עזרה בחוקי פיטורין

galiti77

New member
עזרה בחוקי פיטורין

שלום לכם, אודה לכם אם תואילו לפקוח את עיני בנושא הנ"ל, האם כאשר חרב הקיצוצים מונפת על ראשינו, האם כל!! המורים המלמדים את אותו מקצוע מקוצצים,(כולנו קבועים אך בעלי וותק משתנה)או האחרון בא ראשון יוצא, למרות שהאחרון מצוי במערכת 9 שנים. האם כשיש לפטר מורה תופס חוק זה, או גם בקיצוצים? שבוע טוב ו...תודה נ.ב. משהו יודע את המייל של צדף?

itu1

New member
חוקי פיטורין

כשחרב הפיטורין מונפת אין הדבר אומר איש הישר בעיניו יעשה ישנם כללים - תקנות - חוקים על המעסיק ראשית לנסות ולמצוא מקום עבודה חלופי - בית ספר אחר במרחק סביר במידה ואין כזה יבדק במקביל גם נושא היקף המשרות ואפשרות הוראה של מקצועות חלופיים בהתאם להכשרת המורים היה ואין כל פתרון אחר והכרח לפטר בשל שעות תקן מקוצצות תבדק אפשרות פרישה של אחד המורים ורק בסוף הדרך יעמוד הכלל של בעל הוותק הקטן ביותר כלומר מי שנכנס אחרון למערכת. אבל הדבר מותנה במאבק של הארגון המייצג את המורים כיון שיש לזכור גם כי התאריך הקובע לפיטורין הוא סוף חודש זה. בברכה אריה

galiti77

New member
תודה רבה

הענין הוא שבע"פ נאמר שייתכן ויימצא פתרון, אך בפועל נכתב מכתב מצד בי"ס שבו הוא מודיע לי כי למעלה ממחצית שעות ההוראה יינתן לי כחל"ת. האם מתן חל"ת הוא חד צדדי? (מצד המעסיק?) או שהוא מתחשב גם ברצונו של המורה? האם ניתן לסרב? נכון שהתאריך הקובע הוא סוף מאי, תשובה הובטחה עוד טרם יציאתנו לחופשת הפסח, אך כאמור רק השבוע ניתן מכתב. יש לך עצה? פניתי לארגון המורים (היום), כך שאין לי תשובה עדיין.

itu1

New member
מספר הבהרות

בית הספר אינו יכול לאלצך לצאת לחל"ת על חלק מהשעות המגיעות לך בקשת חל"ת צריכה להיות מופנית על ידי המורה למעסיק בכלל אין בסמכות בית הספר להודיע הודעות כאלו זה תפקידו ובסמכותו של המעסיק בלבד (בית הספר אינו יישות משפטית)כך במבחינה משפטית אין למכתב תוקף אם לא נכתב ונחתם על ידי המעסיק. בוודאי שזכותך לסרב. אני תקווה שהארגון המייצג אותך אכן יענה (אין לך אני מקווה בעיה שאני עונה לך
) אריה

צדף2

New member
שלום לך galiti77

אם את עדיין מחפשת אותי, האי-מייל שלי הוא: [email protected] אם עכשיו את בפורום, את יכולה לפנות אלי במסגרת זאת בשעה הקרובה ואענה לך. אני מניחה שאת מחפשת אותי בעניין שהעלית בפנייתך. האם את מלמדת בבית ספר תיכון? רשת חינוך? האם הודיעו לך על צמצום בשעות עבודתך? עוד לפני פסח? האם ההודעה על הצמצום נמסרה לך בכתב על ידי הבעלות? באשר לחל"ת - בדרך כלל היוזמה לבקשה לחל"ת היא מצד המורה. השנה המצב שונה: משרד החינוך החליט לקצץ אלפי שעות הוראה בכתות י-י"ב. האפשרות הפשוטה היא לפטר את המורים שהגיעו אחרונים למערכת , גם אם הגיעו לפני עשר שנים או יותר.... אלא שהמצב הקשה במשק והצמצומים רחבי ההיקף - לא יאפשרו למפוטרים למצוא מקום עבודה אחר, והיו נדונים לאבטלה. לפיכך היו רשויות שהציעו שכל מורה יוותר מרצונו על כמה שעות כדי למנוע את הפיטורים. הן התחייבו לתת חל"ת למורים שיסכימו לכך, כדי לשמור על זכויותיהם בשנים שלאחר מכן. ברצוני להדגיש שהנכונות לויתור על שעות הינה התנדבותית, ובגדר המלצה בלבד! לא ניתן לכפות אותה, וכל מורה שיתנגד - יזכה לתמיכה מלאה של הארגון גם אם הוא המורה האחרון שהגיע לביה"ס במקצועו. את החל"ת המאולץ אפשר לבקש גם במועד מאוחר יותר. אם אכן זו בעייתך, ממליצה שתפני למזכיר/ת הסניף באזורך כדי שיוכל פעול בשמך לביטול קיצוץ משרתך. ולסיום - ודאי ידוע לך שארגון המורים, והפעם בשיתוף עם הסתדרות המורים, הכריזו על סכסוך עבודה נגד משרד החינוך כנגד קיצוץ השעות הגורף, שלא רק מהווה פגיעה קשה מאוד במשרות המורים , אלא גם יפגע אנושות במערכת החינוך כולה ויגביר את הפערים בחברה. אני מאמינה שנצליח !!!! ונביא לביטול רב הודעות הפיטורין/צמצומים !!!!

למעלה