפץ אחר שמיוחס לקין כחלק מהטקס). בסופו של דבר, דמיאן מפגין תכונות וכישורים שיימשכו את היד השחורה לגייס אותו. לאחר שנות האימונים והחניכה שלו הוא מפגין נטייה לצד הרוחני של התת-כת ומאמץ את הדרך של קין. חלק מסיפור הרקע שלו כולל את שליחתו לעיר בשם פורט ווינדפקס, שמנהיגותה וחלק מחברי השבת בתוכה הם גם חברים ביד השחורה, בכדי לוודא שהעיר לא תיפול לשחיתות האינפרנליסטית שגבתה את העיר הקודמת שחברי היד השחורה של פורט ווינדפקס. להלן הסטטיסטיקות שלו, עם שתי הערות לפני כן: 1. תהליך יצירת הדמות נעשה על פי הGuide to the Sabbat והוא שונה במעט מהתהליך המתואר בספר הליבה. כמו כן, הספר הנ"ל מתאר גם חלק מהתכונות המוצגות כאן שאינן מתוארות בספר הליבה. תכונה אחרת, בשם Art of Memory, מתוארת בספר ההרחבה Caine's Chosen: The Black Hand (אותו אני לא ממליץ לשחקנים לקרוא, אלא אם כן אתם רוצים להרוס לעצמכם חלק מהמיסתורין או שאתם באמת מסוגלים להפריד את הידע שלכם מהידע של הדמויות שלכם). 2. נקודה אחת ביכולות Fire Dancing, Linguistics, Sabbat Lore ו- Vampire Lore הן "חינמיות" לפי המנחים של המשחק עבורו הדמות נוצרה.
Sire: Ulysses James Bruce Nature: Fanatic Demeanor: Eye of the Storm Clan: Ventrue antitribu Generation: 12th Embrace: 1983 Apparent Age: Mid-20s Physical: Strength 3, Dexterity 3, Stamina 2 Social: Charisma 2, Manipulation 3, Appearance 2 Mental: Perception 4, Intelligence 3, Wits 3 Talents: Brawl 2, Dodge 2, Intimidation 3, Leadership 2, Streetwise 3, Subterfuge 2 Skills: Art of Memory 1, Drive 1, Firearms 1, Fire Dancing 1, Melee 1, Security 1, Stealth 1 Knowledges: Academics 2, Black Hand Lore 1, Camarilla Lore 1, Investigation 4, Law 2, Linguistics 1, Sabbat Lore 1, Vampire Lore 1 Disciplines: Dominate 1, Fortitude 2, Presence 1 Backgrounds: Black Hand Membership 1 Virtues: Conviction 2, Instinct 2, Courage 4 Morality: Path of Caine 4 Willpower: 6​
במקור לדמיאן היו נקודות בתכונות Alertness ו-Athletics, שהן מאוד חשובות לו, אבל לא היו לי בסוף מספיק נקודות לחלק לאחר שינויים בסטטיסטיקות. כוח הרצון שלו גם היה גבוה יותר (8) ואני בהחלט לא מרוצה מדירוג כוח הרצון הנוכחי שלו. אשמח לעזרה להשיב לדמיאן את גדולתו בלי לפגוע בכישורים החינויים שלו (חקירה, חכמת-רחוב, מנהיגות וכו'). אשמח גם להערות והארות נוספות.

Nihau

New member
שאלות מנחות

1. האם דמיאן אמור לזכור בפרטי פרטים את כל מהלך חייו לפני ההתערפדות? הרבה יותר קל לשחק ערפד שלא זוכר את חייו כאדם. 2. מי שרגיל למשטר צבאי ימצא באזרחות משטר דומה של דרגות ופיקוד בכוחות המשטרה, הוא יכול לעבוד במגוון של מקצועות שדורשים יכולות לחימה פיסיות- מבאונסר בפאבים ועד מפקד כוח חלוץ של הימ"ם. למה דווקא זה נראה לך שלב קשה ביצירת הדמות? זה כמעט מובן מאליו. אולי הוא יכול לקבל הזמנה מיוחדת מהמשטרה שמחפשת לוחמים מובטלים לאיוש תפקידי פיקוד ולחימה ואולי הוא יפוטר מהמשטרה בגלל תופעת הלם קרב שאובחנה כאליומת יתר- מה שיכול בקלות להסביר גם את הגירושין. 3. לפי האופי המתואר עד כה יש לך דמות שמזכירה לי פאלאדין מודרני... לוחם נאמן לארצו בעל מוסר גבוה ונקיפות מצפון קשות מתקופת המלחמה בעל אופי חזק מספיק להתנגד לאביו הדומיננטי מגיל אפס... למה שדמות כזו תסכים לקבל על עצמה את הקיום הערפדי? אחרי הכל הוא לא שאפתן מספיק כדי להתקדם בזמן המלחמה בשטח מעל לאותו מפקד מטורף שהיה אחראי עליו אבל נחוש מספיק לחיות ונאמן מספיק לחבריו כדי להחזיק באותו נ"צ צבאי למרות היותו בעומק שטח האויב ולמרות חולשה עצומה מספרית. 4. לא ברור לי הקטע עם המצור ואיך זה קשור לדמות בעצם. 5. האם הוא חייב להתערפד מתוך כוונה ברורה ואמיתית של הsire שלו או שהוא יכול להתערפד בטעות או בהיסח דעת? לגבי הנתונים הטכניים אין לי יכולת לעזור. בהצלחה

