עזרה בחשמל

Veritas2

New member
עזרה בחשמל

1. (קובץ מצורף) מצא את הפוטנציאל והשדה החשמלי בכל אחת מהנקודות הבאות(A B C D) לא הבנתי כל כך את הפוטנציאל אבל אשמח לקבל פעם אחת ולתמיד הסבר מפורט למציאת הפוטנציאל בכל נקודה ושדה, פשוט זה קשה לי להבין מתי לוקחים את הרדיוס הגדול ולמה במעטפת האמצעית יש מינוסים כתוצאה מזה שאני שם בכדור +Q ובקליפה האחרונה עוד Q ואז אמור להיווצר בקליפה האמצעית -Q ... למה זה ככה? למה אני אמור להתחשב במטען שם (בשכבה האמצעית) כשאני לוקח פוטנציאל על נקודה A למשל,? 2. כדור מוליך שרדיוסי R1=6CM טעון במטען q=2*10^-8 עוטפים את הכדור בכדור מוליך חלול שרדיוסו R2=10CM כך שמרכזי שני הכדורים מתלכדים כתוצאה מהשראה אלקטרוסטטית נוצר בכדור החיצוני מטען מושרה השווה בגודלו למטען הכדור הפנימי מאריקים את הקליפה , חשב את השדה החשמלי והפוטנציאל בנקודה במרחק שלוש סנטימטר מהמרכז ,8 סנטימטר ו12 סנטימטר 3.השראה אלקטרוסטטית , מה זה? האם בתרגיל ה1 הסיבה לכך שנוצרת שכבה של אלקטרונים -Q זה בגלל השראה? אם כן למה? 4. אם נתון לי שיש מוליך והוא מתחלק לשלוש שכבות אז זה אומר שהשכבה אחת היא מנוגדת לסימן השכבה השניה(מבחחינת המטענים)? כלומר השכבה האמצעית הראשונה היא פלוס Q , והחיצונית גם +q, זה אומר שהפנימית ביניהן היא מינוס? ואם כן כמה היא שווה? -Q או -q?

Veritas2

New member
למה לא עונים לי?

ולכולם כן ?

Rus Almighty

New member
סבלנות

1-כדי לחשב פוטנציאל בנק' מסוימת אתה צריך לבצע אינטגרל על השדה מאינסוף(פוטנציאל 0) עד הנקודה ומכאן אם אתה לוקח נקודה בתוך קליפה אתה צריך להתחשב ברדיוס ומטען של הקליפה. 2-הפוטנציאל על הקליפה המאורקת הוא 0 ו המטען הוא -q ומכאן אתה יכול לחשב את כל השאר 3- יותר נכון זה מה שקורה ב-2 כאשר מטען חיצוני גורם להתפלגות מטענים על מוליך זה השראה אלקטרוסטית. 4-זה תלוי מקרה

Veritas2

New member
תגובה

1. לא ממש הבנתי, תוכל אולי להסביר בדרך אחרת? 3. מה זאת אומרת שמטען חיצוני גורם להתפלגות מטענים על מוליך? אני לא מבין איך זה קשור... המטען עם המינוס לא נכנס לשם כדי לאזן את המוליך כדי שהשדה יהיה אפס? זה מה שהמורה אמר אבל זה לא הגיוני כי זה לא מאפס! 4.מה זאת אומרת תלוי במקרה? נגיד ויש לך מקרה כללי כמו שתיארתי: אמצעי +Q אחריו ריק אתה לא יודע, ואחריו השכבה הכי חיצונית היא +q ... אי אפשר ישר להסיק שבאמצע יהיה מינוס? תודה וסליחה אם אני מציק פשוט יש מבחן מיד אחרי החג... וחשמל זה לא התחום שלי כמו שאתה רואה...

Rus Almighty

New member
הבהרות

1- שדה הוא נגזרת של פוטנציאל ולכן פוטנציאל הוא אינטגרל של השדה, פשוט חשב אינטגרל של שדה של קליפה מאינסוף עד הנקודה שלך, השדה הוא KQ/R^2 3- המטען מתפלג כך שהשדה בתוך המוליך יהיה 0 ובמקרה של הארקה המוליך נותן או לוקח מטענים מכדור הארץ כך שגם הפוטנציאל יתאפס. 4- מה זה שכבות מוליך? הן מחוברות? המוליך יכול להיות טעון אז לא בהכרח שסה"כ מטען הוא 0 כמו שציינת

למעלה