עזרה בחיפוש ספר..

Naked1

New member
עזרה בחיפוש ספר..

הספר הוא די מוכר-"האריה, המכשפה וארון הבגדים" נכתב ע"י קליב סטפלס לואיס, בהוצאת "מחברות לספרות"- וכן, יש הוצאה כזו.. הספר שמצוי בידי ממש טוב אבל הוא יותר ספר לילדים (בגודל, ניקוד האותיות וכד´), תהיתי האם קיים ספר כזה בגירסא שונה, אולי המותאם יותר לאנשים מבוגרים, כמו כן אני יודעת כי זה לא הספר היחיד בסדרה, אף על פי שהוא המפורסם ביותר, אם כן, איזו הוצאה פירסמה את סדרת נארניה במלואה..?

אני ממליצה, אם זו לא בעיה בשבילך...

לקרוא את הספר באנגלית. אם לא אז בהוצאת זמורה מודן, הם אחלה, קראתי את כל הספרים שלהם כשהייתי קטנה וכן, יש 7 ספרים בסדרה

סדרת הספרים המופלאה

פורסמה בספריית מרגנית (את יודעת- זו עם המרגנית הלבנה שבפינת הספר). דרך אגב, בספריית מרגנית, באופן כללי, פורסמו ספרי הילדים הכי מקסימים שקראתי.

כן, זה אותו דבר,

זמורה ביתן מודן או זמורה מודן או משהו כזה זה מה שהתכוונתי למרגנית

גרומיט

New member
הספר נכתב כספר ילדים

ולמיטב ידיעתי לא ניתן למצוא בעברית גירסה שלו שמופנית במפורש למבוגרים. את הסידרה כולה ניתן למצוא בסדרת מרגנית של זמורה-ביתן. את הספר הראשון והחשוב בסידרה - האריה המכשפה וארון הבגדים - ניתן למצוא גם בפורמט גדול ומסוגנן בכריכה קשה - גם כן של זב"מ.

הסידרה כולה

אני לפני שנתיים חיפשתי את הסידרה, ולמיטב ידיעתי חסרים במלאי שני כרכים. בכל מקרה הכרכים הם: the magicians nephew (חסר) האריה המכשפה וארון הבגדים הסוס והנער prince caspian (חסר) המסע בדורך השחר כס הכסף הקרב האחרון בכל מקרה יצאה מהדורה חדשה באנגלית של כל הכרכים ביחד בהוצאת COLLINS מומלץ בחום!!! יש בה את האיורים המקוריים מההוצאה הראשונה. the compete chronicles of NARNIA

.m

New member
מהדורה מיוחדת!

כל שבעת הכרכים בספר אחד, מאויר, בכריכה קשה. באנגלית!!! 100 שנה ל-c.s.lewis. מחיר (היה לפני שנה) 200 ש"ח - בחנות בשם "ספר וספל" בירושלים. המוכר החביב אמר לי בזמנו שהוא יכול גם להזמין עבורי את הסדרה (במחיר 220). ובאופן כללי זו חנות נפלאה... mai

reut24

New member
המהדורה המלאה

יש לי את המהדורה האנגלית המקסימה של כל 7 הספרים יחד, אבל מצאתי שבתור בוגרת אני אוהבת אותם הרבה פחות ... אני אשמח למכור אותה.

reut24

New member
בענין שדה השיפון...

לא, זה לא שאני כבר לא "תפסנית בשדה השיפון",פשוט בתור ילדה לא שמתי לב לגישה השוביניסטית של ק.ס.לואיס, לגישתו המתנשאת משהו,ולמיחזור שלו את האתוס הנוצרי (אסלן= ישו וכו´). בתור בוגרת אני מעדיפה את מאמרי הבקורת הספרותית המעולים שלו על פני הספרים הלא ממש מתוחכמים שכתב לילדים.

סליחה שאני פתאום קופצת משום-מקום

כמוני כמוך. לא שמתי לב לגישה מסוג זו עד כה. כל אחד ונקודת המבט שלו, הלא כן? בכל מקרה, תמיד תהיתי מדוע ק.ס לואיס הכניס את הקטע בו אסלן הוא כבש. מן הסתם הוא רצה ללכת עם "האתוס" עד הסוף. כעת גם אני מבינה את הקטע בו הוא נרצח על שולחן האבן ואז הבנות בוכות עליו והוא חוזר לתחייה. באמת מעניין, בהחלט.. אף פעם לא חשבתי על זה... אך מדוע שוביניסטית? כלום לא הייתה זאת תקופה של שובניסטיות? הרי אז הנשים היו עדין עכרות בית ותו לא. אינך יכולה להאשים אותו בשובניסטייות, הוא פשוט גדל בסביבה עם אותה הפליה... בכל מקרה, לא הייתי מותחת בקורת רבה על הספר. בעיניי הוא חביב בהחלט. שלך טל נ.ב מחר בת המצווה שלי...! מוזר, אני כל כך לחוצה שאפילו אין לי רגע אחד פנוי להיות נרגשת...

reut24

New member
../images/Emo39.gif טוב שקפצת

היי טל, קודם כל מזל טוב לבת מצוה. אני שמחה שהבנת את הנקודה שלי בנוגע לאתוס הנוצרי. בעניין השוביניזם: זה הרבה יותר חזק ב"אחיינו של הקוסם" מאשר ב"אריה, המכשפה וארון הבגדים" וזה מגיע עד לרמה של משפטים בסגנון "מה בנות עושות כל היום? יושבות ומרכלות על מי התחתן ומי התארס..." נכון ש"האריה..." הוא מאוד חביב, ואת צודקת שלואיס היה בסך הכל ילד של זמנו, אבל אם תשווי אותו לטולקין (שהיה חבר טוב שלו) תראי שאפשר להציג נשים גם אחרת. שוב מזל טוב, רעות

../images/Emo141.gifקפיצתי הייתה נעימה בהחלט..

ובכן, זה די מצחיק:"מה בנות עושות כל היום? יושבות ומרכלות על מי התחתן ומי התארס..." הוא משפט שמראה כמה שוביניסטי המחבר? מה פתאום!? זו נקודת מבט גיברית, לא שובינסטית: הרי זה מה שבנות באמת עושות כשחושבים על זה, אז מדוע לק.ס. לואיס אסור לחשוב כך, או לכתוב כך? אם בת הייתה כותבת את הספר הזה, יכול להיות שהיא הייתה כותבת "מה בנים עושים כל היום? יושבים וצופים במשחקי כדור-רגל".. אז זה היה עושה אותה פמיניסטית? לא.. בסך הכל נקודת מבט שונה... שלך טל

.m

New member
סליחה שאני מתערבת

אבל- אני לא יודעת אילו בנות את מכירה, אבל אילו שאני מכירה לא "יושבות ומרכלות על מי התחתן ומי התארס...". ממש לא. לעומת זאת, גם הגברים שאני מכירה לא "יושבים וצופים במשחקי כדור-רגל". ולמעשה - הבנים שאני מכירה מרכלים הרבה יותר מבנות... נכון, יתכן שלואיס כתב את שכתב בגלל נקודת מבט, ויתכן גם שכתב מתוך שוביניזם. כך או כך, בעיני, זה אינו מוריד (או מעלה) מערך הסדרה. וגם
... mai

למעלה