עזרה בחיפוש בJEWISHGEN

• פותח הנושא bhkh
  • פורסם בתאריך

bhkh

New member
עזרה בחיפוש בJEWISHGEN

שלום ארנון! לאחר שיטוטים רבים באתר המומלץ לא הצלחתי בחיפושי, ונראה לי שאני לא מחפשת נכון. אני מקלידה את שם המפחה (גם באיותים שונים) ו/או את שם הישוב ועד עכשיו לא העלתי כלום גם לא ברשומות של יתונות לידות וכו´. שמתי לב שאתה גם נותן עצות או עוזר בחיפוש דרך האתר בשמות מחפשים נוספים לאותה משפחה. אשמח לקבל קצת יותר טיפים לעזרה בחיפוש באתר, נראה לי שחחיב להיות חומר כתוב ואני פשוט לא יודעת איך לחפש נכון. לדוגמא: על משפחת סבתי אני יודעת הרבה פרטים כולל שמות של בני משפחה רבים ואף אחד מהם לא עלה לי. תודה מראש

bhkh

New member
עדכון שם משתמש

שחכתי לציין ששם המשתמש שלי הוא ornan כבר הופעתי בפורום וענית (ועוד אחרים) לבקשה שלי להצלבת אילנות יוחסין.

לאט לאט...

היי! בואי נעשה סדר בדברים... קודם כל, אני בטוח שכולנו כאן אמרנו באיזשהו שלב, משפט בסגנון: "לא הצלחתי בחיפושיי". אם כל אחד היה מצליח בכל החיפושים שלו - המצב היה מצוין... הערה טכנית נוספת: בדר"כ, אם מפנים את תשומת הלב בהודעה מסוימת להודעה אחרת (או לאתר אחר וכו´), נהוג לצרף קישור לאותה הודעה, כדי שמי שרוצה לעזור - לא יצטרך לחפש אחורה בפורום. טוב, לעניין
ב - JewishGen, יש אגף בשם: JGFF, בו אפשר לחפש חוקרים לפי שם משפחה ו/או עיר ומדינה. בדרך כלל, לא צריך לחפש את השם בווריאציות שונות, לא להשתמש בשיטת חיפוש לפי שמיעה (יש לסמן במקום הנחוץ: D-M Soundex). אני מתכנן לפרסם מאמר על זה בקרוב... באותו דף, JGFF, הקלדתי: Shwizer, ללא שם עיר, ובחרתי במדינה: פולין. אני לא יכול לצרף את דף התוצאות, כדאי לך לשחזר את התהליך ולקבל את 38 התוצאות שקיבלתי. מתוכן, יש רשומה אחת שעשויה לעניין אותך: Schweitzer מהעיירה: Bedzin . פרטי החוקרת: Hannah Berliner Fischthal [email protected] בנוסף, יש שם עוד כמה רשומות של שוויצר בפולין (וזיהיתי שם גם את שלך, אני חושב. נכון
). כדאי לשלוח לכל החוקרים שמופיעים שם בשורות של השם שוויצר דוא"ל עם פירוט קצר - ולחכות לתגובה. בדרך כלל, התשובות האלה יכללו עצות מעשיות לגבי חיפוש באותו איזור, או הפניות לאנשים אחרים, רשימות תפוצה וכו´. במקביל, כדאי לחזור על החיפוש ב - JGFF ללא ציון שם משפחה ועם ציון שמות העיירות בהן את מעוניינת. כך, תקבלי שמות ופרטים של חוקרים המחפשים שורשים בעיירה "שלך", ובדרך כלל גם להם יהיה מידע מועיל. כל שבב מידע בלתי צפוי יכול להוביל להתפתחויות. עד כאן להפעם... אשמח לשמוע עדכונים או פרטים נוספים שיעזרו לכולנו כאן. בהצלחה, ארנון

friend9

New member
עוד שווייצרים../images/Emo63.gif

בנוסף לעצות המועילות של ארנון, תוכלי למצוא כמה עשרות שווייצרים מבדזין שרשומים ב-jewishgen. רובם בכתיב הפולני Zswajcer כולם משנות 1800-1850 בערך, ולקוחים מממרשם אוכלוסין, רשימת לידות,פטירות וכו´. תמצאי אותם ב-JRI-PL, או תקליקי על Databases, תגללי למטה ותקליקי על האחרון ... Search the כמו שארנון הסביר, לא משנה באיזה כתיב תשתמשי, כל עוד החיפוש הוא בשיטת SOUNDEX.

ornan

New member
לא ממהרת

שלום לארנון וחבר 9 תודה על עצותיכם, הן ממש עזרו לי. לצערי עדדין לא מצאתי שום פרור של מידע שיקדם אותי אחרי חיפושי על משפחת אבי אבל.... בחיפוש לפי ערים, כפי שיעצתם, גיליתי שקרוב משפחה רחוק אמנם, שהקשר עם אביו (שהיה בעלה של אחות אבי שנהגה בשואה) מחפש מידע על קרובי משפחתו ואני אצור איתו קשר אני יודעת שצריך המון סבלנות, אני כבר שנים מחפשת מידע, עכשיו מתחיל קצת לבעור לי מתחת לרגליים כי אני נוסעת לפולין באוקטובר. תודה

למעלה