עזרה בחיפוש אם

עזרה בחיפוש אם

שלום לחברי הפורום. מבקש את עזרתכם בחיפוש אמי. קבלתי מהארכיון באוקראינה את תעודת הנישואין של הורי. והפרטים: שם הנעורים: חנה. או אנה גולדברג. שנת לידה:1918. מקום לידה {משוער}:קורייטניץ korytnice פולין. שם האב: יוסף. נישאה ב11.1945 לאברהם קריזלמן ברוסיה {כיום אוקראינה}. בשנת 1946 חזרו מרוסיה דרך פולין עד מחנה היידנהיים בגרמניה. ב5.47 ניפרדה מאברהם קריזלמן במחנה היידנהיים. אברהם ובנו אליעזר עלו לארץ ישראל. וחנה גולדברג לא ידוע לי היכן היא... מבקש את עזרתכם לאתר אותה בתודה. אליעזר ק

ט א

New member
קוריטניצה

שלום אליעזר, לא ציינת אם כבר התחלת לחפש, והיכן. כצעד ראשון - ביד-ושם ישנם דפי עד עבור משפחת גולדברג מישוב זה (כנראה). האם ניסית לאתר את מוסרת דפי העד או צאצאיה? בהצלחה, ט-א

עזרה בחיפוש אם

טליה תודה. לא. עדיין לא התחלתי לחפש. ושוב תודה על התיקון. וההפניה ליד ושם אליעזר ק

ט א

New member
מציאת הדפים

בחיפוש בסיסי באנגלית, חפש לפי - שם משפחה: goldberg מקום:Korytnica תקבלים שני דפי עד, אחד עבור רוזה גולדברג, ואחד עבור חיה Gotlis לבית גולדברג. שתיהם אחיות ילידות הישוב, בנות יוסף ברוך ואסתר. מוסרת דפי העד היא חנה מונטק - אחותן. המשפחה עברה מקוריטניצה והתגוררה בחמיילניק לפני המלחמה.

eliya-l

New member
רמז נפלא אם רק הם שייכים באמת למשפחה

חנה מונטק היא חנה גולדברג והיא עדיין מופיעה בבזק

eliya-l

New member
מחנה היידנהיים בגרמניה

היה מחנה עקורים כך שאין סיבה לחפש באתר של יד ושם. האמת היא שגם אני חפשתי בכל מיני אפשרויות ולא מצאתי כלום. כעת קצת חיטוט מצידי אך אין ברירה. מה למעשה אמר לך אביך כאשר שאלת אותו על אמך? הוא בוודאי אמר משהו? איך עליתם לארץ? האם עליתם עם אישורי עליה או שזו היתה העפלה לא חוקית. האם הגעתם ישר לארץ או נתפסת והועברתם לקפריסין. את מחנות העקורים ניהלו האו"ם ואומנר"א וכמובן שגם הגו'ינט היה בעל עניין שם. מה היה רשום בת"ז של אביך מבחינת מעמד: נשוי, גרוש, אלמן? איך אתם כותבים את שם המשפחה באנגלית?

eliya-l

New member
בינתיים הבנתי שגם בשנת

2004 כתבת בפורום וחיפשת. בכל מקרה היכן חיפשת כבר בעבר בכדי לחסוך לנו בנסיונות חיפוש ריקים.

חיפוש אם

חיפשתי ב2 מקומות בפולטוה שבאוקראינה שם נולדתי. והצלב האדום ארולסן. שהיו אחראים על מחנה העקורים היידנהיים. המקום היחיד עם תוצאות היה בפולטוה. קיבלתי את הפרטים של תעודות הלידה שלי. ושל תעודת הנישואין של הורי בטלפון. התעודות יגעו אלי בידי שליח בהמשך,

חיפוש אם

ראשית תודה על נסיונות העזרה וישר כח". בנוגע לשאלותך. 1}מה אמר לך אביך? כאשר עלינו לארץ הייתי בן2+ אבי התחתן והקים משפחה מחדש. ואני גדלתי עם המשפחה המתחדשת. אבי לא דיבר על מה שעבר עליו בזמן המילחמה. ואחריה... ואני אחרי שגדלתי. חשבתי לתומי. כנראה אמי ניפטרה בזמן המילחמה. והוא {אבי} לא רוצה לדבר על זה. לכן לא שאלתי.{כניראה התבישתי ...וכי מה זה משנה אייך.ממילא היא מתה...} בשנת1974 אבי ניפטר. לאחר שגם אמי החורגת ניפטרה. אחותי מצד אבי. מצאה מיסמך. שממנו נודע לי שבהיותם במחנה היידנהיים הם ניפרדו.. ומעז אני מחפש אותה. עברו כ 4 שנים. 2}איך עליתם לארץ? בפעם הרישונה בשנת 1947 עם האוניה "אוכסודוס" גורשנו חזרה לצרפת. ומשם חזרה לגרמניה. בשנת1948 לפני קום המדינה. העלו אותנו שנית בשמות מזויפים. 3}איך כותבים את שם המישפחה? kryizelman כך אני כותב. בתודה. אליעזר ק.

