עזרה בזיהוי

שין.

New member
עזרה בזיהוי

במהלך צלילותי האחרונות באילת לרגל סיום החופש ותחילת שנת הלימודים (שנפתחה ונסגרה וכעת לאור הארועים שוב נפתחה) נתקלתי ביצור מעט מוזר במבט ראשון הוא נראה כמו מורנה אפורה אבל !!! כאשר הוא יצא מעט החוצה ובמבט קרוב יותר הוא לא היה דומה למשהו שראיתי מבנה גוף די דומה למורנה למעט ראש ללא קפלי העור האופיניים למורנה אפורה גופו היה לבן עם עיגולים שחורים בקוטר 1.5 - 2 ס"מ ובאורך של כ 80 ס"מ נראה בעומק 15 מ´ קצת דרומית לאקווה ספורט מישהו מכיר ?

מורנה, לא מהשכיחות והאפורות

אבל עדיין מורנה, ממפגשים רבים יחסית עם הסוג הזה היא מתנהגת באופן שונה מאחיותיה השכיחות יותר, היא נוהגת לזחול על הקרקעית גם באור יום ולחפש אחר מזון.

שין.

New member
תודה

אולי אתה יודע את שמה של המורנה ואיפה אני יכול לראות תמונה כדי אכן לזהות בודאות ? ושוב תודה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מסדר זיהוי על פי תמונה

ראה את שלושת התמונות האחרונות בדף הקישור המצורף. האם זו הנאשמת ? ו ב ב ח י " נ

השיח´ צילם snowflake moray

נדמה לי שבעברית קוראים לה עכנון. אני התכוונתי לדג אחר: spotted snake eel עם הדגש על ה EEL (צלופח) ולא נחש. טעיתי כשצירפתי אותה למשפחת המורנות, היא אומנם צלופח כמוהם, אך לא שייכת לקבוצת המורנות במשפחה. במשפחת ה Snake eel יש גם פרטים באורך של מעל מטר שיושבים בתוך חורים (בדומה לצלופחי גן - קבוצה נוספת) ורק הראש הגדול מציץ כלפי חוץ אני מצרף תמונות מתוך הספר של דבליוס

שין.

New member
בינגו!

זה אכן היה ה SPOTTED SNAKE EEL שנצפה. האם הוא נפוץ במפרץ אילת ? פעם ראשונה שאני רואה אותו. תודה לכל המשתתפים במסדר הזיהוי

אבי ע

New member
בהחלט רואים אותו מדי פעם באילת ../images/Emo39.gif

אבל זה בהחלט יצור ששווה הסבת תשומת לב של השותפים לצלילה...

למעלה