עזרה בחלימה

foxx

New member
עזרה בחלימה

היה לי חלום צלול והיה מאוד מדהים בשבילי. היה לי כבר פעם אחת לפני כ 4 שנים, שאז היה לי חלום רגיל ופתאום קלטתי שאני חולם והתחלתי לעוף ואחרי 2 שניות התעוררתי. הפעם זה היה חלום חוזר (שכבר היה לי חלום בסביבה הזו שחלמתי) והיה בו איזה שהוא אלמנט מפחיד, לא יותר מדי, אבל זו פשוט סביבה לא כזו בטוחה, ואז פתאום חשבתי רגע אני חולם וכאילו משהו נכנס לתוך הגוף החולם שלי איזו תודעה ואז ממש הייתי מודע לזה והסתכלתי קדימה וראיתי את רוב הדברים קצת לא בפוקוס ולא ממש כמו שאני רואה אותם במציאות היומיומית אבל זה גם לא היה הגיוני לגמרי כמו שזה היה נראה הגיוני לפני זה כשזה היה חלום רגיל, זה היה איזה שהוא מצב ביניהם, ואז בכל מקרה הסתכלתי על דברים לממש קצת זמן ואחרי זה הסתכלתי בידיים שלי, והן היו נראות לי קצת אחרות והרבה יותר רחוקות ממה שזה אמור להיות כשאני מסתכל על הידיים שלי, ואז חזרתי להסתכל על הנוף ולנסות לבחון את הסביבה וחזרתי להסתכל על הידיים ככה כמה פעמים, נראה לי שזה היה בערך 20 שניות כל הקטע הזה שהייתי מודע אליו, אולי זה היה פחות, אבל בכל מקרה הרגשתי מאוד התקדמות

foxx

New member
המשך

סיימתי לפני קצת זמן את מתנת הנשר והחלום היה באותו יום שניסיתי מעברים קסומים. ובלי קשר אני עושה יוגה כל יום, יש למישהו/מישהי איזו דעה כמה זה מתקשר לעולם של קרלוס ולמעברים הקסומים ?

בעיני היוגה קשורה מאוד

לעולם של דון חואן כפי שקסטנדה מתאר אותו. מעברים קסומים אני לא מכירה. למשל - תראה כמה דון חואן מדגיש את הצורך ב"הפסקת הדו-שיח הפנימי" לפני שאפשר לעשות משהו בכלל. מה זה אם לא מדיטציה? אני רואה גם נקודות דימיון בין המורה שלי ליוגה וסוג הדברים שהוא אומר ועושה ובין דון חואן כאדם, כפי שהבנתי אותו מהספרים. ועוד דבר שדומה מאוד - העולם כאשליה "מאיה" בסנסקריט מדבר בדיוק על מה שדון חואן אומר - שהמציאות היא רק כביכול, ורק בגלל הקיבוע של נקודת המאסף. לא חשוב שהמונחים שונים בכל שיטה, אבל נראה לי שבמהות יש קשר עמוק ביניהן.

L i z a r d

New member
יוגה

יכולה לחדד את הקשב ואת השקט, לכן יכול להיות שאם תתרגל לפני השינה זה יעזור לך עם בחלימה.

loquado

New member
יוגה

הדבר המשמעותי ביותר לגבי יוגה כשמדובר באדם מהתרבות המערבית היא ההאטה. כשדבר -וכל דבר, גורם לנו לצאת מהקצב הרגיל (והשגוי) שבו אנו חיים ולעבור לקצב טבעי יותר למערכת האפשרויות נפתחות. אפילו רק לעצום את העיניים ולנשום עמוק יכול להרגיע, אבל כשמדובר בשינוי אמיתי נדרש יותר. לחיות לא דופי לדוגמא.

