עזרה בזיהוי

nahumpur

New member
עזרה בזיהוי

אני מחפש שמות של שני שירים של דאלאראס: האחד, הוא שיר מאזור מסוים בסיציליה בליווי נהדר של אקורדיון. קלטתי מילה אחת בשיר - אמוניה (או משהו דומה). השני, יתכן ונקרא בתרגום חופשי - "חופשי ואדיש", אבל אני לא בטוח בכך. מלווה את דאלאראס בשיר הזה חאריס אלקסיו. בפזמון מופיעה המילה אי יילל. התוכלו לעזור לי לפצח את 2 הקושיות? בתודה רבה מראש

F a d i

New member
היי נחום

אני חושב שהראשון הוא "Agrigento" שאותו תוכל למצוא בדיסקים KALWS TOUS ו-LIVE AND UNPLUGGED לגבי השיר השני אז ההשערה שמדובר ב" OI ELEFTHERI KI ORAOI" (החופשיים והיפים) המופיע בדיסק "TRELI KI ANGELI" מלחניו של סתאברוס קויומתזיס ותודות ל"קהילה של דאלאראס" ב-www.dalaras.com שעזרו לי מקווה שעזרתי

F a d i

New member
סליחה טעיתי...החברה שם בטוחים לגבי

השיר השני ב-100%...אלקסיו עושה שם קול שני לדאלאראס וגם לגבי השיר הראשון

nahumpur

New member
שלום פאדי. אין כמוך! השיר השני

הוא אכןOI ELEFTHERI KI ORAOI. מצאתי אותו, הורדתי אותו - וזה זה. לגבי השיר הראשון- Agrigento עוד לא מצאתי אותו, אני מחפש ומנסה למצוא. כשאצליח, אעדכן אם הם קלעו בול או לא. אני מאד מקווה שכן. בכל מקרה, תודה רבה על מאמציך לפי שעה. נחום

nahumpur

New member
שלום פאדי

ובכן, הצלחתי למצא את השיר, ולשמוע אותו, ואכן זה: Agrigento. שיר נהדר. אני מודה לך מקרב לב. תודה רבה וכל הכבוד על שיתוף הפעולה. תהייה בריא! נחום.

merakli

New member
פאדימו אי קרדיאמו פליגוסס ששרה |כ

אלני ויטאלי גם בקטעי נגינה הוא יותר תורכי מתורכי. גם כאן אנני בטוח אם יש זמרים ונגנים תורכיים שיכולים לבצע שיר משלהם כפי שיוונים עושים זאת

12אניהיא

New member
אל לנו לזלזל בתורכים

הרי המוזיקה הטובה באמת יוצאת מאצלם ועובדה שאם כל הכבוד ליוונים הם לוקחים ים של לחנים מהתורכים. מרקלי את לא תורכי במיקרה? ככה זכרתי בכל אופן.

the greek

New member
למען שלום בית

אולי לא תמיד ניקח צד אחד לגבי מקורות המוסיקה. המוסיקה היוונית ספגה רבות מהמוסיקה הטורקים, אך האם זה נכון? לא בידיוק, מכיוון שהיוונים היו חלק מהמוסיקה הטורקית, הרי הם חיו שם ... בקיצור אולי לטעמי כדאי לאמר שאחד יפרה את השני, ולא משנה מי יותר או פחות.

נראה לי שיש לשאול בעצתו של אנג'לו

המומחה בענייני יוון, שירתה, והווי חייה...ללא ספק ממה שקראתי עד היום בנושא הזה עצם ההתחכות הגדולה בין יוון לתורכיה לפני "הטרנספר" הגדול של היוונים אל מחוץ לגבולות תורכיה הרי המוסיקה הושפעה הדדית...אבל נחכה למומחים ונראה מה תגובתם לנושא...

merakli

New member
|אישthe greek ידידי אתה יותר מצודק

נכון היוונים היו שם והם היו חלק מהמוסיקה הזאת ויצרו חלקים ממנה לפי דעתי בטרנספר הנוראי שהיה היוונים הפסידו חומרית וגם רגשית אך התורכים ירו לעצמם בשתי רגליים .בגרשם את היוונים הם חיסלו חלק חשוב מתרבותם עצמם.וכיום חוגים מתקדמים בתורכיה מבכים את תופעה כולל הצתמקות הקהילות היהודיות וארמניות

merakli

New member
../images/Emo168.gif|רמקוענת אני תורכי בן תורכים

נולדתי בתורכיה ומכיר את מוסיקה והתרבות התורכיות כמו התורכים עצמם אך אני אומר באחריות מלאה נכון שהמוסיקה היוונית מושפעת מהתורכית ולקחה הרבה ממנה הם מבצעים אותה בצורה הרבה יותר רעננה ולעיתים אוטנטית מהתורכים.לתורכים חסרה הגמישות והקלילות של היוונים.היום שמתחשק לי לישמוע מוסיקה תורכית אני שומע לרוב יוונית

למעלה