עזרה בחקר תרבות הBDSM

algirl

New member
עזרה בחקר תרבות הBDSM

שלום וערב טוב לכולם

אני מגיעה לפורום זה במטרה לימודית ועל מנת לקבל מנת ידע מקצועית .
אני סטודנטית לעיצוב והתחלתי פרוייקט שעוסק בפטיש .
אני לא בקיאה בתחום ואשמח מאוד לשמוע הסברים /נקודות מבט שלכם / כל דבר אחר שתרצו .

אני אשמח לשמוע :
*במה מתבטא הפטיש (לא דווקא שלכם ספציפית ) ? סוגי פטיש ?
*האם זה משהו שגם בולט בחזות היומיות שלכם ? (מראה, לבוש וכו)
*איזה אביזרים הייתם מתים /משתוקקים שתמיד יהיו לכם בשלוף , בתיק ?
*איזה אביזרים הייתם רוצים שיהיו ? (אביזרים חדשים /פנטזיות)
*איזה נעל תמיד חלמתם עליה ? תיק ?
*תיקי סאדו/פטיש- יש דבר כזה ? קיים? ואם לא איך הייתם מדמינים אותם ?

אשמח לכל תשובה / מסר/מידע

תודה רבה

אנה מיי

New member
חחחחח מוכנה לנסות לענות לך אבל לא בטוחה שאני מספיק יצירתית

*במה מתבטא הפטיש (לא דווקא שלכם ספציפית ) ? סוגי פטיש ?
פטיש מתבטא בהרגשת צורך או כמיהה. אני מאמינה שזה מאוד משתנה ברמה. יש כאלה שזקוקים לפטיש על מנת להגיע לכל גירוי מיני ויש כאלה שפשוט נאחזים בו ומשתמשים בו לעיתים קרובות.
*האם זה משהו שגם בולט בחזות היומיות שלכם ? (מראה, לבוש וכו)
בחזות היומית שלי אני מאמינה שאני מקרינה מיניות יותר מהרבה נשים אחרות, אבל אדם ללא זי'ה לעולם הBDSM לא יקשר בכלל.
*איזה אביזרים הייתם מתים /משתוקקים שתמיד יהיו לכם בשלוף , בתיק ?
שאלה קשה. לא ממש משתוקקת לכלום שיהיה זמין אולי חוץ משמן סיכוך.
*איזה אביזרים הייתם רוצים שיהיו ? (אביזרים חדשים /פנטזיות)
על זה אני מבטיחה להקדיש חתיכת מחשבה ולתת לך תשובה, אבל הדבר היחידי שעולה לי לראש הוא איזה מכשיר שנותן לך את היכולת לראות מזוית הראייה של הפרטנר שלך. כמו איזה מצלמת קסדה :)
*איזה נעל תמיד חלמתם עליה ? תיק ?
אני חולמת על תיק שראיתי בברלין כבר חודש וטרם מצאתי. גדול, קשיח ומלקה שחורה.
*תיקי סאדו/פטיש- יש דבר כזה ? קיים? ואם לא איך הייתם מדמינים אותם ?
בדיוק כמו התיק המהם שראיתי!

מוטרפת19

New member
אנה

והשאלה הנדרשת... למה לא קנית את התיק??!!??!!
אני הייתי קונה שניים.. גם באדום:)))

algirl

New member
תודה ! עזרת לי המון !

תודה אנה מיי
&nbsp
עזרת לי באמת המון ! יש דברים שאולי נראים לך כברורים וקטנים אבל בחיים לא הייתי מעלה בראשי וזה באמת נתן לי השראה / עוד רעיונות
&nbsp
תודה :)

A לוןA

New member
האמת

אני לא רוצה להישמע כלא מכניס אורחים, אז אני רק אציין שההודעה הזו גרמה לי להרגשה לא ממש נעימה- כאילו באו לבחון את ה"מוזרים האלו". אני מניח שזו לא היתה כוונתך- ועדיין.
בכלל, רוב הפרוייקטים (שיצא לי לראות) ולקחו את הבדסמ כמוטיב נראו כמו הסטראוטיפ הונילי על בדסמ- וזה נע בין עיקום אף למשיכת כתפיים. אני תוהה אם שלך יהיה אחרת :)
&nbsp
מעבר לזה שאין לי ממש מה לתרום בנושא- רוב תחום האופנה הפטישיסטית מתרכז בצד הנשי של העניין- תיקים, תכשיטים, מחוכים, מגפיים וכל היתר.
רק דיוק קטן לשאלתך-
בדסמ עוסק בשליטה. פטיש הוא הגדרה כללית למתן משמעות ארוטית לחפץ או איבר שאינו נחשב מיני. אין שום קשר מחייב כזה שמי שעוסק בבדסמ יהיה בעל פטיש כלשהו, או שמי שיש לו פטיש יעסוק בבדסמ. אלו שתי משיכות שונות- שלעיתים דרות בכפיפה אחת אצל אותו אדם. הפטישים הנפוצים הם- לבני נשים, נעלי עקב, כפות רגליים, קעקועים, בגדי עור/ליטקס/ויניל
&nbsp
בקשר לשאלות האחרות-
אין לי פטיש חד משמעי
זה לא בולט בחזות היומיומית שלי
אין לי שום אביזר שאני לא יכול בלעדיו (תמיד אפשר לאלתר). כנ"ל לגבי פריטי אופנה אחרים.
ובענייני תיקים וכאלו- בזמנו כשחיפשתי תיק צעצועים היתה לי בעיה למצוא תיק שהקיין לא יתעקם בתוכו.