Serpent Axis

New member
תשובות

1. כן, בהחלט. דמיאן אמור לזכור את חייו הקודמים - שימי לב שלא רשמתי נובלה שלמה לפרטי פרטים אלא את האירועים המשמעותיים ומהלך חייו הכללי שהשפיעו ועצבו את אישיותו. יש לי כבר ערפד שלא זוכר את חייו הקודמים, אבל בקשר לדמיאן - חשוב לי שיהיה לו רקע ושהוא יזכור אותו, דמויות בלי רקע זה תירוץ נחמד להשתולל בתור ערפד "run of the mill" (אם יש כזה דבר בכלל אצל ערפדים) אבל כשמדובר בחבר ביד השחורה, רקע וזכרונות זה כמעט חובה. 2. למה זה קשה? כי אני לא רוצה שהוא יהיה משהו פיסי-לוחמני, דמיאן אמור להגיע לתפקיד של חוקר כלשהו. יהיה לי קצת קשה לכוון אותו לאף-בי-איי (כוונתי המקורית). את הגירושין זו לא בעיה להסביר, הם יכולים גם פשוט לא להסתדר אחרי תקופה מסוימת. 3. נאמן לארצו? לא ממש. כמו שכתבתי הוא חזר מנופץ-אשליות בכל הנוגע לאידיאולוגיות פוליטיות ולמלחמה הספציפית הזו. הוא התגייס למשטרה\אף בי איי כי הוא רוצה את הסמכות והכוח להתמודד עם פושעים ולהגן על החברה סביבו. למה שדמיאן יסכים לקבל על עצמו את הקיום הערפדי? אחת האפשרויות שחשבתי עליה היא השראה מאחת הדמויות שמופיעות בספרי WW - כישוריו של דמיאן יבואו לתשומת ליבו של ערפד מהקמרילה שישעבד את דמיאן בתור Ghoul בעוד שערפד מהשבת ימצא אותו ויציע לו פתח מילוט והזדמנות לנקום בקמרילה המנוונת. אפשרות שנייה היא שהsire יימשך מסיבה כלשהי לדמיאן ולכישורים שלו לאחר שדמיאן יעבור משבר כלשהו ויציג בפניו את האפשרות לבחור בהפיכה לערפד, כשהוא יציע לו (כמיטב הפאנאטיות של השבת) את האפשרות "לעצור את הפושעים הגדולים מכולם" (הלא הם, האנטדילוביאנים, מייסדי השבטים, הערפדים העתיקים שחזרתם המנובאת תביא את סוף העולם כפי שאנו מכירים אותו) ולקחת חלק במורשת המפוארת של האנטי-שבט ונטרו ואת מקומו הראוי לצדו של קין כשהלה ישוב למשול בעולם. זה דווקא החלק שפחות מטריד אותי, דמיאן עלול דווקא לאהוב את חיי הערפד - או לפחות להכיר בתועלתניות שבהם. שימי לב לארכטיפ הטבע שלו - Fanatic - אני מתכנן שדמיאן יהיה מאוד רציני ב"מסע הצלב" שלו נגד האנטדילוביאנים והקמרילה. 4. כשהשבת מטילים "מצור" על עיר כלשהי זה מספק הזדמנויות מדהימות לדמויות חדשות לצוץ (כי הם נוטים לאמץ בשביל "המאמץ המלחמתי") וגם זו הזדמנות לדמיאן להיות עד למאבק בין השבת לקמרילה וזה יכול להשפיע עליו הרבה (במיוחד אם הוא לא הפך לערפד ע"י השבת אלא דווקא על ידי הקמרילה - ואז השבת הם אלו שנתנו לו את הסיבה הזו להמשיך בקיום הערפדי). 5. ערפד לא יכול להפוך לערפד כי הוא נתקל במישהו במועדון או שכח לשים קונדום. זה תהליך שחייב לקרות מתוך מאמץ מודע של ערפד אחר.

