עזרה בחוות דעת:)

eliam13

New member
עזרה בחוות דעת:)

עד לא מזמן הייתי דג רק בשיטת הרולר עם פיתיון חי ולאחרונה התחלתי להתעניין בעולם הדמויים ,
קניתי דמויים של "קפאלה " ושל סטרייק פרו ולביינתים לא יצא כלום,
אני זקוק לעזרת המבינים
האם דייג עם דמויים מסיליקון בצורת תולעים מושכת את הדגים כמו פיתיון חי?האם סרגוסים נמשכים לדמויים?
האם אני לא סתם אזרוק כסף על משהוא שלא יניב תוצאות טובות כמו הקלאמארי והגמברי?תודה.

OhadB3i

New member
דיג עם דמויים שונה מאוד ממה שאתה רגיל אליו

נתחיל בזה שזה דיג יותר נקי..

אני לא בטוח לגבי דמויי תולעים בים, במים מתוקים זה יכול לעבוד טוב

עדיף לקנות משהו שדונה לדג ושוחה כמו דג, ששוקע עד חצי מטר-מטר בתור התחלה

הדגים שיש בסוג דיג הזה אלה לרוב טורפים, משמע שגם הגודל שלהם יהיה בהתאם, יכולים לתקוף מ200 גרם ועד 10 קילו, תלוי מה עובר באותו זמן ואם הוא רעב

הכל עניין של אינסטינקטים, דיג עם דמויים מגרה את האינסטינקט של הטורף, שחושב שזה דג פצוע כי כולם בורחים והוא נשאר מאחור

אני יודע שיש עונה לקראת הקיץ (תקנו אותי אם אני טועה) שאפשר להוציא סרגוסים עם דמויים ממש קטנים, והסרגוסים שתוקפים הם גורילות יחסית לגודל הרגיל שיוצא בפתיונות

לדעתי אתה לא סתם זורק כסף, יש לך יותר סיכוי לתפוס דג גדול עם דמוי מאשר עם פיתיון, הסוד זה הרבה למידה, קריאה, ללכת למרינה שקטה ולראות איך הדמוי שוחה ומה קורה לו בהקפצות שלך

אני אישית שהתחלתי לז'רז'ר הלכתי חצי שנה ולא תפסתי כלום, ברגע שנתפסה לי ברקודה הבנתי בדיוק איך כל העסק עובד

התמדה זה הכי חשוב, לא להתייאש כי זה יכול להיות מתסכל, אבל זה שווה!

אני מציע לך

להתחיל עם דמויים זולים מסיליקון לפני שתתחיל להוציא סכומים גבוהים על ציוד לז'ירז'ור ודמויים שאחר כך ישכבו אצלך בבית.
אתה יכול להתחיל עם בומבט וסיליקונים של רגלו או דיונון שעולים ממש מעט ולראות אם הסיגנון דיג הזה מתאים לך בכלל ורק אז להתחיל ולהשקיע בחכה טובה וציוד נוסף.

לגבי תולעים, נסה להשיג את ה Power Isome וההצלחה מובטחת לך. הם מעולים ותופסים דגים בקלות.

eliam13

New member
תודה על התגובות

לפי ההסבר שלכם הדמויים של הדג מיועדות לזירזור שזה תחום בפניי עצמו שאני לומד .
כאשר מדובר בתולעי סיליקון אני יכול לזרוק אותם עם משקולת כמו פתיון קלמרי רגיל?
האם הדמויים של הדיונון והבומבט אני זורק כמו דיג חוף ??או בצורת זרזור (גלגול מהיר ?איטי?)

לגבי תולעי סיליקון

זה דומה לדיג פתיונות רגיל אבל הכי טוב זה לגרור את הסיליקון באיטיות על פני הקרקע עם הקפצות קלות.
עדיף למצוא איזור עם קרקע חולית וליד איזור סילעי אם אפשר.

לגבי בומבט, אתה יכול לקרוא כאן

ובכלל יש עוד מאמרים שאתה יכול לעיין בהם

ori j

New member
היו כאן לא מעט דוחות (אשדודיים
) שלמדנו..

מהם שהטלת ריג הבנוי ממשקולת "צפה" עם תלאי ארוך ודמוי דגיג סיליקון בקצה, תופסת לברקים באחוזי הצלחה לא מבוטלים.

שווה לנסות במיקומים פוטנציאלים.

למעלה