עזרה...בחילות...

רעותה58

New member
עזרה...בחילות...

הי בנות, די חדשה פה..הייתי פעילה בפורום השכן (לקראת הריון) ולשמחתי הגיע זמני...
אני בשבוע 6-7 בערך, מיום חמישי האחרון סובלת מבחילות והקאות שרק מתחזקות. אני מרגישה את זה בכל שעות היום ולאו דווקא בבוקר.
הגעתי למצב שאני לא יכולה לשתות אפילו מים, כי אני מקיאה אותם. עברתי לסודה, זה לא ממש עוזר.
אני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד הגוף לא רוצה לקבל כלום, לא אוכל, לא מים..(טוסטים בקושי), מצד שני, כבר ירדתי שני קילו בשבוע ( מ55 ל53, כשגובהי 1.69)..ואתמול כמעט התייבשתי ואני יודעת שאסור להגיע למצבים אלה בהריון.
בעבר היה לי התקף הקאות (בלי קשר להריון) והדבר היחיד שעזר זה פראמין לווריד, באינפוזיה...

חייבת עצותיכן, האם אתן מכירות תרופות טבעיות? משהו שעשה פלאים?.....זה ממש סיוט....תודה רבה

קסם2012

New member
עונה

היי רעותה,
קודם כל מזל טוב על ההריון

אז ככה גם אני בתחילת ההריון שבוע 10+6 ואני סובלת מבחילות, הפתרון שלי הוא כזה:
בבוקר כשאת מתעוררת תאכלי מהר משהו קטן, קרקר, ביסקוויט, או פרוסה עם משהו מרוח עליה. אחר כך תשתי מים, אחרי שעתיים תאכלי שוב משהו, לפי הבנתי אם את אוכלת מנות קטנות בכל שתעיים שלוש את בעצם תצלחי להשיג את הבחילה
לפני שהיא מגיעה. ובכך למנוע אותה. מה שקורה בהריון שוב לפי מה שקראתי שיש חומציות בבטן שעובדת שעות נוספות וגורמת לבחילה, אם תאכלי לפני שהבחילה מתחילה זה בעצם מונע את הבחילה.
תדאגי לאכול כל היום כל פעם משהו קטן ואם את יכולה אז ארוחות צהריים מנה כבר יותר גדולה לאט לאט.
תשתי המון מים 2-3 ליטר ביום!!

במידה וזה חמור יותר ואת מרגישה שאחרי שאת מתעוררת וקמה לשירותים או משהו יש לך כבר בחילות, הטיפ הוא שיהיה לך קרקר או ביסקוויט קטן על יד המיטה, תאכלי אותו לפני שאת קמה מהמיטה תחכי כמה דקות ואז תקומי. זה אמור להעביר את הבחילה.
שוב זה לפי נסיוני הקטן.
ברגע שהיו מתחילות לי הבחילות לא הייתי יודעת מה לעשות הייתי שותה רק מים עם לימון אבל הם היו נמשכות ימים. עד שעליתי על זה שצריך לאכול כל הזמן!!! אני כל הזמן חושבת על אוכל מה שלא מאפיין אותי בכלל
בדרך כלל אני מוותרת על ארוחות ביום פה ושם ואוכלת רק כשממש רעבה. כרגע אני כבר מתכננת מה אוכל בעוד שעתיים כדי למנוע את הבחילה.

מקווה שעזרתי לך מהריונית צעירה לשניה.
תרגישי טוב

רעותה58

New member
קודם כל תודה על התשובה המפורטת

ראשית, אני חשה את הבחילה ברגע שהעיינים נפתחות, ז"א במיטה, אני אנסה מחר בבוקר לאכול במיטה, כפי שאמרת..
הבעיה היא שש2-3 ליטר מים בכלל לא בא בחשבון, אני בקושי מסיימת כוס אחת. אני שותה בלגימות קטנות במשך שעה..וזה עושה לי תחושה נוראית.

פיצקי12

New member
מסכימה עם קסם

גם אני הייתי מאלה שאוכלות מידי פעם ובקושי שותה, אבל קרקרים ליד המיטה הצילו אותי (היו לילות שהייתי מתעוררת באמצע הלילה לאכול קרקר, או שהייתי חוזרת מהשירותים, שותה קצת מים וקרקר, וחוזרת לישון)
הבחילות תקפו אותי דווקא יותר בשעות הערב, אבל הקפדתי לא לצאת מהבית בלי דברים בתיק, למשל - קרקרים, שקדים (עוזרים מאוד מאוד!!), גיליתי שסוכריות, או מנטוס עוזרים לי גם, וכמובן המון מים.
גם אם קשה לך לשתות - מאוד חשוב להקפיד, ובאיזשהו שלב זה הופך לשגרה, ואת מתרגלת, שלא לומר מתמכרת... עלי צחקו בעבודה שהתחלתי לשתות 3 ליטר מים ביום, אבל אם אני מחסירה אני ממש מרגישה בהבדל, ואני ממש צמאה...
אגב, בימים קשים במיוחד המרתי את המים בספרייט עם המון קרח ולימון. תענוג (כמובן לא מומלץ לחיות על מוגזים, אבל אם קשה מים אז עדיף להכניס איזושהי שתייה וספרייט עוזר עם הבחילות)

hallo kitti

New member
לא מכירה תרופות טבעיות אבל

ממליצה לך לראות רופא! אם יש לך עבר של הקאות, ייתכן שאת סובלת ממשהו שלא עלו עליו (אולי הרניה) ואם לא, ייתכן שרופא יחליט לאשפז למתן אינפוזיה כי זה נשמע לא טוב...

רעותה58

New member
עשיתי בדיקות רבות בעבר..לא מצאו כלום

חוץ ממעיים רגישות....ביום חמישי יש לי בדיקת דופק..ואתייעץ עם הרופא. אני פשוט לא יודעת איך להעביר את הימים עד אז (כשהעולם בחוץ דורש ממך לתפקד כרגיל).

hallo kitti

New member
הכי חשוב לשתות כמה שיותר

נסי לימון סחוט עם סוכר, נסי גם לאכול מנות ממש ממש קטנות נגיד בערב לפני השינה, אפילו ביס אחד מקרקר או מלחם עד יום חמישי. אולי כדאי לבדוק בטלפון עם רופא הנשים או להתייעץ עם רוקח האם ניתן לשתות את אחד הנוזלים הנמכרים לתינוקות שמיועדים להחזרת מינרלים לאחר שילשולים מאסיביים- אבל רק בהתייעצות מקצועית!

מיצי55

New member
טבליות ג'ינגר

מה שעזר לי מאוד היו טבליות כאלה למציצה מתמצית גינגר. קונים בסופר פארם - יש גם במדפים של התוספי תזונה, וגם אפשר לבקש מהרוקחים - טבליות נגד בחילות בהריון. זה טבעי ומותר בהריון (גם בדקתי במכון הטרטולוגי) וזה ממש עזר לי.
לגבי המים - אין ברירה! את חייבת לשתות!!!! בטח בחום הזה. פשוט תדאגי שתמיד יהיה לידך בקבוק או כוס מים קרירים, ותלגמי כל כמה דקות.

הדבר הראשון שאמרתי כשהתחילו לי כל התופעות האלו - זה שהשקר הכי גדול של ההריון זה - "בחילות/הקאות בוקר" - זה אולי מתחיל בבוקר (או כבר בלילה שלפני?) ונמשך כל היום!!

למעלה