Super Monkey

New member
תאים רדומים וחורים שחורים

אני יכול לתת מספר עצות לבניית הדמות על סמך חוויות שלי מהשירות הצבאי והעובדה שכל חברי גם שירתו ביחידות קרביות ולכל אחד מסלול חיים שונה בעקבות החוויות שלו. 1- לא כל אחד חייב להיות קצין. חייל בהחלט יכול להיות סמל מחלקה או מ"כ מעולה ולתפקד נהדר במצבי לחץ או במלחמה שאינו מאמין בה מבלי להיות קצין. הוא עושה זאת כי מתוך תחושת מחוייבות לקבוצת החברים המצומצת שלו אשר משרתת איתו. הוא אינו מתפקד מעולה כי "המשימה מעל לכל" אלא מותך קו מחשבה של "אני חייב לעבוד חכם כדי להוציא את החיילים שלי מפה בחיים". אנשים מהסוג הזה בדרך כלל יש להם בעיה עם סמכות, אבל הם יביעו אותה בצורה פאסיבית. אני למשל לא יצאתי לקורס קצינים וגם לא אהבתי אותם במיוחד כי ראיתי בהם טיפוסים נאלחים ואינטרסנטיים שדואגים לקידום האישי שלהם יותר מאשר לעשות את העבודה כמו שצריך. לעומת זאת קיבלתי 4 אותות הצטיינות שונים על תפקודי בתור מש"ק, בינהם מצטיין נשיא. יש לי סלידה מהצבא בתור מערכת ועם זאת אני עושה כל שנה לפחות 30 ימי מילואים, כי אני מרגיש מחוייבות לחברים שלי לצוות. 2- לא כל חייל שעובר חוויות קשות במלחמה חוזר הביתה וכמו בסרטים שוקע בטיפה המרה והולך לגור בקרוואן עם הכלב שלו באמצע המדבר. הרבה חבר'ה פשוט ממשיכים בחיים שלהם. אז נכון שיש לי חבר שאחרי 3 שנים בשטחים הוא נסע שנה לאיזה אשראם בנפאל ונשרט לגמרי מהסמים אבל זה בכלל לא מדגם מייצג. איבדתי חברים במהלך השירות שלי, חלקם מול העיניים. ילדה קטנה מתה לי בידיים בחדירה של מחבל ליישוב חרמש ובכל זאת אני הלכתי ללמוד בטכניון, יושב וצוחק עם חברים בפאב בימי שישי ואין לי שום בעיה לחיות את החיים שלי כרגיל. מה כן השתנה? הפרספקטיבה שלי לגבי חיים ומוות. אני אדיש יותר. 3- המשטרה היא ארגון מאוד שונה מהצבא בתכלית. בעוד רוב הכישורים הנדרשים ממך בצבא הם מקצועיים והדגש הוא על כושר פיסי וחשיבה אסטרטגית, במשטרה הדגש הוא על אנשים ויחסים בין-אישיים. חייל טוב הוא מכונת מלחמה שיודעת לירות מדוייק למטרה, מפקד טוב הוא אסטרטג מבריק - שוטר/בלש טוב הוא מישהו שמסוגל להתחבר אל הצד הרע של האדם ולהבין איך הוא עובד. שוטר טוב צריך להבין אנשים וכך לצפות את צעדיהם ולדעת איך לעצור אותם בטרם הפשע בוצע, לגלות מי ביצע פשע לאחר המעשה ולדובב אנשים כדי להשיג מידע. אנשי צבא בדרך כלל לא יודעים לעשות את זה. למעשה, מי שמסתייג ממלחמה מתוך ההבנה שבסופו של דבר "כולנו בני אדם" - יהיה שוטר יותר טוב. הוא יבין שההבדל היחיד בינו לבין הפושע הוא הנסיבות בהן החיים של שניהם התגלגלו והובילו אותם לכיוונים שונים. כך הוא יוכל להתחבר באמצעות הרוע שנמצא בתוכו או הרוע שמניע את מעשיו של הפושע. מלבד זאת, בעוד מלחמה בין ארצות היא עניין שרג גורם לפגיעה בשני הצדדים. מלחמה בפשע, אפילו שנעשית באמצעים לא כשרים תמיד, מטרתה היא למנוע פגיעה של חפים מפשע על ידי אלו רוצים לפגוע בהם. כלומר, ממש אין סתירה בעובדה שהדמות שלך חזרה מהמלחמה, ראתה את מערכת המשפט האמריקאית, שאביו הוא חלק ממנה, כושלת במתן צדק, ראה נוער מתדרדר לסמים ופשע והחליט להירתם למאמץ ולעזור להילחם. 4- מצור של הסאבאת'+מוות+גירושים יכולים ללכת יד ביד. דמיאן התגייס בתור סוכן מיוחד של הFBI ביחידה ללוחמה בסמים. ארגון סודי התחיל בצורה מאסיבית להשתלט על סחר הסמים באיזור ודמיאן נתקל בשחיתות בתוך הבולשת (ההשראה היא מהסרט "שנת הדרקון"). כמובן שהוא רב עם כולם ומתחיל לפעול נגד הממונים עליו (מושחתים,כמובן). הקרע הכי רציני עם אביו יכול להיות כאשר דמיאן עוצר סוחר סמים כבד ואביו משחרר אותו. מסתבר שהאבא גם היה ברשימת נוטלי השוחד והויכוח הסוער גורם לאבא להתקף לב. הוא מת לדמיאן בידיים, ולמעשה אין אף פעם תהליך של סגירת מעגל בינהם. הוא ממשיך בחקירה ומסתבר שהסאבאת' הם אלו שמאחורי הפצת הסם החדש (עוד תוכנית מגלומנית של איזה ז'ימיסי למכר את בני האדם לסמים ואז להשתלט על העולם). המלחמה מתדרדרת במהירות למאבק מזויין, חיסולי שוטרים וכו'... הלחץ בעבודה משפיע על דמיאן ועל הנישואים שלו לגרייס. לאחר שאיבד שוטר מהצוות שלו במעצר על מחסן סמים ולילה ארוך בפאב הוא אף מרים את היד על אישתו - מה שגרם לה פשוט להסתלק ולשלוח אליו טפסי גירושים כעבור כמה זמן. הוא אף פעם לא הפסיק לאהוב אותה, למרות שהחליט לנתק מגע. 5- "התערפדות" - דמיאן ממשיך במאבקו מול המשטרה המושחתת והסאבאת'. מתחילים לחלחל אליו כבר סימנים שמדובר בכוח שאינו טבעי (ערפדים?). הוא מקבל אזהרות מכל העולם ואחותו להפסיק בחקירה ולרדת מהרעיון (כולל פריצה לבית של גרושתו ואונס ברוטלי שהיא עוברת). הוא מסרב לשמוע, ולכן מעיפים אותו מהמשטרה כי הוא קרוב מדי. בסצנה הוליוודית הוא מחליט לצאת אל אחוזה נטושה ששם הוא שמע שהערפד נמצע עם מלא כלי נשק בנסיון לחסל אותו. הערפד יודע שהוא מגיע ומחכה לו. הוא מסביר לו את הדוקטרינה של הסאבאת' ומצליח לשכנע את דמיאן סופית שהאנושות מושחתת וכי עליו לעזוב את העולם מאחוריו ולהצטרף אליהם אל "מלחמת הקודש" מול בני האדם, אשר זמנם הולך ותם. עוזר?

