עזרה בחיפוש בארהב

בתיה4

New member
עזרה בחיפוש בארהב

היום גיליתי קרובת משפחה שלא ידעתי על קיומה. אלו הפרטים Berti Riesenfeld 77-10,34th.Ave Jackson Heights New York ברשת מצאתי את הקישור הבא כנראה לבת קראו VIVIAN GRACE והיא נישאה בשנת 1969 ל DANIEL DELANO האם אפשר למצוא פרטים על המשפחה הזאת? האם אפשר לאתר מישהו מהם? תןדה רבה רבה

יהיה מעניין אם תוסיפי פרטים על הגברות ועל

המקור שמצאת. לטובת אלו שאינם מכירים את ה - Aufbau, כדאי לספר אודותיו מעט ולהבהיר בדיוק מה מצאת בו. (אגב, כששולחים הפניה לעמוד מעיתון - כדאי תמיד לציין היכן מופיע המידע אליו כיוונת. אין טעם שכולם יקראו את כל העמוד כדי לאתר את הפיסקה הרלוונטית). במקרה דנן, מופיעים בפסקה המדוברת בעיתון שלושה זוגות, ששניים מהם נושאים את השם Riesenfled, ואני מבין שזהו שם הנישואין של ברטי (בעלה: Alfred). מה הקשר בינה לבין הזוגות האחרים? האם איתור מי מן המשפחות האחרות יהיה רלוונטי גם כן? ופטור בלא כלום הרי אי אפשר: הנה פרופיל של Alfred Riesenfeld, כשמו של בעלה של ברטי, בג'ני. אמנם, אין פרטים נוספים, אך נכתב כי הוא במקור מ - Breslau, ממש כשם שמופיע בעיתון. ארנון

בתיה4

New member
ברטי רייזנפילד בארהב

את הפרטים מצאה ביתי במכתב ישן בערימות הניירת של חמותי ז"ל. לא ידעתי שלחמי היתה אחות בארהב ולא ידוע לי כלום עליה. איני יכולה לספר על העתון כי הגעתי אלי ע"י חיפוש בגוגל. בינתיים המשככתי לגגל וכנראה ששם משפחתו של החתן (בעלה של ויויאן) היה MACRAE בזמנו ניסיתי לחפש את המשפחה ב JRI אבל לא מצאתי כלום. מסתבר שהם היו מ TOUSTE והרישומים לא עלו לרשת. כאן לא נותר איש שאפשר לברר איתו פרט נוסף. כך שכתבתי את כל מה שאני יודעת.

אשמח אם תקשרי לאתרים אליהם הגעת

למשל, ציינת שני שמות לבעלה של ויויאן - מהם המקורות לכך? הדבר חשוב מאוד למען נבין כולנו על מה מדובר ונוכל לסייע. היכן מצאת את שמות הבת ובעלה? ארנון

בתיה4

New member
ברטי רייזנפילד -המשך

הפרטים הידועים לי הם ממכתב ישן. שם הבת - ויויאן בעלה- דניאל דלנו הם מאותו מכתב. שם המשפחה שלהם - MCRAI הוא ניחוש שעלה מהגיגולים שלי - לא זוכרת איך הגעתי לזה ןמה מצאתי שמחזק את ההשערה הם הקישורים הבאים אבל כל זה רק השערה. הייתי שמחה אם היתה דרך לאמת . ןכמובן גם דרך ליצור קשר (EMAIL?) מה שמתסכל אותי במיוחד שהיום ביתי מצאה מכתב שמופנה אלי משנת 1973. לא הועבר אלי וכיון שלא ידעתי עליהם לא יכולתי לשאול. ואז היה את מי לשאול. בין כל המסמכים נמצאו סיפורים מרתקים. קשה מאד לטפל במכתבים כי הם כתובים בגרמנית, הכתב יד דהוי וקשה לזיהוי. תודה

זה כבר נשמע יותר טוב...

בחיפושים מעין אלו - כל פרט חשוב. ראשית, ישנה השאלה האם אלפונס אותו מצאת הוא אכן בעלה של ברטי; שנית, עולה השאלה האם דן מקריי שאת רישום הקבר שלו מצאת הוא אותו דן, בעלה של ויויאן. בואי נצא מנקודת הנחה שיש סיכוי סביר שהם אכן האנשים שלך. אם כן, כמה צעדים ראשונים פוטנציאליים: 1. יש לך את שם בית הלוויות שדאג לסידורי הלוויה של דן, אפשר לנסות לברר אצלם פרטים נוספים אודותיו. 2. לפי האוביט של אלפונס, בתו, ויויאן, היא מ - Burbank, קליפורניה. חיפוש המשך הוביל אותי למישהי בשם Vivian Mcrae שקשורה לתעשיית הבידור (הגיוני, לאור הרזומה של דן) והיא מברבנק. אפשר לנסות לבדוק אם זו אכן היא. 3. באתר של חברת Orleans שעוסקת בבניית בתים, ישנו ציטוט של בני הזוג Chris and Susan McRae ממדינת צפון-קליפורניה (עדות מס' 2), אולי הם הבן והכלה של ויויאן. הקשר הצפון-קרולייני עולה מחיפושים בוורומי ודומיו. 4. באוניברסיטה בצפון-קרוליינה (שוב, בהתבסס על הקשר מוורומי ודומיו), יש חברת סגל בשם Susan McRae, אולי היא במקרה הכלה של ויויאן? (אם לשפוט לפי המראה, היא עשויה להיות בגיל המתאים, אמצע שנות ה-40). 5. ואם כל זה לא יצליח - אולי במחלקה לאנתרופולוגיה של Hunter College יזכרו משהו אודות אלפונס (קישור למטה). כל אלו הם צעדים פשוטים שעשויים לקדם אותם. אם אף אחד מהם לא יצלח - נחשוב הלאה... ארנון

בתיה4

New member
המשך-רייזנפילד

מצאתי חשבונות לא פעילים בפייסבוק, חשבון בפליקר וגם חשבון פעיל בטוויטר האם יש אימייל בטוויטר? אם לא נראה לישנאלץ לחזור לשיטה הישנה של דואר רגיל תודה על העזרה

בתיה4

New member
קשר

נשלחה הודעה דרך הפליקר לבן והתקבלה תשובה מיידית. זו אמנם המשפחה. משפחה ישירה . הבן כריס וביתי הם בני דודים מדרגה שניה. אמו ויויאן ובעלי ז"ל היו בני דודים. ממש בני דודים. בינתיים עולה שיתכן והיתה עוד אחות ויש ילדים. וגם עליה לא ידעתי. העץ יגדל פלאים. תדהמה והתרגשות רבתי מכולם. הצלחה מסחררת. והכל בזכות ביתי שהחליטה לנשום אבק ועוד אבק ועוד אבק. אפשר לכתוב ספר והוא יהיה מדהים. והאיש שזו משפחתו

בתיה4

New member
התפתחויות נוספות

השפה מדהימה ובינתיים הגילוי הוא כי היו 15 צאצאים - אחים ואחיות!!!

למעלה