אה תודה עדיין לומד

UltraL

New member
רעיון לעסק

תיק שאפשר לקחת כלים ארוכים כמו קיין (cane) או שוט סוסים (crop) , משהו כמו מטר אורך ולא ניתן לקפל.

algirl

New member
הסבר , חידוד ותודה

Aלון היקר

קודם כל אני מצטערת אם נתתי הרגשה לא נעימה בהודעה שלי ! השתדלתי מאוד לכתוב את ההודעה בצורה פוליטקלי קורקט .
שנית אני מבטיחה לך שזה ממש לא ממקום של "לבחון את המוזרים האלו " - בעיני זה תחום /פטיש/או כל שם אחר מדהים ומרתק !

עסקתי בפרוייקט קודם כבר בסאדו-מאזו ואני מבטיחה לך שזה לא נפל לסטריאוטיפ ! בפרוייקט הקודם פשוט לא יצא לי לדבר עם אנשי סאדו מאזו .

הפרוייקט הזה צריך להכיל גם צד מעט פרקטי ולכן גם אני רוצה לשמוע ממכם מה הייתם רוצים .
אני לא מחפשת לעשות "תיק שחור ויניל " אלא תיק שידבר בשפת הסאדו ויהיה גם שימושי לתחום ! מתוחכם !

וגם במה שכתבת מאוד עזרת לי ! (ההבדל בין בדסמ וגם על הקיין וגם על הבעיתיות שלא הצלחת למצוא תיק בשבילו )

בכל מקרה אני אשמח לשמוע עוד מידע או כל דבר אחר

תודה ענקית

אז הנה כבר מינוח שצריך לתקן קצת:

בדסמ, לא סאדו מאזו. סדיזם ומזוכיזם הם רק חלק מהעולם הבדסמי, ולפעמים חלק קטן מאוד.
יתרה מזאת - יש בדסמים שלא מתעסקים כלל עם כאב, אלא רק עם שליטה-כניעה וכל מה שקשור אליהן (קשירות, משמעת ,ציות וכו').
במקרים רבים - גם מי שמתעסקים עם נושא הענקת וקבלת הכאב- מתחברים גם אליו מהמקום של שליטה/התמסרות ולא מהמקום של חיבה לכאב עצמו.

מתחברת לכל מילה וגם -

אפשר להעתיק חופשי את התשובות של אלון כתשובות שלי.
חסכת לי המון כתיבה

&nbsp
רציתי חידוד גם לגבי השאלה על הפטיש - ממה שאני מבינה פטיש זה משיכה למשהו מאוד ספציפי. בדסמ ופטיש הן לא מילים נרדפות... אז למה בעצם הכוונה?

algirl

New member
במקרה ומישהו לא הבין/ פגעתי במישהו/ גרמתי להרגשה לא נוחה

אני מגיעה לכאן לא ממקום של "לחקור את המוזרים האלו" - בדיוק ההפך !
הבדסמ זה עולם מרתק ומופלא בעייני !!!

אני לא מכירה את העולם לעומק ולכן באמת אשמח לכל מידע /המלצה/ תחושה וכו !

זה הכל נועד לתת לי השראה והבנה של התחום ואיך אני יכולה להשתמש בידע !

תודה רבה

semenawa

New member
תראי

ההודעה שכתבת נותנת תחושה לא נוחה, זאת האמת.
מצד שני, תודה על הכנות, שכן, יכולת להרשם כ"מלכה רעה" או "שפחת כאפות" (ואפילו בכינויים של גברים) ודרכם לחקור את העולם הזה - אין לנו באמת מושג כמה מתחזים מסתובבים באזור.
מה שלא הבנתי זה איזו השראה ואיזה ידע? רוצה ידע והשראה - תתחילי לעשות בדסמ ותרגישי, אז תדעי הרבה יותר.

אנה מיי

New member
יש לי רעיון יצירתי

היתי שמחה לשדרג את התיק שדיברתי עליו לכזה שיש בו דוגמה שחורה שבמקרה הצורך ניתן להוציא ולשים כשרשרת פמדום או צמיד. אנסה להסביר יותר בפירוט. כשהוא יוצא נשארת דוגמה שקועה בתיק במקום שהוא היה. גם בלקה. והשרשרת עצמה או הצמיד הם באותו מראה של שחור לקה. כזה עם פיתוחים וסילסולים. משהו סקסי. כך שגם הדוגמה שתשאר שקועה בתיק שהוא יוצא היא כזאת. של פיתוחים וסילסולים. אם לא נכנסת לראש אני יכולה לנסות למצוא תמונה של תכשיט כזה

algirl

New member
תודה לכולם עזרתם מאוד :)

ואנה מיי אשמח לקבל תמונה של התכשיט שאת מתכוונת אליו.
אני בערך מבינה אבל אשמח עדיין לראות

תודה :)

למעלה