Serpent Axis

New member
הצעות מעולות

צר לי על חבריך ועל הילדה הקטנה. הצעת הצעות מעולות. אהבתי במיוחד את 4 ו-5 ואני בהחלט אאמץ את הגישות וההשפעה שהצגת ב1 ו2 בעבור דמיאן. אולם בקשר ל2, חשוב לזכור שמלחמת ויאטנאם בסופה החזירה לארה"ב הרבה חיילים במצב דומה לזה של דמיאן (במקרה, אני מכיר אחד מהם באופן אישי וישבתי איתו לכוס קפה לא פעם). מה גם שזה רק הגיוני שמלחמת ויאטנם בעולם האפלה הייתה הרבה יותר מזעזעת ונוראית ממה שהמלחמה האמיתית באמת הייתה. תוסיף את האווירה של סין סיטי ותן לקובריק לצבוע את כל העניין. נ.ב - שתי נקודות בקשר לערפדים: 1. ערפדים לא ממש שולטים בדברים בעידן המודרני (וגם בעידנים קדומים יותר), הם יותר מרוויחים מהלשפיע על דברים מאחורי הקלעים ולדאוג שמישהו אחר מסתכן במקומם. לפחות הערפדים של הקמרילה... אבל בכל אופן, אני חושב שזה הרבה יותר אפקטיבי אם זה דווקא איזה ערפד צעיר מהקמרילה שאחראי לכל העניינים האלה והשבת באים לעצור אותו - וסוחפים איתם את דמיאן (אולי מחוסר ברירה?). "מלחמת הקודש" של השבת היא נגד האנטדילוביאנים והקמרילה (לפי השבת, הקמרילה הם הכלים של האבות). האנושות, לפי האידאולוגיה של השבת, היא עדר ילדיו של שת והערפדים, כילדיו של קין, מתאימים למשול ולרעות אותם. אבל המלומדים בכתבים והנבואות העתיקים יספרו לך גם שהשבת - "חרבו של קין" - מתכוננת לחזרתו המנובאת של קין למשול על העולם בעצמו (שים לב לתואר של מנהיג השבת - Regent, כלומר הוא מושל בהעדרו של השליט האמיתי).

למעלה