foxx

New member
הרפייה

אני מסכים עם זה, אני חושב שהדבר העיקרי שיוגה עוזר לי הוא בלהרפות את עצמי. שהרפייה מתחילה מהרפייה פיסית והגעתי לרמה שבה אני נושם רגיל ורפוי יותר בכל תנוחה ובכל מעשה שאני אעשה, ממשיך בהרפייה נפשית שאני נותן למחשבות שלי להרגע ולכולי פשוט להירגע, ולדעתי בסוף זה יוביל להרפייה של התשומת לב שלי ואז מפסיקים לדבוק במציאות היומיומית (לא שאני חושב שתוך מספר חודשים אפשר להגיע לרמה כזו). בנוסף אני מרגיש שהיוגה עוזרת בכך שתוך פעילות על הגוף הרגיל אני מבצע תרגילים שמשפיעים על הגוף האנרגטי, ולכן אני חש יותר את הגוף האנרגטי. כמו למשל שאני מודע יותר לנשימה שלי ולכך שאני משתמש באיזור הבטן כעוד חוש. היה לי יותר קשה להתרגל למעברים קסומים כי כבר התרגלתי ליוגה, ואני מרגיש שביוגה מנסים להגיע לעולם האחר על ידי תנועות איטיות וכל תנועה להיות מודע אליה לחלוטין ולעומת זאת במעברים קסומים הדגש הוא על הרצף ועל לכידת האנרגיה שמסביבינו ולהביאה למרכז האנרגיה שלנו. מדהים כמה כשאני קורא דברים שאנשים אחרים כותבים ובייחוד קרלוס, כל פעם שאני קורא אני בטוח שאני מבין את מה שאני קורא וכשאני קורא אני רואה מעיין חוויה, ופעם אחרת שאני קורא אני קולט יותר ויותר שכל דבר שהוא כותב זה לא מטאפורה אלא לגמרי הכוונה של הדברים שלו.

LucidGuest

New member
האם זה היה חלום צלול או "חלימה"?

איך אתה מבדיל בין חלום צלול למה שאתה מכנה "חלימה"? איפה הגבול? Lucid

foxx

New member
חלום צלול ודוגמה לתשומת הלב הראשונה

צודק, כנראה שזה היה פשוט חלום צלול. אני מניח שכרגע אצלי לא קיים ממש גבול בין חלום צלול לחלימה, אני אולי מסתכל על החלימה כשלב מתקדם יותר של החלום הצלול, ולכן בחלום צלול שבו התאמנתי על ההתבוננות בסביבה ולאחר מכן התבוננות בידיים ולסרוגין, דבר זה נתפס אצלי כתחילת תהליך החלימה. אני מנסה לא להתאמץ יותר מדי על במחשבה על הגדרות. חשבתי על דוגמה כמה שאנחנו מתאמצים מאוד לקיים כל הזמן את העולם היומיומי של תשומת הלב הראשונה, דוגמה מעולה לדעתי שהופיעה בטבעת השנייה של העוצמה - חוספינה כמעט נפלה מהכיסא וקרלוס חש את הכאב כאילו היא נפלה לרוב שלמעשה היא לא נפלה. דבר ראשון זה חשוב בתור דוגמה לשימוש באיזור הבטן כחוש שישי, כעובדה שאנחנו עושים את זה, ודבר שני שאנחנו כל כך מתאמצים להשלים את הפרטים לבד ולקיים את המציאות היומיומית שאנחנו לא תמיד שמים לב כמה זה לא הגיוני וזה רק משהו שבא מתוכנו ואנחנו יכולים גם שמתוכנו יבוא משהו שונה לגמרי.

foxx

New member
חלום צלול

אני מסכים איתך די, למרות שמשהו בהרגשה הכללית הייתה שונה בין החלום הצלול הראשון לשני שחלמתי (חלמתי רק 2 בחיי). בראשון קלטתי שאני חולם אז הייתה לי תחושה של HIGH וניסיתי לעוף. בשני קלטתי שאני חולם, והרגשתי משהו שנכנס לי לתוך הגוף והרגשתי כמו חולם, כאילו אני במשימה, שאני אנסה עכשיו להמשיך לקיים את מה שאני רואה ולהסתכל על המראות שמסביבי, ועשיתי את זה לזמן קצר כאשר אני מסתכל קצת במראות ואז מסתכל קצת בידיים, ודברים נראו מציאותיים אבל לא מהמציאות היומיומית וגם לא מהמציאות של החלום, ברגע שהייתי מודע משהו מאוד השתנה באווירה וזה לא היה ככה בחלום הראשון. הייתה איזו שהיא יותר הרגשה של אין לי זמן לבזבז וצריך לנצל כל רגע ופחות הסתכלתי על זה כעל חלום ועל שעשוע.

LucidGuest

New member
בחלום צלול התחושות מישתנות

היו לי הרבה חלומות צלולים ואני יכול לספר לך שכל אחד שונה מהשני, לפעמים הצלילות נמוכה ולפעמים היא סופר גבוהה, והכל יותר אמיתי מאמיתי, לפעמים התחושה כזו ולפעמים היא אחרת, לפעמים יש בחלום עלילה או תחושת "שליחות" ולפעמים סתם עושה מה בא לך, עדיין נראה לי שהכל ניכנס לקטגורייה שנקראת "חלום צלול" ולא מעבר לכך... Lucid

למעלה