עזרה בחיפוש

אמנות היא פיקציה? באיזה מובן?

אולי אני לא מבין את המילה פיקציה. אמנות היא מוחשית ביותר, כולל השפעותיה על הצופה (שכמובן היא סוביוקטיבית, על כל צופה היא משפיעה אחרת). אמנות היא אחד הדברים הריאליים ביותר שקיימים הרבה יותר מביולוגיה מולקולרית או מתמטיקה מורכבת.

הכוונה לפיקציה = כמעשה בדיה

לטענת הכותב כל יצירה אומנותית , ספור שיר תמונה - הוא מעשה בדיה. המאמר כתוב באופן מובנה , מוסבר בפשטות תוך הבאת דוגמאות רבות , בעל הגיון פנימי מאוד בולט . אם סופר מסויים כותב ספור - הספור הוא בדיה , הוא המציא את הסיפור . הוא מאמר מופשט , והרעיון עמוק ולא קל להבנה . הבאתי רק נקודת ראות מסויימת של תיאוריות מסויימות .

זכותך המלאה

רק אל תכתב את דעתך זאת במבחני החוג לספרות עברית ...(חחחח) אני כאמור מצאתי תוכן רציונלי וענין רב במאמר , ולאחר שהפנמתי אותו , גם היתה לי היכולת והאפשרות ליישם את עקרונות המאמר בניתוח יצירות ספרותיות .

בכל תחום באמנות ישנה הסכמה

שבשתיקה בין הקהל (קורא או צופה) לבין היוצר(ים). למשל, אם השחקן על הבמה מדבר אל הקהל ואומר לו שהוא מתכונן לרצוח את האדם העומד לצידו, כולם "מבינים" שאותו אדם לא "שמע" את דבריו ולא יודע על המזימה. האם ספרי הארי פוטר הם אמת? ומה עם התנ"ך והברית החדשה? יש במציאות הרבה מאוד "גועל נפש" שאנשים בורחים אל האמנות ודוקא מחפשים את ה"שקר" והבדיה, כי אמת ומציאות יש להם למכביר. אגב, כל הנסיונות למצוא אמיתות הסטוריות בספרות (כמו למשל בספר צופן דה וינצי, שאותי באופן אישי ממש שעמם) הם די פתטיים, לטעמי.

אנילה1

New member
הכייף באמנות שזאת בדיה. אחיזת

עיניים, דימיון מפותח. המצאות שונות. הכל למראית עין, והכל מציאות. כי זה מגיע ממוחו של האדם שזה איבר מציאותי. האדם יוצר את המציאות שלו ע"י הדימיון. עולם האומנות הסיפרות התיאטרון הריקוד המוסיקה..כל כך עשירים ומתוחכמים שזאת בעצם המציאות של ימינו. האם הדימיון הוא שקר? אמת? או יוצר מציאות חדשה שהיא אמת. ומה בקשר להמצאות? המצאות יוצרים מציאות חדשה. המצאת הגלגל הביאה לנו את המכונית. ומי שחלם על מכונית לפני שנוצרה, בטח חי בשקר. לאונרדו דה וינצ'י היה אלוף הממציאים. האם הוא חי בשקר?

למעלה