עזרה בחיפוש סיפור

רותי5555

New member
עזרה בחיפוש סיפור

אני לומדת במכללת לוד קורס מטפלות סוג 1 וכעת אני צריכה לגשת למבחנים עלי להכין סיפור בהמחזה לילדים סגלאי שנה וחצי עד שנתיים אולי מישהי יודעת איזה סיפור

קרני12

New member
הי רותי

אני מציעה לך למצוא יום, ולקפוץ למרכזיה הפדגוגית בת"א במדור "לידה עד שלוש" תמצאי רעיונות לסיפורים בהמחשה. את תגלי שם פשוט עולם ומלואו. שווה הצצה. בלי שום קשר את יכולה לספר את הסיפור 5 בלונים, הציפור הקטנה, פינוקי. כל סיפור את יכולה לנסות להוריד תמונות מהאינטרנט או לצייר או להשתמש בבובות. אני היתי מציעה לך גם, לא רק לעשות את הסיפור בהמחזה אלא לשתף את הילדים ושהסיפור יהיה פעיל ודינמי (בסיפור "הציפור הקטנה" אפשר לילדים להיות שותפים כלומר, לקפוץ כשצריך וכו', כל מיני פעולות) את יכולה לחפש כל מיני שירים ולשלב אותם בפעילות כדי שזה יהיה יותר חוויתי.

24שרית24

New member
ראיתי בחנויות לגנים פלקט לגזירה על

הסיפור חמישה בלונים ניתן לגזור ולהדביק על מקל בהצלחה

רותי5555

New member
סיפור הציפור הקטנה

תודה על העזרה אבל פשוט איני מכירה את הסיפור מי כתב אותו תודה מראש

רותי כשאני למדתי מטפלות הכנתי את

הסיפור הבית של יעל הוא ליותר גדולים קצת וקניתי את הערכה אבל את יכולה להכין את הלו הלו אבא סיפור מעולה ועם את משנה גם את הטון דיבור ומשתפת אותם בצחוק וכו' יצא לך נהדר את יכולה להעתיק את האביזרים של הסיפור כמו : אבא מדבר בטלפון, הילד גם מדבר בטלפון, אוירון עם גלגלים וכו, על מפל לבן וגוזרת ומאחור מדביקה סקוטצי'ם להמחשה על לוח שטיח יוצא נהדר אני מספרת להם המון את הסיפור ומשנה את טון הדיבור שלי וצחקת איתם והם מזה מאושרים מכל העניין בהצלחה

מכירה אתלבד על המרבד? אחלה סיפור

להמחזה. רוצי טוסי לטויסארס, קני לך:פיל ענק, חתול, כלב,פרה ועז. זה הכל. בקשי ממוכר שטיחים מרבד קטן, ויש לך אחלה סיפור שאפשר לחזור עליו 8000 פעם, והילדים מתים עליו, ולא מתעייפים. והנה הסיפור: חתול אחד נחמד, ישב על המרבד. בא כלב וישב על המרבד. בא עז וישבה על המרבד. בא פרה וישבה על המרבד. בא פיל וישב על המרבד. (פה נכנס הקטע שהילדים עוזרים לגרש את החיות): פיססססס,פיססססססס, פיסססססססס, הלך הכלב, הלכה העז, הלכה הפרה, הלך הפיל, חתול אחד נחמד, ישב על המרבד.......לבד. זה הכל. והנה עוד סיפור חמוד לאללה: (אוצי רוצי לקנות גיגית ומלאי אותה במים). "עמוס, בקבוק, וכוס": יושב באמבטיה עמוס, שופך מבקבוק אל הכוס: בוק בוק בוק, בוק בוק בוק, ועכשיו: מהכוס אל הבקבוק: פך, קצת נישפך. עוד פעם: יושב באמבטיה עמוס, שופך מבקבוק אל הכוס: בוק בוק בוק, בוק, ועכשיו: מהכוס אל הבקבוק: פך, קצת נישפך. עוד פעם: יושב באמבטיה עמוס, שופך מבקבוק אל הכוס: בוק בוק בוק, ועכשיו: מהכוס אל הבקבוק: פך, קצת נישפך. עוד פעם, 8000 פעם. בכל פעם שאת שופכת מהכוס אל הבקבוק אל תדייקי, כך שהמים ישפכו לצדדים...... כי סוף הסיפור הוא כזה: יושב באמבטיה עמוס, שופך מבקבוק אל הכוס: בוק בוק מה?, ריק הבקבוק???????????. מקווה שעזרתי........

לא ממליצה להכין את הלו הלו אבא

הכרתי לפחות בוחנת אחת שפסלה את הסיפור כי הדמיון שבו איננו מתאים לגילאים כל כך צעירים שעדין לא מבחינים בין דמיון ומציאות. דפנה

שיר29

New member
ואני ממליצה.....

על מגוון סיפוריה של מרים רות. תירס חם, סיפור נפלא יש בו את העקרונות המשמעותיים בגילאים האלו, החריזה, החזרתיות, המתח, הקונפליקט, הפתרון, הסבא. סיפור מעולה! אם תזדקקי לעזרה אנא פני אלי במסר אעזור לך, אני הגשתי אותו בסיום התואר בקורס סיפורת ילדים והציון היה 100. מלבד תירס חם, חמישיה בלונים הוא סיפור מצוין, הבית של יעל נפלא אך לא מתאים לגילאים שציינת. בהצלחה שיר

רותי5555

New member
אשמח לשמוע עוד פרטים על הגשת

הסיפור תירס חם.זהו סיפור מקסים שאני מאוד אוהבת תודה על כל הרעיונות והרצון הטוב

קרני12

New member
לגבי הסיפור הציפור הקטנה

מי שכתב את הסיפור: בטלר ופירוטה. והנה הסיפור: מה כדאי לעשות היום? שאלה הציפור הקטנה קפצי, אמרה החיפושית התפתלי, אמר הזחל נתרי, אמרה הצפרדע הסתמרי, אמר הקיפוד שחי, אמר הברוז דלגי, אמר הטלה התפלשי, אמר החזיר דהרי, אמר הסוס לעסי, אמרה הפרה עופי, אמרה אמה של הציפור הקטנה. עופי והציפור הקטנה עפה סביב לחוה, ישר מעל לשדות וחזרה הביתה בזמן שהולכים לישון בדיוק. סיפור מומלץ מאד. פשוט עם המון פעילות. לפי דעתי את יכולה להוסיף חיות נוספות. כדאי מאד להראות גם את הספר. האיורים בו מאד יפים. ספרי לנו מה בסוף עשית, מאד מעניין אותי. בהצלחה

קרני12

New member
נזכרתי בעוד משהו

אם את הולכת על הסיפור תירס חם. את יכולה להביא את הכלים שמוצגים בסיפור כדי שזה יהיה חוויתי ולחלק לילדים בסוף הפעילות תירס.

למעלה