eliya-l

New member
לילה טוב

אז ככה, בינתיים אני מצרפת לך קישור על האוניה אקסודוס ויש בה רשימת מעפילים ורשימת חפצים אך לא מצאתי את השם שלכם בה. אני חושבת שאתה או מישהו מטעמך צריכים להגיע לארכיון הציוני ולמצוא שם את הטפסים שאביך כנראה מילא בזמנו ואולי תוכל למצוא שם איזה שהוא שבריר של מידע. יכול להיות שאמא שלך בכלל החליטה לחזור ולחפש את בני משפחתה באוקראינה או בפולין, יכול להיות שהיא נשארה בגרמניה. האם מצד אביך היו לך איזה שהם קרובים ישירים כמו דודים וכו'? בכל מקרה צריך למצוא את הארכיון של המחנה שם ולנסות דרכם. בטוח שיש רשימות באיזה שהוא מקום רק צריך לנסות ולחפש. אולי ארנון או מישהו אחר יודע היכן לחפש. י

eliya-l

New member
אליעזר בוקר טוב

אם הרעיון של ט א נכון ולפי ההמשך של החיפוש שלי אז חנה מונטג שנתנה את דפי העדות בשנת 1956 נולדה בשם חנה גולדברג. חנה מונטג שמלאה את דפי העדות התגוררה אז בדרך השלום בתל-אביב. אם תבדוק במדריך של בזק תמצא את מונטג חנה ובנימין שמתגוררים גם הם בדרך השלום (מספר הבית כמובן לא זהה אך זה לא חשוב). אני חושבת שכדאי לדבר איתה אולי יש קשר משפחתי בהצלחה

חיפוש אם

ערב טוב. בטלפון של מונטג לא עונים... בנתיים. ובקשר לאמי. מהמיסמך שאחותי מצאה. אני לומד שהם ניפרדו במחנה היידנהיים 2.5.47 ובהסכמתה. אבי ואני תינוק בן שנתיים. ניפרדים ממנה ועולים לבד לארץ ישראל. ובקשר לארכיון של מחנה היידנהיים. פניתי לצלב האדום בארולסן. הם ענו שהבקשה התקבלה ולמרות תזכורת ששלחתי. לא קיבלתי מהם מאומה.. תודה. אליעזר ק

eliya-l

New member
היי אליעזר

שמה של חנה מונטג הוא למעשה חנה גולדברג ושם אביה הוא יוסף. כך שיש כאן יותר מקריות מאשר מקריות יכולה להיות. דפי העד שהיא מלאה הם משנת 1956. אם היא לא עונה, שלח מישהו לבדוק בשקט אצל השכנים - אני כבר סקרנית בצורה מזעזעת דרך אגב, האם לאמא שגידלה אותך היתה איזו שהיא חברה קרובה מאוד שעדיין בחיים, שכנה טובה, שעדיין אפשר לשלוף ממנה מידע או אפילו בן או בת שלהם. שכנים טובים או חברות טובות ידעו תמיד הכל!!! גם אז וגם היום נסה לבדוק

חיפוש אם

תמוה.. מנסה במשך אחרי הצהרים. ובערב וגם עכשיו. ולא עונים או שעונה הקלטה. או שתפוס. באחד מהניסיונות ענתה לי בחורה. ולשאלתי ענתה שאין שם משפחת מונטג. היתקשרתי ל144 ואמרו לי שהפרטים הרשומים בספר הטלפונים נכונים.. כניראה צריך לבדוק מה קורה שם... לשאלתך? אמי החורגת לא ידעה כי אבי לא סיפר לה.

עזרה בחיפוש אם. ט.א. eliya-l שלום.

השארתי בטלפון של מונטג הודעה. והבן שלה החזיר לי טלפון. בשיחה אימתנו פרטים. לא הכל תאם. ואז הוא מספר לי שאמו נימצאת בבית אבות ואני יכול לדבר אתה בטלפון. היתקשרתי. דיברנו כ20 דקות. היסטוריה שלמה היא סיפרה. ואני לה. ובכן. - זה לא היא. - אם יש רעיונות. הצעות נוספים. נא להודעני. תודה על עזרתכם. אליעזר ק

eliya-l

New member
וווווווואאאאאאאוווו לא משעמם בכלל ../images/Emo23.gif

טוב אז צריך לנסות ולבדוק אולי בארכיון הציוני, לבדוק מי ניהל את המחנה והיכן הרישומים - או"ם, אונר"א, גוינט אולי למישהו מהחבורה כאן יש נסיון בחיפוש כזה ויכול לתת איזה טיפ' אחד או שניים

חוה3

Member
כדאי גם לגשת ליד ושם לכטסת ארולסן

שנמצאת שם. הכרטסת אמנם לא מעודכנת, אלא עד שנת 1956, אם אני לא טועה. מופיעים שם כרטסות עם שמות נספים. בין השמות ישנם שמות ניצולים ולאן היגרו. בהצלחה

שרי סילבר

Active member
כרטסת ארולסן ביד ושם מצויה גם בסניף גבעתיים של יד ושם, בבית-ווהלין, ולא רק בירושלים, כך שניתן לעבור עליה בשני המקומות.

עזרה בחיפוש אם. שרי שלום.

פניתי טלפונית לבית ווהלין הופנתי לספרנית. בשם חני. היא תבצע עבורי חיפוש. ותודיע לי טלפונית את התוצאות. תודה. אליעזר ק

למעלה