עזרה בחיפוש

יואב90

New member
עזרה בחיפוש

שלום לכולם לצערי אני די תקוע ואשמח לכל עזרה ממכם, משפחת גוזמן מפלשטה :בסרביה - ידוע לי שסב סבי גדליהו גוזמן ברח מרוסיה לבסרביה ושם אביו שמואל , אני די מתקשה למצוא אותו בין כל הגוזמנים באימפרייה הרוסית. אגב האם ספר הקהילה של פלשט נימצא כבר באינטרנט ? משפחת פיאטקס מאוליקה : וולין - סב סבי יצחק פיאטקס היגר לארה"ב ולמעשה אבדו עיקבותיו , גם את אביו אני מתקשה למצוא תודה מראש יואב

נשמח לעזור, אך תיאלץ לספר יותר

על כל מה שידוע לך, על פי ה"כללים" ההגיוניים של הדיווח הגנאלוגי. אנא, פתח הודעה נפרדת לכל אחד מן המקרים הנ"ל. אני, אישית, אשמח לשמוע פרטים נוספים על התעלומה האמריקאית. ארנון

יואב90

New member
התעלומה האמריקאית -

יצחק פיאטקס היגר לארה"ב ב 1910 , מצאתי את הכניסה לאליס איילנד אך מאותו רגע למעשה הסיפור במשפחה הוא שהוא נהרג בתאונת דרכים . במשך השנים ניסו בני המשפחה לחפש את הקבר לשווא . גם העובדה שהוא נהרג על ידי רכב בשנות העשרה של המאה הקודמת ניראתה "קצת" מוזר . מצד שני הוא הגיע לניו יורק עם חברים שהם בעצם העבירו את הידיעה לאישתו בעיירה לכן האופצייה שהוא פשוט "שכח" שיש לו משפחה גם נראית מוזר. גוזמן : פלשטה - בסרביה פיאטקס : אוליקה - וולין ווילצ'ינקי : סומפולנו - לודז' ניקס : גוברובו - אוסטרלקה

האם תוכל לצרף לכאן את המניפסט

מאליס איילנד, או לפחות לתת את שמו באנגלית, בדיוק כפי שמופיע באינדקס הממוחשב של מאגר אליס איילנד? ארנון

soring

New member
כיצד אתה מאיית פלשטה ?

עוד דבר - בסרביה הייתה בשליטה רומנית בשנים 1918-1940 בלבד (מאתיים פלוס השנים האחרונות). האם זאת זאת תקופה סבירה לסיפור של סבא שלך?

יואב90

New member
שם העיירה -

תלוי בתקופה הרומנית או הרוסית , ברומנית זה FALSTI וברוסית FOLESHTY. לגבי הסיפור של גדליה גוזמן ( GUZMAN ) ובריחתו מהצבא - לפי התאריכים שבידי הוא הגיע בערך בשנות השישים של המאה ה19 לבסרביה , מי כמוך יודע מהי "הסטוריה משפחתית" , העובדה היא שרוב הגוזמנים מרוכזים בבילורוס של היום ולמעשה כמעט כל הגוזמנים בבסרביה שמצאתי , מתייחסים לגדליה ולאחיו ברקו גוזמן .

soring

New member
Fǎlesti

ככה כותבים את זה ברומנית (אני מקווה שהסימן מופיע) עדיין - אזור בסרביה סופח על ידי רוסיה ב1812. על כן, לא ברור לי מה הייתה התועלת בבריחה מרוסיה גופא לשם - אבל אינני טוען למומחיות בספורים כגון אלה. ישנו פרק על Falesti בפנקס הקהילות רומניה, כרך 2, בהוצאת יד ושם

יואב90

New member
לא כל בסרביה סופחה לרוסיה

. באינצקלופדיה העברית מציינים שהחלק המערבי סופח לרומניה ושחוקי הגיוס ליהודים החלו רק ב 1851. עוד מציינים שאותו חלון בין הסיפוח לבין החלת הריבונות גרם לנהירה המונית של יהודים מתחום המושב ברוסיה לבסרביה.

soring

New member
סיכום

מתוך המפות רואים שהמקום סופח לרוסיה ב1812 והוחזק על ידה עד 1918. אגב - נתקלת בלינק הבא: http://ram1.huji.ac.il/ALEPH/HEB/TST/QSF/QSF/FIND-ACC/0030530

Sadetsky

New member
איות שם העיירה

מעבר לאיות שפרטת, יש בידי רישום נישואין בכתב יד של רב שחיתן כמה אנשים מהעיירה ,והאיות שלו היה (באידיש כמובן) : פאלעשט. החיריק בסוף השם לא קיים בכתובין, אבל סביר שיעלה בחיפוש SOUNDEX. (לא בדקתי את זה)

Sadetsky

New member
אולי אולי קצה חוט

Name: Fanny Cohen Birth Date: 10 Feb 1892 Death Date: 29 Jun 1979 Death County: Ramsey Mother's Maiden Name: Piatkes התגוררה ונפטרה במינסוטה. תנסה לבדוק את עקבותיה ועקבות ילדיה. אולי זה יוביל אותך.

למעלה